סיאט עוצרת את מסירות "איביזה" ו"ארונה"

לאחר שהוכרז ריקול להחלפת חגורת בטיחות במושב האחורי ב־3,800 מכוניות מדגמי 2017־18, הופסקה גם מסירת מכוניות חדשות • גם לקוחות שכבר שילמו ייאלצו לחכות עד לתיקון

יבואנית סיאט, צ'מפיון מוטורס, הודיעה לכ־150 לקוחות שרכשו דגמי "איביזה" ו"ארונה" חדשים כי לא יוכלו לקבל בינתיים את המכוניות. הסיבה: ריקול שעליו הכריז היצרן להחלפת מנגנון חגורת הבטיחות השמאלית במושב האחורי של שני כלי הרכב. כך נודע ל"ידיעות אחרונות". פתרון לבעיה צפוי רק בעוד מספר שבועות.

 

איביזה היא מכונית הסופר־מיני השנייה הכי נמכרת בישראל, ומאז תחילת 2018 נמסרו ממנה כבר יותר מ־1,800 מכוניות. ארונה היא גרסת הג'יפון שלה, וזהה לה מכנית, וממנה נמסרו השנה כבר 600 כלי רכב. שני הדגמים זוכים לפופולריות דווקא בזכות הבטיחות שלהם, בעיקר היצע מערכות אקטיביות מתקדם יחסית לקטגוריה, הכולל מערכת בלימה אוטונומית בחירום כסטנדרט, ובקרת שיוט אדפטיבית ברוב הדגמים. אבל מתברר שדווקא במערכת הבטיחות הכי ותיקה מסתתר כשל מסוכן.

 

לפי הודעת סיאט, כאשר נוסעים שלושה אנשים במושב האחורי, מנגנון הנעילה של חגורת הבטיחות של הנוסע במרכז מפעיל לחץ על המנגנון של הנוסע משמאל. הדבר עלול לגרום לשחרור מנגנון נעילת חגורת הבטיחות של הנוסע במושב השמאלי מאחור, כך שהחגורה תשתחרר לפתע והנוסע ייוותר ללא הגנה.

 

ספקית חגורת הבטיחות לסיאט היא טאקאטה היפנית, שתקלה קשה בכריות האוויר שלה שהותקנו ביותר מ־100 מיליון מכוניות גרמה למותם של יותר מעשרה אנשים והביאה לריקול הגדול בהיסטוריה.

 

בישראל תוחלף החגורה הבעייתית ב־3,800 מכוניות – איביזה החדשה מדגמי 2017־2018 וארונה 2018. בינתיים ממליצה סיאט לבעלי הרכבים שלא להסיע מאחור שלושה נוסעים, עד לביצוע הריקול שיחל עם הגעת מלאי של חגורות תקינות לארץ.

 

חגורת בטיחות זהה מותקנת בפולקסווגן פולו החדשה, הזהה מכנית לאיביזה. צ'מפיון תיכננה להשיק את הפולו בארץ בשבועות הקרובים, ולא ברור אם הריקול יגרום לדחיית ההשקה.

 

מצ'מפיון מוטורס נמסר: "על פי הנחיות היצרן, עצרנו בשלב זה את המסירות של כ־150 כלי רכב ואנו ממתינים לקבלת עדכונים בימים הקרובים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים