yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: שאטרסטוק
    ממון • 22.05.2018
    רבע מהאבות לא אוספים את הילד מהגן
    איזון בין בית לעבודה? ממחקר של שדולת הנשים עולה ש–35% מהאבות חשים אשמה שהם לא מקדישים די זמן לילדים • מחצית מהאבות: ויתרנו על הזדמנויות תעסוקתיות משיקולים משפחתיים
    מאת תלם יהב

    למרות שהניסיון לאזן בין העבודה לחיים הפרטיים (WLB) נכנס יותר ויותר למודעות בישראל, הדרך לשילוב מוצלח עוד ארוכה. בכל מחקר שנערך בשנים האחרונות מציינים הישראלים שהם שוהים יותר מדי שעות בעבודה ופחות מדי בבית. מחקר שנערך על ידי שדולת הנשים ומתפרסם כאן לראשונה מעלה כי אמנם נשים הן עדיין אלו שחשות צורך גדול יותר להישאר בבית ולוותר על ימי חופשה/מחלה עבור הילדים, אך גם אבות רבים מרגישים נפגעים מכך שאין להם די זמן לבלות בבית עם המשפחה.

     

    המחקר נערך באמצעות שאלונים שנשלחו ל־870 גברים ונשים מהאוכלוסייה היהודית והערבית בישראל. לפי המחקר, ב־38% מהמקרים רק האמהות הפחיתו את שעות העבודה שלהן אחרי שנולדו הילדים, וב־33% גם האב וגם האם הפחיתו משעות העבודה. לעומת זאת, רק 6% מהגברים הפחיתו את שעות העבודה בעוד בת הזוג המשיכה לעבוד אותן שעות כבעבר.

     

    נושא נוסף שנבדק הוא מה קורה כשהילדים חולים או כשאין להם מסגרת, בזמן שההורים צריכים לצאת לעבודה. ב־46% מהמקרים שבהם אין מסגרת ההורים חילקו את ימי החופשה בצורה שוויונית. ב־29% מהמקרים רק האם לקחה חופשה וב־6% מהמקרים רק האב. ומי נשאר עם הילדים כשהם חולים? ב־48% מהמקרים שני ההורים מתחלקים ביניהם חצי־חצי, ב־37% רק האם לוקחת יום מחלה, וב־6% מהמקרים רק האב.

     

    ומי מוציא את הילדים מהגן? כאן החלוקה עוד פחות שוויונית. ב־60% מהמקרים האבות לא מוציאים את הילדים מהגן בכלל או מוציאים רק יום אחד בשבוע. זאת לעומת 52% מהאמהות שדיווחו כי הן מוציאות את הילדים 3־2 פעמים בשבוע לפחות. 15% מהאמהות דיווחו שהן מוציאות את הילדים כל יום מהגן, לעומת 1.4% מהאבות בלבד. רק 5.7% מהאמהות לא מוציאות אפילו יום אחד מהגן לעומת 24% מהאבות.

     

    יערה מן | צילום: דנה שמעוני
    יערה מן | צילום: דנה שמעוני

     

     

    40% מהאבות ויתרו על שכר גבוה יותר למען חיים נוחים יותר עם הילדים, לעומת 60% מהאמהות. 49% מהאבות ויתרו על הזדמנות תעסוקתית משיקולים שקשורים לגידול הילדים, לעומת 68% מהאמהות.

     

    חלק נוסף בדוח מתייחס ללחץ שגורם הצורך לשלב בין הבית לעבודה. 72% מהאמהות ו־47% מהאבות דיווחו שנגרם להם מתח ולחץ עקב הרצון לאזן. כ־52% מהאמהות ו־35% מהאבות חשים אשמה מאחר שהם לא מקדישים מספיק זמן לילדים. 60% מהאבות ו־59% מהאמהות היו רוצים להפחית את שעות העבודה כדי לבלות יותר זמן עם המשפחה בבית.

     

    לדברי יערה מן, מחברת הסקר ומנהלת תחום שוק תעסוקה בשדולת הנשים, "השאלון שלנו חושף את המצוקה היומיומית שהורים בישראל חווים. העובדה שכמעט 70% מהאמהות וכמעט מחצית מהאבות מרגישים שהם נקרעים ולא מצליחים לתפקד בצורה טובה בשני תחומי החיים החשובים האלה של משפחה ועבודה צריכה לגרום לכל מי שבעמדה של קבלת החלטות לשאול את עצמו מה אפשר לעשות למענם. בעולם יש 'מדיניות משפחה' – שורה של צעדים שמטרתם לסייע להורים לשלב בין שני העולמות התובעניים. בישראל המדיניות הזו כמעט לא קיימת. אנחנו משתרכים מאחור במספר ימי החופשה והמחלה שאנחנו מקבלים, באיכות ובכמות שירותי החינוך לגיל הרך, במדיניות חופשת הלידה, ובכך שיום העבודה פה ארוך מאוד ביחס לעולם. הממצאים שעולים מהשאלון הם קריאה להורים: הגיע הזמן שנבין את הכוח הגדול שיש לנו בידיים ונתחיל להפעיל לחץ לשינוי המצב הבלתי אפשרי שאנחנו נמצאים בו. זו לא גזירת גורל".

     

    צילום : ידיעות אחרונות
    צילום : ידיעות אחרונות

     

    צילום : ידיעות אחרונות
    צילום : ידיעות אחרונות

     

    צילום : ידיעות אחרונות
    צילום : ידיעות אחרונות


     


    פרסום ראשון: 22.05.18 , 19:47
    yed660100