איזה חומוס הכי טעים?
איזה חומוס הכי טעים?
ל"ג בעומר בפתח וההכנות למדורות בעיצומן. חוץ מתפוחי אדמה למדורה צריך שיהיה – איך לא – חומוס לנגב עם הפיתה. קנינו (בחצי חינם) ארבעה סוגי חומוס מוכן, נתנו לנסיינים לטעום, ודירגנו:
מקום ראשון:
• שטראוס, אחלה חומוס לניגוב, 60% חומוס מבושל, 1 ק"ג, 12.90 שקל. טעם מעולה, ריח טוב של חומוס, מרקם קרמי, אין טעם לוואי, חמצמץ אבל בטעם טוב, הכי סביר כחומוס קנוי.
• מעדני מיקי, חומוס נטו, 34% חומוס מבושל, 400 גרם, 6.90 שקל. טעים, אין טעם לוואי, ריח טוב של חומוס, מרקם קרמי חלק, טעם של טחינה, חמצמץ קצת, הכי דומה לחומוס אמיתי.
מקום שני:
• צבר, חומוס מסעדה, 67% חומוס מבושל, 700 גרם, 10 שקלים. מרקם טוב, משחתי, חמצמץ, הטעם סביר – קצת תעשייתי עם טעם לוואי, סמיך מדי.
מקום שלישי:
• יד המלך, סלט חומוס מסעדות, 50% חומוס מבושל, 800 גרם, 14.90 שקל. חמוץ ולא טעים, טעם לוואי דומיננטי ולא ברור, משחתי, תעשייתי.

