yed300250
הכי מטוקבקות
    פלוס קארד
    ממון • 30.04.2018
    הכרטיס שישלם לכם את המשכורת
    חברת פלוס קארד משיקה כרטיס שמאפשר למעסיקים להעביר שכר ישירות לעובדים שאין להם חשבון בנק, וכך לחסוך את השימוש במזומן • איך זה עובד ומה גובה העמלות?
    מאת רועי ברגמן

    כרטיס חיוב נטען חדש בישראל: חברת "פלוס קארד" השיקה בחודשים האחרונים ללא פרסום את כרטיס החיוב החדש שלה בשיתוף עם חברת כרטיסי האשראי הבינלאומית מאסטרקארד. מדובר בחברה ראשונה שעושה זאת בשוק הישראלי שאינה נמצאת בבעלות בנק.

     

    פלוס קארד, שמעסיקה 13 עובדים בהרצליה פיתוח, הוקמה ב־2016 על ידי קבוצת משקיעים בראשות יניב אברמוב ושחר לנדאו, שמשמש גם כמנכ"ל. היא מציעה שני מוצרים חדשים: הראשון הוא כרטיס חיוב נטען, כמו שמנפיק בנק הדואר, תחת המותג של מאסטרקארד. המוצר השני הוא כרטיס "משכורת" (payroll), שמיועד למעסיקים במטרה שיעבירו משכורות לעובדים ישירות לכרטיסי החיוב.

     

    לדברי לנדאו, בישראל יש מעל מיליון איש בלי חשבון בנק, בהם שכירים שמקבלים שכר במזומן. הכרטיס החדש, שמכוון למגזרים שבהם יש אחוז משמעותי של עובדים ללא חשבון בנק, כמו ענפי הבנייה, המלונאות, השמירה והסיעוד, נועד לייצר פתרון נוסף וזמין יותר משימוש במזומן לאוכלוסיות כמו עובדים זרים ומהגרי עבודה, כמו גם למגזר החרדי והערבי. מדובר בשירות שעד היום הושק רק על ידי בנק ירושלים, בנובמבר אשתקד.

     

    לדברי לנדאו, פלוס קארד מאפשרת גם הנפקה של שני כרטיסי חיוב על אותה יתרה בכרטיס משכורת. כלומר, ניתן לבצע שימוש משני כרטיסי חיוב שונים על יתרת המשכורת שהועברה לכרטיס המרכזי. מדובר בפתרון ייחודי עבור משקי בית שאין להם חשבון בנק, כך שבני זוג יוכלו למשל לקבל שני כרטיסים על אותה יתרה. בכרטיס המשכורת ההטענה המקסימלית היא 22 אלף שקל ביום (ועד 213 אלף שקל בשנה), כאשר עלות הכרטיס הנוסף עומדת על 30 שקל.

     

    צילום : ידיעות אחרונות
    צילום : ידיעות אחרונות

     

     

    במוצר החדש, מציין לנדאו, אין עמלת טעינה למעבידים והוא מאפשר לעובדים ליהנות משירותים של כרטיסי חיוב, כמו אפשרות לתשלום בהוראת קבע, לבצע רכישות באינטרנט או לשכור רכב. בעל הכרטיס יכול להטעין אותו גם באופן עצמאי מעבר למשכורת.

     

    גם לילדים

     

    קהל יעד אפשרי נוסף לכרטיס הם בני נוער, שההורים מעוניינים שיישאו כרטיס דמוי כרטיס אשראי שעדיין יהיה בשליטתם ושניתן להעביר אליו כספים לפי הצורך. לנדאו מציין שהחברה מפעילה מוקד 24/7 לטיפול באובדן או גניבה של הכרטיס. בנוסף מפעילה פלוס קארד אפליקציה מתקדמת שמאפשרת לחסום את הכרטיס לשימוש דרך הנייד, לבדוק יתרה עדכנית ולבצע העברות כספים לכרטיס דרך העברה בנקאית. בדומה לחשבון שמציע PEPPER, הבנק הדיגיטלי של לאומי, בפלוס קארד ניתן לראות את החיובים מיידית באפליקציה.

     

    כן חתמה פלוס קארד על הסכמים עם צ'יינג'ים ברחבי הארץ, שבהם ניתן לבצע הטענת כסף מזומן לתוך כרטיס החיוב. האפליקציה של החברה מאפשרת ללקוחות לאתר את נקודת ההטענה הקרובה. פלוס קארד מאפשרת לכל לקוח להטביע את שמו על גבי הכרטיס. הכרטיס נתון גם למדיניות ביטולי העסקאות של מאסטרקארד. לצורך הנפקת הכרטיס התקשרה פלוס קארד עם בנק IDTFS.

     

    שחר לנדאו
    שחר לנדאו

     

    כרטיס פלוס קארד ומאסטרקארד

    עמלת הנפקת כרטיס: 40־69 שקל

    סכום טעינה: עד 63,400 שקל בשנה (מקסימום 15,000 שקל בחודש); בכרטיס משכורת עד 213,000 שקל בשנה 

    עמלת הטענה: 2% מהסכום (חינם בכרטיסי משכורת)

    עמלת עסקאות במט"ח: 2% (1% בכרטיס משכורת)

    הערות: יש אפשרות לחסימת כרטיס במקרה של אובדן וגניבה, והעברת היתרה. ניתן להטביע שם על הכרטיס

     

    הכרטיס של הדואר וחברת Cal

    עמלת הנפקת כרטיס: 27 שקל (או 20 שקל לכרטיס בלי אפשרות משיכה מכספומט)

    סכום טעינה: 250־1,000 שקל

    עמלת הטענה: 20 שקל לכל פעם

    עמלת עסקאות במט"ח: 2.8% משווי העסקה

    הערות: אין אפשרות לחסימת כרטיס במקרה של אובדן/גניבה. אין שימוש בענפי הדלק, מלונאות, השכרת רכב, תיירות, תחבורה, מכשירי ממכר/מתן שירותים אוטומטיים, רכישות בטיסה ו/או הפלגה, חלפנות/העברות כספים והימורים

     

     


    פרסום ראשון: 30.04.18 , 19:48
    yed660100