איך שיר נגנז

"אם הוא ילך", השיר החדש של ירדנה ארזי, נכתב כטקסט הומוריסטי על אישה ששוקלת להתאבד אחרי שאהובה נטש אותה • אבל מתברר שלא כולם צחקו מהבדיחה • בעקבות פניות של אנשים שאיבדו את יקיריהם בנסיבות טרגיות, ארזי ביקשה מתחנות הרדיו להפסיק להשמיע אותו • "לא קל לגנוז שיר", היא אומרת, "אבל אני לא יכולה להתעלם ממה שנכתב בדם ליבם של הפונים" • חפצת חיים

הבקשה הלא שגרתית של ירדנה ארזי: הזמרת פנתה לתחנות הרדיו בארץ וביקשה שלא להשמיע יותר את שירה החדש "אם הוא ילך", שמספר על מישהי ששוקלת להתאבד בשל אהבה נכזבת. הסיבה: פניות שהגיעו לזמרת מצד מי שאיבדו את קרוביהם בנסיבות טרגיות.

 

במקור יצא "אם הוא ילך" בגרמניה, עם לחן של כריסטופר בלניסקופ. את הגרסה העברית כתבה איה כורם. מדובר בשיר הומוריסטי על אהבה רומנטית, שעלולה להפוך לעניין של חיים ומוות. הקליפ לשיר — שמתארחים בו מוטי רייף וכמה מהדראג קווינס המוכרים בישראל — נבחר ללוות את פסטיבל הקולנוע הגאה TLVFest בסינמטק תל אביב. "אם הוא ילך — אני אמות", שרה ארזי בבית הראשון, "אני אקפוץ מהמרפסת או אגיב באלימות. אני אכניס אצבע לשטקר ואחתוך את כל היתר, אם הוא יאמר שלום, אני קאפוט". 

 

הפניות אל הזמרת לא איחרו להגיע. באחת מהן נאמר לארזי: "איך תרגישי אם תראי את הטקסט מהשיר שלך על מכתב התאבדות של מישהו?"

 

הדברים טלטלו את ארזי וגרמו לה לשגר לתחנות הרדיו את הבקשה החריגה שלא להשמיע את השיר. "בימים האחרונים, יחד עם השמעות השיר ברדיו, קיבלתי פניות אישיות מבני משפחות של מי ששמו קץ לחייהם, שהביעו אי נוחות ממילות השיר", הסבירה במכתב לתחנות הרדיו. "המלים עוסקות באהבה עד מוות ובתיאור, קברטי, מקאברי והומוריסטי של רצון ליטול את החיים. הדברים נגעו לליבי ואני לא יכולה להתעלם ממה שנכתב לי בדם ליבם של הכותבים. לכן, בצעד חריג, אני פונה אליכם בבקשה להימנע מהשמעת השיר. לא קל לקבל החלטה לגנוז שיר אחרי שכבר יצא לאור, ועם זאת, אני עומדת מאחורי ההחלטה הזו ומבקשת שתכבדו אותה".

 

ארזי צפויה לפרסם היום פוסט אישי בפייסבוק שלה שמתייחס לנושא. "הרבה כבר נאמר ונכתב על ההחלטה לגנוז את השיר 'אם הוא ילך', היא מסבירה שם, "לאור פניות הורים ועמותת 'בשביל החיים' (עמותה שהוקמה במטרה לתמוך במשפחות שאיבדו את יקיריהם בהתאבדות). השקענו הרבה בשיר. הגענו אליו באהבה ובחיוך. אני מייחסת הרבה חשיבות ורצינות לדברים שאמרו לי יו"ר העמותה ד"ר אבשלום אדרת ואחרים. בלב כבד אבל שלם ביקשתי לגנוז את השיר. תודה לעורכים והמנהלים על שיתוף הפעולה ותודה גדולה לכם על המילים החמות שאני מקבלת מאז. איך כתב אהוד מנור: 'ויש לך רצון ויש לך סיבה / לחשוב כבר על השיר הבא'".

 

אם הוא ילך

 

 

מילים: איה כורם

 

לחן: כריסטופר בלנקינסופ

 

 

 

אם הוא ילך - אני אמות

 

אני אקפוץ מהמרפסת

 

או אגיב באלימות

 

אני אכניס אצבע לשטקר

 

ואחתוך את כל היתר

 

אם הוא יאמר שלום

 

אני קאפוט

 

 

אם הוא ילך - תדעו מראש

 

קבעתי דייט עם הרכבת

 

או פגישה עם הפגוש

 

של איזו מכונית נוסעת

 

אאבד עצמי לדעת

 

אם הוא יאמר שלום

 

יש מה לחשוש

 

 

אני נכנסת למקלחת

 

ואיתי אני לוקחת

 

את הטוסטר האדום ומגהץ

 

את עצמי אני זורקת

 

אני לגמרי לא צוחקת,

 

אהבה זה לא נושא להתלוצץ

 

 

אם הוא ילך - יהיה נורא

 

כבר קניתי את החבל

 

וגם מאוורר תקרה

 

אני למדתי ברשת

 

איך קושרים כזה מן קשר

 

אם הוא יאמר שלום -

 

אני גמורה

 

 

וראיתי פסיכולוגים,

 

מדקרים ואסטרולוגים,

 

מתקשרת, פסיכיאטר ויועץ

 

אבל אני הרי יודעת

 

אני לא המשוגעת

 

אהבה זה לא נושא להתלוצץ

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים