yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: ענבל מרמרי
    חדשות • 28.05.2018
    תתמודדו, רק בעברית
    קמפיין הרשות לקידום מעמד האישה שקורא לנשים להתמודד בבחירות לרשויות המקומיות מעורר זעם בקרב הנשים הערביות • הסיבה: הוא נעשה בעברית בלבד • הרשות: "נוסיף כתוביות בערבית וברוסית"
    תלם יהב | כתבנו לענייני רווחה

    בימים האחרונים קשה שלא להיתקל בקמפיין רחב היקף של הרשות לקידום מעמד האישה. הקמפיין, שאותו מובילה הקומיקאית ליטל שוורץ, מזמין את הנשים ברחבי הארץ – תחת הכותרת "תתמודדי" – להציב את עצמן כמועמדות לתפקיד ראש רשות מקומית, בבחירות שצפויות להתקיים בסוף חודש אוקטובר.

     

    בישראל מכהנות כיום שש נשים בלבד כראש רשות מקומית. בחברה הערבית והדרוזית הבעיה קשה עוד יותר: מבין כ־750 חברי מועצות בסך הכל, תשע בלבד הן נשים. למרות זאת, למרבה ההפתעה, דווקא קמפיין שאמור לפנות לכלל הנשים "שכח" יותר מ־20% מהאוכלוסייה - המגזר הערבי.

     

    "אנחנו לא מיעוט זניח", התרעמה אתמול מייסאם ג'לג'ולי, תושבת טירה, יו"ר נעמ"ת במשולש הדרומי ויו"ר סיעת חד"ש בנעמ"ת. "כשרשות ממשלתית שאמונה על הנשים בישראל, על כל הנשים בישראל, עושה קמפיין כזה - זה פשוט זלזול. כשאומרים 'הרשות לקידום מעמד האישה', השכל הישר שלי אומר קודם כל לקדם את האוכלוסיות המוחלשות, ונשים ערביות הן הקבוצה הכי מוחלשת בחברה. ואז באה הרשות ואומרת בעצם: אתן לא חלק מהחברה ואתן לא שייכות, וזה מאוד מעליב".

     

    ברווין עזב מחאמיד, שמתמודדת על ראשות מועצת כפר קרע, נעלבה גם היא מהקמפיין המדיר. "אנחנו 20% מהאוכלוסייה, אבל שכחו אותנו", אמרה. "הגזענות, חוסר ההתייחסות וחוסר תשומת הלב של הממשלה לחברה הערבית נמשכות".

     

    "נוכח חשיבות הקמפיין היה מן הראוי להנגישו גם לנשים הערביות", אמרה גם חברת הכנסת (הרשימה המשותפת) עאידה תומא סלימאן. "אני מברכת על הקמפיין, אבל גם דורשת שיוכן קמפיין נוסף בשפה הערבית שיופנה לנשים שסובלות מחסמים עצומים בדרכן להתמודדות בבחירות המוניציפליות".

     

    מהרשות לקידום מעמד האישה בראשות אווה מדז'יבוז' נמסר בתגובה: "קמפיין 'תתמודדי' פונה לכלל הנשים בישראל בלי הבחנה וזוכה מאז שיצא לתגובות נלהבות. לאור בקשות שהתקבלו בנושא, יתווספו לסרטון כתוביות ברוסית ובערבית".

     

    yed660100