קפה עם טקילה כבר שתיתם?

קפה קר עם הרבה קרח בתוספת אלכוהול, זו ההצעה של האיטלקים לקיץ. המבקר שלנו מאמץ בחום

כשמגיע החום הגדול, גם חזיר־קפה שכמוני קצת מתקשה לשתות קפה חם, כלומר אחרי 5־4 האספרסו הקצרים של הבוקר. לפני כמה שנים את האספרסו של הצהריים הפכתי לכפול ופשוט מזגתי אותו לכוס עם קרח. בדיוק בשבילי באו החברים מ"נספרסו" והוציאו קפסולות חדשות עם תערובות קפה בסגנון איטלקי, שמידת הקלייה שלהן והזן עצמו מתאימים במיוחד לשתייה כקפה קר, שנקרא Café Shakerato. מה שמיד שלח אותי כמובן אל מדף האלכוהול, כי למה לא להוסיף לקפה גם קצת גראפה? או טקילה? כן, מה שאתם שומעים. האיטלקים "מתקנים" את הקפה הקר בקיץ עם קצת גראפה, או אפילו עם רום כהה מיושן כמו דיפלומטיקו או זאקאפה.

 

בדרומה של ארץ המגף מגדילים ראש ומכינים Café alla Salentina, כלומר אספרסו בערבוב עם קרח וחלב שקדים, מה שיוצר משקה מתקתק עם מרקם קרמי ונעים, שפשוט מחייב להוסיף לו מעט טקילה לבנה דקה ומעודנת, כמו פטרון או פשוט קווארבו סילבר.

 

אז כל מה שנותר זה לבחור לכם את תערובת הקפה, להכין על הבסיס שלה אספרסו נקי, למזוג 40 מ"ל ממנו לשייקר עם קרח, להוסיף את האלכוהול שבחרתם, לנער כמו שצריך ולסנן עם כל הקצף הנהדר לכוס גבוהה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים