מסעדה: איטלקית ברמת החייל

את האוכל האיטלקי כבר אפשר להגדיר כאוכל האהוב ביותר על ישראלים, בכל גיל. פיצות, פסטות, סלט קפרזה ‑ רק תנו לנו טעימה מארץ המגף, ואנחנו באים. ולכן לא מפתיע לגלות שמסעדת POMO, המבוססת כולה על המטבח האיטלקי, עם נטייה לכיוון דרום איטליה, כולל האווירה השמחה, מפוצצת בסועדים בסתם יום של אמצע השבוע. החצר החיצונית, מעין פיאצה אם תרצו, הומה מפה לפה, ובפנים זוגות, משפחות וגם חבורות של חוגגים שמבקשים קינוח עם זיקוק.

 

לפני הקינוח, קשה מאוד להחליט מה להזמין פה. לגבינת הבורטה ‑ כדור עגול של עונג ‑ מצוותים פה תוספת חמה של ארטישוק מוקפץ עם עגבניות שרי, ואת הפולנטה החמימה מעטרים שרימפסים. יש גם פוקאצ'ה והיא מומלצת ממש, בצירוף אזהרה ‑ חבל להתמלא ממנה.

 

בעיקריות טורטליני גבינות ‑ כיסונים מבצק עדין־עדין ממולאים תערובת של ריקוטה, פקורינו ותרד, ועטופים ברוטב חמאת עגבניות. לצידה, המנה ההפוכה ביותר שאפשר להעלות על הדעת ‑ פסטה עם פיסות של פילה בקר, ברוטב סמיך המבוסס על ציר בשר.

 

הקינוחים הם מבית מדרשו של הקונדיטור דודו אוטמזגין, וגם הם מוצלחים.

 

מחירי הראשונות נעים בין 48 ל־58 שקל, הפסטות ‑ 53־86 שקל, והקינוחים 32־46 שקל. יש גם מנות בשרים ודגים, מהסוג שבאיטליה אוכלים למנה שנייה אחרי הפסטה, אבל אנחנו החלטנו להתמקד בבצקים, ולא הצטערנו לרגע.

 

POMO, הברזל 11 רמת החייל, תל־אביב, 03-9225320, ראשון־שבת, 12:00 עד אחרון הלקוחות

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים