תנו לה מור
כמו כל ג'ינג'ית שמכבדת את עצמה, גם ג'וליאן מור לא עוצרת: עכשיו היא מגלמת חירשת בסרט "מעשה פלאים" ומגלה מה עובר לה בראש כשהיא צועדת על השטיח האדום. ראיון נוצץ
הכוכבת הניו־יורקית ג'וליאן מור מרגישה פעם בשנה צורך להתאוורר בריביירה הצרפתית. כך בעשור האחרון הפכה בת בית בפסטיבל קאן, וב־2014 אף זכתה בפרס השחקנית המצטיינת על הופעתה ב"המפות לכוכבים". "פסטיבל קאן הוא בלתי צפוי ולכן אני אוהבת להגיע אליו ולהיפגש עם יוצרים ויוצרות וכמובן עם קולגות", מודה מור באשמה. "מדובר בפסטיבל אמיתי, שמתמקד בהצגת סרטים של במאים איכותיים. להגיע לכאן עם סרט זה דבר משמעותי, במיוחד אם אתה בא מאמריקה".
השנה, במהדורה ה־71 של הפסטיבל היוקרתי, מור האדמונית התייצבה בטיילת נטולת סרט חדש. הפעם היא הגיעה מתוקף תפקידה כשגרירה של קונצרן הקוסמטיקה לוריאל פריז, וחרכה את השטיח האדום בטקס הפתיחה בשמלה אדומה מתוחכמת עם גלימת נוצות של ג'יבנשי ושיער אסוף. "האמת שאני אוהבת את השטיח האדום בקאן, בגלל שאין בו ראיונות", סיפרה בפגישתנו. "זה הופך את המאמץ לקצת יותר קל. בשבילי ללכת על השטיח האדום זה מאמץ גדול — לכולנו יש הרי חרדות, במיוחד במקום ציבורי, בו כולם מסתכלים עליך. בקאן אני צריכה רק ללכת, לעצור ולעשות כמה פוזות מול הצלמים. האמת, כשאני צועדת על השטיח האדום אני לא חושבת על כלום. המוח שלי ריק לגמרי".
הפסטיבל עמד השנה בסימן מהפכת METOO# והשינויים שהיא מחוללת בתעשיית הקולנוע. וכמובן שמור נדרשה להביע את עמדותיה בסוגיה הבוערת. "חשוב שהשינוי ייעשה לא רק בתעשיית הבידור, אלא בעולם כולו. לנו בתעשייה, היה די מזל — או אולי ביש מזל, תלוי איך מסתכלים על זה — לחוות אירועים טראומתיים אחדים, וכמה נשים וגברים אמיצים מאוד העזו לומר: 'זה מה שקרה לי'.
"ומשום שאנחנו בני אדם שרוצים לחיות בקהילה ורוצים סולידריות, אז כשמישהו לוקח צעד קדימה, זה מאפשר גם לאחרים להשמיע קול וכך מתחולל שינוי. מה שהיה כל כך מופלא הוא שהאומץ של קבוצת האנשים הזו איפשר לחשיפה דומה להתרחש בכל העולם. הנשים לוקחות עכשיו צעד קדימה ומרגישות בנוח לממש שינוי. חשוב שזה יקרה לא רק בתעשיית הבידור - צריך שוויון ותחושת ביטחון בעולם כולו".
איך את מעבירה מסרים של שוויון מגדרי והתנהגות נאותה לשני הילדים שלך?
"כהורה אתה צריך לשמש דוגמה, לא? אני מרגישה ברת מזל שיש לי קריירה ושהילדים שלי רואים אותי עובדת. הם תמיד הצטרפו אליי בתקופות בהן צילמתי. הדגשתי תמיד בפני ילדיי שאני רוצה את שני הדברים — קריירה ומשפחה".
בגיל 57, מור עסוקה מתמיד ושוקדת על מספר פרויקטים חדשים. אחד מהם הוא עיבוד הוליוודי לסרט הדני "אחרי החתונה", אותו יביים בעלה בארט פרוינדליך. השניים שבים לשתף פעולה אחרי פסק זמן של יותר מעשור. "העובדה שלא עבדנו יחד הרבה זמן, היא לא בגלל החלטה מכוונת. אגב, זה בכלל לא היה רעיון של בארט שאשתתף בסרט. באיזשהו שלב התערבתי ואמרתי שאני רוצה לגלם את אחת הדמויות, ובארט הסכים", מגלה מור.
ועד שסרטם של בני הזוג יעלה, אפשר לחזות במור בבתי הקולנוע שלנו, החל מהיום, בזכות "מעשה פלאים", סרט שהשתתף בתחרות הרשמית של קאן 2017. זהו שיתוף הפעולה השלישי של מור עם טוד היינס, אחרי "בטוח" ו"הרחק מגן עדן". "טוד תמיד מצליח להפתיע אותי בדרך בה הוא מספר סיפור ובדרך שבה הוא מראה מה זה אומר בעצם להיות אדם", מעידה מור.
"מעשה פלאים" עתיר הדמיון שוזר שתי עלילות מקבילות - האחת מתרחשת ב־1927 והשנייה ב־1977. ג'וליאן מור מגלמת שתי דמויות שונות — כוכבת תקופת הסרט האילם וספרנית חירשת. "בתחקיר שעשיתי ראיתי סרטים אילמים רבים ונחשפתי לעולם מאוד מעניין, שלא נחשפתי אליו בצורה רחבה לפני כן. זה מאוד איתגר אותי לגלם שחקנית בסרטים אילמים, וחשבתי מהי הדרך הנכונה להעביר את הסיפור ללא מילים. אנשים לא יודעים הרבה על תרבות החירשים. אני חשה שהמתנה שלי מהסרט הייתה ללמוד על התרבות הזו ולהיכנס אליה. לעולם לא אבין לגמרי מה זה אומר להיות חירשת, אבל הסרט הזה אפשר לי להציץ אל תוך עולם שחומק מבעד לעינינו".

