תביעת הריטלין: המורה נגד ההורים
הליך משפטי יוצא דופן: מורה לשעבר בבית־ספר יסודי תובעת פיצויים מהורי ילד שלטענתה תקף אותה, בטענה כי החלטת ההורים להפסיק טיפול תרופתי שניתן לילד היא העומדת מאחורי אלימות התלמיד. בכתב התביעה נטען, "הורי התלמיד הסירו ידיהם מהטיפול בבנם ו'השליכו' אותו לטיפול מערכת החינוך בעוד הכתובת הייתה על הקיר".
כמו כן, המורה תובעת את משרד החינוך על כך שהתלמיד הושאר ללמוד במסגרת בית־ספר רגיל ולא הועבר לבית־ספר מיוחד. מנגד, ההורים טוענים כי אין שום חוק שיכול להכריח אותם לתת לילד שלהם ריטלין, וכי האחריות למה שקרה חלה על בית־הספר ומשרד החינוך שטיפל בילד וידע את מצבו.
לפי כתב התביעה, שהוגש על ידי המורה ועורכי דינה עמיקם חרל"פ וטל שליט ממשרד חרל"פ, לפני חמש שנים, כאשר המורה הייתה מחנכת כיתה היא עסקה בקישוט לוח מודעות בבית־הספר. לאחר מכן היא שמה לב כי אחד התלמידים עומד ומשחית את הלוח. המורה שהכירה את התלמיד שלמד בכיתה טיפולית מיוחדת הפועלת במסגרת בית־הספר, ניגשה אליו וביקשה ממנו להפסיק את מעשיו. התלמיד, בתגובה, קילל אותה.
דקות מספר אחר כך חזר התלמיד להתעמת עם המורה כשהוא מחזיק בידיו מעדר. לאור המצב המסוכן שנוצר וחוסר היענות התלמיד להניח את המעדר, אחזה המורה במעדר וביקשה שוב מהתלמיד שיעזוב אותו. בסופו של דבר התלמיד החליט לעזוב את המעדר, אך בתוך כך הוא דחף את המורה אחורנית והיא נפלה. במהלך הנפילה נשבר קרסולה של המורה. התלמיד, לפי התביעה, המשיך להתנהג באלימות עד שהנהלת בית־הספר נאלצה להזמין משטרה. כתוצאה מהנפילה והשבר בקרסול המורה נזקקה לשני ניתוחים ברגל ולאשפוז ממושך. נקבעו לה נכות קבועה של 10 אחוז ונכות נפשית קבועה של 15 אחוזים.
המורה מאשימה את ההורים על כך שהפסיקו את הטיפול התרופתי שבנם נזקק לו. "הורים חייבים להתחיל לקחת אחריות על התנהגות ילדיהם בבית־הספר", אומר עו"ד חרל"פ.
ממשרד החינוך נמסר: "עמדתנו תועבר לבית־המשפט, כמקובל".