מתכון להופעה מוצלחת
אחד יביא את האוכל, השני את המוזיקה: שאול בן־אדרת ואבי סינגולדה ייפגשו לערב משותף במסגרת פסטיבל של זאפה, שיחבר בין אמנים מוכרים לשפים. סינגולדה: "אוכל ומוזיקה זו כמעט אותה האמנות"
אוכל טוב ומוזיקה טובה זה תמיד שילוב מנצח. זה הרעיון העומד מאחורי פסטיבל "Chef & Show", שיחל בסוף השבוע במועדוני זאפה בכל הארץ, ויימשך לאורך החודשים מאי ויוני. כל אירוע במסגרת הפסטיבל יפגיש בין אמן מוביל לשף מוביל. איך זה יעבוד? הדלתות ייפתחו כשעתיים לפני תחילת ההופעה, והקהל ייהנה ממנות שף חגיגיות. לאחר מכן, על בטן מלאה, תתחיל ההופעה. בין המשתתפים תוכלו למצוא את הצמדים הבאים: יזהר אשדות והשף משה אביב (חמישי בזאפה הרצליה), אסף אמדורסקי והשפית אורי שביט (חמישי בזאפה תל אביב), ובהמשך את גידי גוב והשף ישראל אהרוני, קרן פלס והשף דיוויד פרנקל, בועז שרעבי והשף אבי לוי, ירמי קפלן והשף יוסי שטרית ועוד.
אחד הצמדים הבולטים בפסטיבל הם אבי סינגולדה ושאול בן־אדרת, שמכירים כבר 15 שנה בזכות ביקוריו החוזרים של סינגולדה במסעדותיו השונות של בן־אדרת. השניים ייפגשו בזאפה הרצליה ב־23 במאי. "כשחוזרים לאותו המקום פעם אחרי פעם במשך שנים, הקשר הופך לחברי", מספר סינגולדה על ההיכרות עם השף הנודע. "זה מתחיל מחיוך, עובר לשלום ואז מגיע גם לאמירת חג שמח".
בן־אדרת: "לפני חמש שנים נפגשנו במקרה וצחקנו על זה שצריך לעשות משהו משותף. כשהתקשרו להציע לי מזאפה להשתתף בפסטיבל, אמרתי להם מיד שאני לוקח חלק רק אם משבצים אותי לאבי".
מה בעצם הקשר בין מוזיקה לאוכל?
סינגולדה: "אני מאמין שאוכל ומוזיקה זאת כמעט אותה האמנות. בשניהם האמן מרכיב יצירה מכלל מרכיבים העומדים לרשותו: לשף יש מגוון של מצרכים מהם הוא צריך להרכיב מנה מנצחת ולמוזיקאי יש מחשבות, מילים ומנגינה, מהם הוא צריך להרכיב יצירה מעולה".
מה אתה אוהב לאכול?
"אני לא בן אדם שאוכל הרבה. אני אוכל לארוחת בוקר מוזלי ויכול לא לאכול יום שלם אחרי זה. הארוחת בוקר מחזיקה אותי כל היום. אבל אם בכל זאת אני צריך לשים את האצבע על אוכל אהוב, משהו שפתאום יבוא לי עליו, אז זה אוכל איטלקי או אסיאתי".
שאול, איזו מוזיקה אתה אוהב?
"אני חולה על מוזיקה יוונית של שנות ה־50 וה־60, רמבטיקו, בעיקר של כל האמנים והזמרים הגדולים ביוון שכבר לא בין החיים. חוץ מזה אני מתרגש עד דמעות מהסמית'ס וממוריסי".
מה מחכה לקהל בערב המשותף?
סינגולדה: "זאפה מנסים כל מיני דברים יצירתיים כאשר אחד מהם הוא לארח שפים ידועים בהופעות זמרים, במטרה להוסיף קולינריה גבוהה לתפריט המוכר".
בן־אדרת: "בשעתיים שטרם ההופעה הקהל יישב וייהנה מאכילה של אוכל רחוב משודרג, כיף וקליל כמו פילה דג עטוף בשערות קדאיף מטוגנות, סיגר במילוי ביצה עלומה ותפוח אדמה, פיתה על הגריל במילוי בשר טלה, צנוברים ונענע ורשימת המטעמים עוד ארוכה. בסיום הארוחה הקהל ייהנה ממוזיקה איכותית של סינגולדה וחברים שמבצעים שירים מכל התקופות. שילוב של מוזיקה, אוכל טוב ואלכוהול, זה מאה אחוז הנאה מובטחת".