תשמעו סיפור
כשלסופר מייקל לואיס ("פוקר שקרנים", "מכונת הכסף") היה רעיון לספרו הבא, הוא החליט לנסות אותו תחילה ככתבת מגזין בת 10,000 מילה, כפי שהוא נוהג לעשות לפני שהוא לוקח על עצמו פרויקט של שנים.
אלא שהפעם, מדווח ה"ניו יורק טיימס", הוא נקט צעד מפתיע: במקום לפרסם את הסיפור כמנהגו במגזין "ואניטי פייר", הוא מכר אותו ל־Audible, מו"לית ספרי השמע שבבעלות אמזון.
לואיס, אחד המצליחים שבכותבי ספרי העיון כיום, שמכר יותר מ־10 מיליון עותקים, מאמין שאודיבל עוד תגדיל את קהל הקוראים (או השומעים) שלו. בחודש שעבר חתם לואיס על חוזה רב־שנתי עם אודיבל לפרסום ארבעה סיפורי שמע מקוריים, שהראשון בהם צפוי לצאת ביולי. לואיס עצמו יקריא את הסיפור.
אבל לואיס הוא רק אחד משורה הולכת וגדלה של סופרים מצליחים שהחליטו לעקוף את הפרינט ולהוציא ספרי שמע. בין אלה שסגרו עסקה עם אודיבל אפשר למצוא את סופר המד"ב ג'ון סקאלזי וסופר המתח ג'פרי דיבר.
ענף ספרי השמע נמצא עכשיו בפריחה אדירה, כשהמובילה הבלתי מעורערת היא אודיבל, עם 425 אלף כותרים. בשנתיים האחרונות היא הוציאה 77 יצירות שמע מקוריות, ועוד 150 נמצאות בצנרת. אגב, כדי להאזין היום לספר שמע – ברכבת, באימון, בספונג'ה – כל מה שצריך זה סמארטפון.
הכי יקרים
שוק הספרים המקוון AbeBooks שבבעלות אמזון פירסם את הרכישות הכי יקרות שהתבצעו בו מתחילת השנה. במקום הראשון: המהדורה השנייה, מ־1555, של "על אודות מבנה הגוף האנושי" מאת אבי האנטומיה המודרנית אנדריאס וסאליוס. המחיר: 23,300 דולר. במקום 11 דורגו כל כתבי דיקנס (9,550 דולר), לפני ספרי אליס של לואיס קרול (9,530), כתבי קיפלינג (9,500) וקונן דויל (גם).

