6 חודשים של חגיגה משותפת

2018 היא שנה יוצאת דופן: זה עתה חגגנו 70 שנים להקמת מדינת ישראל, חגיגה שצרפת והצרפתים שותפים לה באופן מלא, המהווה עדוּת לידידות ארוכת השנים בין שתי המדינות.

 

מימיה הראשונים של ישראל עמדה צרפת לצידה. בין המדינות נטוו קשרים שמעולם לא הפסיקו להתהדק, מפני שאנחנו חולקים את אותם ערכים דמוקרטיים של חירות, פתיחות, שוויון וכבוד. כמו כן, לרשויות בצרפת קשרים הדוקים עם הקהילה היהודית הצרפתית - הגדולה ביותר באירופה, השלישית בגודלה בעולם - ועם יוצאי צרפת בישראל. המהווים מקור לשיתופי פעולה אמנותיים, כלכליים, מדעיים וטכנולוגיים.

 

“העונה המשולבת ישראל־צרפת 2018”, שתיפתח ב־1 ביוני ותימשך שישה חודשים, נולדה מהרצון לחגוג את הקשר העמוק בין שתי המדינות. היא הוכרזה לראשונה בביקורו בישראל של נשיא הרפובליקה, פרנסואה הולנד, בנובמבר 2013. זהו פרויקט שאפתני, המצביע על רצוןהמשותף להאיר את שיתופי הפעולה הרבים בינינו ולעודד שותפויות חדשות עם מבט לעתיד. העונה המשולבת תצוין, בין השאר, בביקורים הדדיים: הנשיא עמנואל מקרון אישר את הגעתו לישראל עוד השנה, ואילו ראש הממשלה נתניהו יבקר בצרפת.

 

בין החודשים יוני־נובמבר צרפת וישראל יארחו יותר מ־250 פרויקטים שיניבו מאות אירועים ייחודים, שבמרכזם מילות המפתח “יצירה וחדשנות”. כך, למשל, הקהל הישראלי יוכל להתענג על התוכנית האמנותית הרב־תחומית הצרפתית, המשלבת מופעי מחול, מוזיקה, תיאטרון, קולנוע, עיצוב ואמנות חזותית, בעוד מופעים ישראליים דומים יתקיימו בו־זמנית בצרפת.

 

העונה המשולבת תרכז את מיטב היצירה הצרפתית העכשווית: בין השאר יוצגו תערוכות של האמן כריסטיאן בולטנסקי במוזיאון ישראל ושל טטיאנה טרובה במוזיאון פתח־תקווה, תתקיים מהדורה מיוחדת של "היום המשוגע" (מופעי מוזיקה קלאסית) בזכרון־יעקב, ואילו בחיפה נתמקד בסדרות טלוויזיה במסגרת פסטיבל הסרטים הבינלאומי, כמו גם בפרפורמנס של אמנות רחוב.

 

גם ליחסי הקרבה בינינו בתחומי החדשנות והטכנולוגיה יהיה ביטוי באירועי העונה המשולבת: בסתיו יתקיים בתל־אביב יום מיוחד שיוקדש להיי־טק הצרפתי; “קמפוס פראנס” יערוך יריד בנושא לימודים גבוהים בצרפת בתחומי האמנות והחדשנות; פרויקט החלל המשותף למדינותינו, הלוויין “ונוס”, יוצג לקהל הרחב; ה־French Tech יעמוד במרכז יריד החדשנות “DLD תל־אביב” ועוד.

 

אני מקווה שישראלים רבים יגיעו לאירועים שתוכננו כך שיציגו את עושרה של צרפת היום, ואולי יחשפו פנים אחרים של ארצנו. אני מאחלת לכולנו שהגילויים התרבותיים האלה יהיו נקודת פתיחה ליצירת קשרים חדשים ופוריים בין הישראלים והצרפתים. √

 

הלן לה גל היא שגרירת צרפת בישראל

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים