3 המלצות חיפאיות
טעימות ביקב משפחתי ותיק, ארוחה במסעדה בסגנון ערבי אותנטי ולינה במלון בוטיק בבניין טמפלרי • לא צריך הרבה הכנות כדי לקפוץ לביקור קצר בעיר הים והכרמל
אפשר לחשוב על המון סיבות לבקר בחיפה. השילוב בין ההרים לחוף הים, אווירת הדו־קיום הנינוחה ומשרת האופטימיות, אמנות הרחוב בעיר התחתית וסיורי האוכל בוואדי ניסנאס, למשל. ואם כבר מגיעים לחיפה, שווה להישאר שם לילה אחד לפחות, להיכנס למוד תיירותי ולהתרווח, גם נפשית.
וורטמן: יקב עם שורשים
הגעתם לעיר השלישית בגודלה בארץ בשעות אחר הצהריים? כוונו את אפליקציית הניווט שלכם ליקב וורטמן. הסביבה עשויה להטעות אבל אל תיבהלו — מרכז המבקרים של היקב הוותיק והטוב הזה נמצא בליבה של שכונת מגורים שקטה, על צלע ההר, מול הים. המהדרין יקפידו לכוון את הביקור ביקב כך שיוכלו להתבונן נפעמים בשמש השוקעת בים דרך החלון הענק שבמרכז המבקרים, או בלי מחיצות מהחצר שלו. את היין עושים כאן באהבה, וזה בהחלט מורגש.
ב־2003 שתלו בני המשפחה את הכרם הראשון, ממש בסמוך לבתים שלהם, שנבנו לפני כ־70 שנה על קרקעות שהגרילו הסבא והסבתא ששירתו בצבא הבריטי. הרעיון היה לייצר יין לצריכה עצמית, ואת היינות הראשונים הפיקו מענבים שקנו מכרמים אחרים. ב־2007 החלו בני משפחת וורטמן להפיק יין מהענבים שגדלו אצלם, וגם למכור אותו. המדליות לא איחרו להגיע.
כיום מיוצרים ביקב, שעבר עם הזמן לאזור הנמל, כ־30 אלף בקבוקים בכל שנה מענבים שגדלים באזור. היין של וורטמן הוא לוקל־פטריוטי ומבחינת בעלי היקב הם רק החזירו עטרה ליושנה, שהרי אזור הכרמל הוא אזור יין ותיק. כמחצית מיינות היקב לבנים (או ורודים) והם מכילים ענבים מזנים לא שגרתיים במקומותינו, כמו סמיון, קריניאן, מורבדר וקולומבר.
הביקור ביקב מחייב תיאום מראש, ועלותו 30 שקל לאדם לטעימת 6־5 סוגי יין ו־60 שקל לאדם לטעימת 6־5 סוגי יין בליווי לחמים טובים וגבינות נפלאות ממחלבת עין כמונים. לפרטים ותיאום ביקור: 054־4787546.
שטרודל: אוכל ערבי אותנטי
חיפה היא אחד ה־מקומות לחוות בהם מטבח ערבי אותנטי. כזה בדיוק מציעה מסעדת "שטרודל" (אל תיתנו לשם להטעות אתכם - המקום פעל שנים כבית קפה עד שעבר הסבה למסעדה, לבקשת הקהל שביקש טעמים של בית). המסעדה נמצאת באחת הנקודות היפות בעיר — שדרות בן־גוריון, שממערב להן הים וממזרח הגנים הבהאיים. החצר נעימה ומזמינה. משהו בתריסי העץ הישנים שהועתקו מבית הסבתא, בצמחייה המפוארת, בחביות היין, בכדי החרס המונחים על השולחנות ובתוכם גדלים עשבי תיבול – עושה חשק להישאר ומבטיח הנאה, עוד לפני שתטעמו משהו.
מה לטעום? אפשר ללכת על אחת מארוחות הבוקר (הן מוגשות עד חמש אחר הצהריים, לא צריך למהר) — למשל זו המכונה "בוקר של אמא" ומכילה ביצה מקושקשת עם בשר בתיבול עדין, לצד לבנה עם שמן זית וסלט עגבניות וזעתר (58 שקל, כולל שתייה), או זאת שנקראת "הבלאדי של סבתא" וכוללת גבינה ערבית, כדורי לבנה, סלט חציל, ביצים קשות, מסבחה גסת מרקם ועדינת טעם, ירקות חתוכים ופיתות שנאפות במקום (59 שקל, כולל שתייה).
בין אם הגעתם בבוקר או בצהריים — אנחנו ממליצים בחום לטעום את מנת הקובה שמגיעה עם פריקי (52 שקל) או את עלי הגפן החמצמצים הנפלאים (28 שקל), או גם וגם. המסעדה פועלת שבעה ימים בשבוע, מ־9 בבוקר עד חצות. שדרות בן־גוריון 39.
טמפלרס: מלון בוטיק
תרצו לישון? ממש מול מסעדת "שטרודל" (ובסמוך למסעדת "פאתוש", המצוינת גם היא) נמצא מלון "טמפלרס", מלון בוטיק שכל אחד מ־17 חדריו מעוצב בסגנון שונה, ושעושה כבוד למבנה המגורים הטמפלרי שהיה פעם. חלק מהחדרים כוללים גם ג'קוזי, ישנם חדרים בעלי מטבחון, ובכולם יש מקררים וקומקומים חשמליים לשירות האורחים ומרפסות לטובת המעשנים. המחירים נעים בין 550 שקל ל־1,300 שקל לזוג ללילה וארוחת בוקר, אותה תוכלו לבחור לאכול באחת מארבע מסעדות סמוכות למלון. https://www.templers-haifa.co.il/

