יבורך הפרי הקפוא: בדקנו לקטי פירות קפואים לשייקים

זכינו לחיות בארץ שהאקלים בה פחות מאפשר לנו למצוא פירות יער טריים כך לצד הדרך, מה שגרם לשוק הפירות הקפואים להכפיל את עצמו בשנתיים האחרונות. כך לפחות מעריך אלי בן לולו, מנכ"ל "סנפרוסט", השחקנית העיקרית בתחום, שהשיקה בימים אלו את מותג Smoothie, שילובי פירות קפואים וחתוכים שרק צריך לערבל בבלנדר לכמה דקות עם מיץ או חלב.

 

סנפרוסט נכנסה לקטגוריית הפירות הקפואים לפני כשנה. "כשראינו שהקטגוריה שגילגלה 24 מיליון שקל ב־2016 גדלה אחרי כניסתנו למחזור של 33 מיליון שקל ב־2017, החלטנו להיכנס למוצרים יעודיים לשייקים", אומר בן לולו, שמעריך שעד סוף 2018 תגלגל הקטגוריה כ־45 מיליון שקל.

 

בשלב ראשון הושקו בסדרה שלושה מוצרים: smoothie צהוב על בסיס אננס, מנגו ופפאיה, smoothie אדום על בסיס סלק, אננס ואוכמניות ו־smoothie ירוק על בסיס קייל, מנגו ופפאיה. המחיר לא נמוך ונע בין 13.9־17.9 שקל לשקית של 300 גרם (כ־46־59 שקל לק"ג). בשוק נמכרים פירות קפואים מיובאים זולים משמעותית, כמו תותים מארה"ב (מותג "גרין פרש") ב־19.9 שקל ל־1.2 ק"ג, (16.6 שקל לק"ג) או חצאי אננס בייבוא "ויליפוד" ב־19.9 שקל לק"ג.

 

לטענת בן לולו ההשוואה לא צריכה להיות מול פירות קפואים אחרים אלא מול פירות טריים. "כשדובדבנים נמכרים ב־100 שקל לק"ג ואננס ב־40־50 שקל לק"ג, לפני הפחת, המחירים שלנו סבירים בהחלט", אמר.

 

יחסי ציבור
יחסי ציבור

 

 

מחקר שערכה החברה באמצעות גיאוקרטוגרפיה העלה שהשייקים הפכו לחלק מהתרבות הלאומית: 70% מהישראלים נוהגים לשתות שייקים, 84% מהם מעדיפים שייק פירות על פני שייק ירקות, וכשני שלישים מכינים בבית.

 

שאלנו את הדיאטנית הבכירה מריאנה אורבך מ"כללית" האם הפירות הקפואים שווים בערכיהם התזונתיים לפירות טריים, והיא הרגיעה אותנו שבניגוד למה שמקובל לחשוב, פירות קפואים לא מאבדים ויטמינים. "ויטמין סי עלול ללכת לאיבוד, אבל זה אובדן פחות משמעותי שכן בישראל צרכני פירות וירקות מקבלים מספיק ויטמין סי בתזונה היומית". אורבך מוסיפה שדווקא בתנאי הקיץ הישראלי לפירות קפואים עשוי להיות יתרון על פני פירות טריים, "שמובלים ומאוחסנים בטמפרטורות גבוהות ובתנאים בלתי נאותים, בשעה שהפירות הקפואים מטופלים בסביבה מבוקרת".

 

אורבך ממליצה שהשייק יהיה על בסיס חלב או יוגורט, מה שיבטיח כמות גדולה של חלבון במקביל לפירות, ואפילו חיידקים חיוביים למשתמשי היוגורט. עירוב במיצים מקפיץ את תכולת הסוכרים ומתאים למי שמחפשים את האנרגיה־הקלוריות.

 

יחסי ציבור
יחסי ציבור

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים