זה הזמן לעוגת משמשים

עוגת המשמשים המקורמלת הזו תגרום לכם לאהוב את הקיץ, בעיקר אם תגישו אותה לצד גלידה

עכשיו זה בדיוק הזמן לאפות עוגת משמשים. למשל כזאת שטעמו הקרמלי של סוכר חום שנחרך קלות והתערבל בגושי המתיקות הצהובים האלה, מכסה את המשטח העליון שלה, ומתחתיו יש שכבה בצקית רכה בטעם שקדים מודגש. לחתוך לריבועים ולאכול בנחת, אפשר גם עם גלידה, ולאהוב קצת את הקיץ.

 

המרכיבים:

 

(תבנית בגודל 20 על 25 ס"מ או תבנית בקוטר 24 ס"מ)

 

150 גרם חמאה, רכה + מעט חמאה לשימון התבנית

 

3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום בהיר (כמו דמררה)

 

2/3 כוס (90 גרם) קמח תופח

 

4 ביצים

 

150 גרם (3/4 כוס) שקדים טחונים  

 

10 משמשים בשלים, חצויים ומגולענים,רק 2 מהם קצוצים דק

 

להגשה:

 

אבקת סוכר

 

אפשרויות להגשה:

 

קצפת, גלידת וניל

 

ההכנה:

 

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את התבנית במעט חמאה או מרפדים אותה בנייר אפייה ומשמנים אותו בחמאה.

 

2. שומרים 2 כפות מהסוכר החום בצד. בקערת המערבל, שמים את החמאה ושאר הסוכר ומקציפים 4־5 דקות, עד שמתקבל קרם אחיד.

 

מנמיכים את מהירות המערבל לאיטית, מוסיפים שליש מכמות הקמח ומערבלים קצת, מוסיפים ביצה ומערבלים קצת, וממשיכים להוסיף כך בהדרגה את כל הקמח והביצים. 

 

מערבלים עוד קצת ומסירים את הקערה מהמערבל. מוסיפים את השקדים ואת שני המשמשים הקצוצים דק ומערבבים ידנית, רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.

 

יוצקים את העיסה לתבנית ומשטחים אותה.

 

3. מסדרים את חצאי המשמשים בשורות על פני עיסת העוגה, כשצידם החתוך כלפי מעלה וזורים עליהם את הסוכר שנשמר בצד. אופים כ־45 דקות, או עד שהעוגה יציבה וזהובה מאוד. מוציאים ומצננים 10 דקות. 

 

4. זורים על העוגה אבקת סוכר ומגישים. אפשר להגיש חמימה עם קצפת או עם גלידה. טעימה גם בטמפרטורת החדר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים