yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: שאטרסטוק
    ממון • 18.06.2018
    הדרך הקצרה להשגת אישור עבודה בארה"ב
    לפי תקנות שאישרה ועדת הפנים של הכנסת, אפילו השקעה של 150 אלף ד' תקנה לכם ויזה מיוחדת
    מאת איתמר אייכנר

    שנה וחצי לאחר שאושרו בממשלה, ועדת הפנים אישרה את התקנות לאשרת עבודה למשקיעים בארה"ב. מדובר בהסכם הדדי עם ארה"ב, על פיו לראשונה יוכלו ישראלים ותושבי ארה"ב לקבל זה במדינה של זה אשרת עבודה על בסיס השקעה בלבד.

     

    עד כה ישראלים שרצו ויזת עבודה בארה"ב, גם לצורך פתיחת עסק, נדרשו לתנאי סף כמו הוכחת ידע ייחודי, הישגים יוצאי דופן, ותק תעסוקתי או הוכחה שבעבר המבקש ביצע סחר בין המדינות. הוויזה החדשה מותנית בעיקר בכך שמבקשה יוכיח שיעמיד לעסק שיפתח די הון עצמי כדי להבטיח את מימון העסקתו בעת ההקמה וכן שהעסק ייצור מקומות עבודה לאזרחים אמריקאים.

     

    ההסכם נחתם עוד בימי ממשל אובמה, וממשלת ישראל אישרה את התקנות בינואר 2017. התקנות החדשות מאפשרות ויזת E2 לישראלים שרוצים לעבוד בארה"ב, ו־B/5 לאמריקאים שירצו לעבוד בארץ, אך היות שכאן לא היה מסלול של אשרת עבודה לאזרח זר על בסיס השקעה, היה צריך לתקן תקנות, שוועדת הפנים של הכנסת נדרשה לאשר.

     

    אישור המתווה מזמין משקיעים פרטיים וחברות שישקיעו בארה"ב בכל תחום בהיקף שיביא ליצירת משרות לעובדים אמריקאים, בכלל זה סטארטאפים ישראליים, אנשי עסקים, יהלומנים וחברות שיווק, נדל"ן וגיוס הון.

     

     
    עו"ד צבי קן־תור
    עו"ד צבי קן־תור

     

     

    הצפי למועד בו ישראלים יוכלו להתחיל לבקש אשרה הוא תוך כמה חודשים, כשהרשויות בארה"ב ייתנו אישור סופי לפיו נוסח התקנות הישראליות מקיים את דרישת ההדדיות. על פי משרד החוץ, כעת מינהל האוכלוסין נדרש לכתוב את הנוהל על סמך התקנות, והתקווה היא שהדבר יקרה תוך חודשיים.

     

    את המהלך לאשרות עבודה הדדיות יזם וקידם בעשור האחרון עו"ד צבי קן־תור, שותף במשרד עוה"ד קן־תור & עכו וראש ועדת האשרות בלשכת המסחר ישראל־אמריקה. לדבריו, במונח השקעות מסחריות ניתן לכלול גם עסקי מזון מכל סוג, מספרות, מוסכים, וכל עסק קמעונאי בעל ייחוד. התקנות אף יאפשרו לאזרחי ארה"ב לקבל אשרת עבודה בישראל על בסיס השקעה, להישאר בארץ מעל 63 חודשים, ובן הזוג יוכל לקבל אשרת עבודה כללית.

     

    לדברי קן־תור, קידום האמנה נעשה בתיאום עם רשות האוכלוסין. כן גויסה השדולה הפרו־ישראלית אייפאק, שפעלה להגשת חוק להענקת ויזה לאזרחי ישראל שנחתם בידי הנשיא אובמה לפני 6 שנים. לדברי קן־תור, ישראל תהפוך למדינה ה־40 עימה יש לארה"ב הסכם E2, ועד כה בכל אחת מהאשרות הקיימות היו תנאי סף שישראלים רבים לא הצליחו לעמוד בהן.

     

    א', ישראלי שהקים עסק בארה"ב, אומר שזו בשורה לרוצים לעשות זאת. "זה הופך ויזת עבודה לישראלים לדבר הרבה יותר זמין. כל ישראלי שרוצה לפתוח מספרה בניו־יורק יוכל תיאורטית לקבל אשרה, וגם היתר להעסיק ישראלים בתחום מסוים".

     

    אז למי פונים?

    ˆ כמה להשקיע כדי לקבל ויזה?

    אין סף מינימלי להשקעה, ואפילו 150־200 אלף דולר יוכלו לזכות את המבקש בוויזה. הקונסוליה תבחן את גודל ההשקעה לעומת גודל הארגון, ועליה להיות גבוהה מהסכום המספיק למחיה של המגיש ומשפחתו. בתוכנית העסקית יידרש המבקש להוכיח כי השקעתו צפויה ליצור מקומות עבודה. כך, אם היא תכלול צפי להעסקה של אמריקאי אחד בשנה הראשונה, תוך כוונה להעסיק נוספים בשנים הבאות, ייתכן שהקונסול של ארה"ב יאשר זאת.

     

    ˆ תוקף האשרה מוגבל בזמן?

    בניגוד ליתר האשרות בהן התוקף מוגבל והארכתו כרוכה בהליך מורכב, האשרה הזו ניתנת ל־5 שנים, וניתן להאריכה באופן אוטומטי. לצד זאת, לגבי חברות שהוקמו לאחרונה צפויה האשרה להינתן לשנה או שנתיים אשר בסיומן תיבחן הבקשה מראשיתה.

     

    ˆ השקעה במניות תזכה בוויזה?

    הישראלים הרבים שהשקיעו בארה"ב בדירות או בתיק מניות לא יקבלו אשרת עבודה, כי זו השקעה פסיבית שלא יוצרת מקומות עבודה. על העסק להיות פעיל ואמיתי. כך, למשל, אדם שמחזיק בבית כמה יצירות אמנות ומוכר אותן מעת לעת, ייתכן שהרשויות לא יראו בכך עסק פעיל, לעומת מצב בו יראה כי הוא מחזיק בגלריה. כיוון שמדובר בעסק מסחרי, לא ניתן לקבל ויזה על התארגנות שאינה עסקית, כמו הקמת מלכ"ר, אגודת ידידים או התארגנות פוליטית.

     

    ˆ כל קמעונאי ישראלי עשוי ליהנות מהמהלך?

    ב"השקעות מסחריות" הכוונה היא לכל עסק קמעונאי בעל ייחוד. הדבר אף כולל נציגויות מסחריות בארה"ב של חברות, ישראליות או אחרות, הנפתחות במימון אזרח ישראלי ומאוישות בידי אזרח ישראלי. אשרת E2 תהווה פתרון גם לחברות היי־טק וסטארט־אפ שעד כה התקשו מאוד בקבלת היתרי עבודה עבור עובדיהן.

     

    ˆ איך ולמי מגישים את הבקשה?

    את הבקשה יש להגיש לקונסוליה בתל־אביב ולא לרשות ההגירה של ארה"ב. זהו יתרון מהותי, שכן לקונסול בישראל זיקה גדולה יותר לנעשה בארץ. יש לצרף מכתב נלווה ואת התוכנית העסקית. בניגוד לזמן שאורכת בדיקת בקשות לאשרות אחרות, תשובה תינתן תוך חודשים ספורים.

     


    פרסום ראשון: 18.06.18 , 20:17
    yed660100