yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום : ידיעות אחרונות
    חדשות • 18.06.2018
    במקום לצלם את הגננות, תכשירו אותן
    איריס גלילי

    נדמה שמאז מותה המזעזע של הפעוטה יסמין וינטה ז"ל, בכל יום אנו שומעים על תלונה חדשה או מעצר של מטפלת נוספת בגין התעללות בילדים, כאשר הפתרון האולטימטיבי המסתמן כדי למנוע זאת הוא הצבת מצלמות בגני הילדים. דרך המצלמות, כך סבורים רבים, יוכלו ההורים לשמש כמפקחים על המטפלות של ילדיהם, מעין שומר על שומרת הילדים. עכשיו תארו לעצמכם מצב שבו ילדיכם הגיע בוכה וכאוב, וביקש לשים פלסטר על פצע הדורש תפרים, ואתם, במקום לרוץ לבית החולים, שמתם פלסטר צבעוני וממותג רק כדי להשתיק את בכיו. אלו בעצם המצלמות.

     

    כשאדם בוחר להביא את ילדו לעולם, הוא מתחייב לדאוג לו בדברים הכי קטנים, ללוות אותו ולתמוך בו, ולהיות שם בשבילו תמיד. אז איך מתוך התחייבות זו, הוצע דווקא הפתרון הבינוני של המצלמות כדי למנוע את ההתעללות בפעוטות? המצלמות בגנים אינן טיפול בשורש הבעיה, והמסר המועבר מהדרישה למצלמות מותיר את הבעיה בעינה. הרי מטפלים/מטפלות שירצו להכות ולהתעלל, ימצאו את נקודות התורפה של המצלמה או אף יתעלמו מקיומה. ואתם בעזרת המצלמות רק תשתיקו את מצפונכם.

     

    כבר בתחילת המאה הקודמת הדגישו חוקרים רבים את חשיבותן של השנים הראשונות בחיי האדם לעיצוב חייו הבוגרים. הם העלו למודעות כי לא די בטיפול פיזי להתפתחות תקינה של הילד, אלא שיש לתת לקשר בין אם לילדה דגש ומשמעות. בשל הקידמה, הצורך בפרנסה ובהגשמה עצמית של האימהות, שהיו עד אז הדמות העיקרית והמרכזית בחיי ילדיהן, הן יצאו מהבתים ודמויות נשיות אחרות קיבלו את המשימה לגדל את הילדים. אלו היו צריכות להקפיד כי בנוסף לקיום הצרכים הפיזיים יקוימו קשרים רגשיים בטוחים. מוזר שעם הקפיצה אל תוך עולם העתיד של המאה ה־21, חשיבותן של השנים הראשונות בהתפתחות האדם לא הצליחה לחלחל לתודעתו של הציבור.

     

    בהצבת המצלמות בגנים עלינו לשאול את עצמנו האם המטרה היא "לחפש" את המחנכים והמחנכות של ילדינו, ולמצוא היכן הם לא בסדר? או האם מטרתנו לשפר את איכות הטיפול והחינוך שמקבלים ילדינו? היכן כחברה כדאי לנו להשקיע משאבים? בהורדת רוחן של המחנכות — או בהעצמתן וקידומן למען ילדינו?

     

    הפתרון לכך אינו יכול להיות שטחי כל כך וחייב להתחיל עוד קודם, בשלב ההכשרה. תתבוננו בילדים שלנו ודרשו לא פלסטר אלא חינוך איכותי. על המדינה לגייס משאבים כדי לדאוג ולהעביר את החינוך כבר מגיל לידה להיות תחת פיקוחו של משרד החינוך. תהליך הכשרת המטפלות והמטפלים במוסדות הלימוד השונים, צריך להיות ממוקד, מפוקח ומעמיק, במטרה להכשיר אותם בצורה הטובה ביותר למפגש עם הילדים. בד בבד, על שכר המטפלות להיות הולם ועל התנאים להיות מכבדים, על מנת להשאיר את האנשים היותר איכותיים במקצוע. רק כך נוכל למנוע את מות התינוק הבא בגן. √

     

    הכותבת היא ראשת החוג לגיל הרך במכללה האקדמית לחינוך חמדת הדרום

     

     


    פרסום ראשון: 18.06.18 , 23:49
    yed660100