yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום : ידיעות אחרונות
    חדשות • 25.06.2018
    המשיח ניצח את העירייה
    לאחר שעיריית תל־אביב ביטלה את אירוע "משיח בכיכר" בגלל הפרדה בין נשים לגברים קבע בית־המשפט: האירוע יתקיים, עם מחיצה • עשרות נשים זועמות הודיעו: נגיע ונעמוד בשטח שחב"ד מייעד לגברים
    קורין אלבז־אלוש

    ניצחון לחב"ד: לאחר שראש עיריית תל־אביב רון חולדאי ביטל את אירוע "משיח בכיכר" בשל הפרדה מגדרית קבע אתמול בית־המשפט: האירוע יתקיים כרגיל, כולל מחיצת ענק בין גברים לנשים.

     

    הסיפור החל להתגלגל כאשר חב"ד הגישה בקשה לקיום האירוע. העירייה אישרה את הבקשה ואז התברר לכמה ארגונים, ובראשם שדולת הנשים בישראל, כי מדובר באירוע שבו תהיה הפרדה בין גברים לנשים. השדולה פנתה לעירייה בבקשה לבטל אותו בגלל ההפרדה המגדרית, וראש העיר חולדאי נענה לבקשה. המארגנים לא ויתרו והגישו לבית־המשפט המחוזי בתל־אביב עתירה נגד הביטול.

     

     

     

    השופט קובי ורדי קבע כי האירוע יתקיים עם מחיצה, ומתח ביקורת על העירייה משום שאישרה תחילה את האירוע ולאחר מכן ביטלה אותו. "יש לקוות שכל הצדדים ישכילו לראות את נקודת המבט של הצד השני ולבנות גשר בין התרבויות ובין זרמים שונים", אמר השופט.

     

    האירוע יתקיים הערב וצפויים להגיע אליו אלפי אנשי חב"ד. חולדאי אמר שהוא מכבד את החלטת בית־המשפט וציין כי כיכר רבין, שבה יתקיים הכינוס, תהיה פתוחה לכולם וכי "קהל מעורב יוכל להימצא בכל מקום בה". לדבריו, העירייה תעמוד על כך שבעתיד לא יתקיימו אירועים בהפרדה מגדרית במרחב הציבורי בעיר.

     

    מיכל גרא מרגליות, מנכ"לית שדולת הנשים בישראל שביקשה מהעירייה לבטל את האירוע, אמרה אתמול: "הבשורה מהדיון היא שעיריית תל־אביב הצהירה כי מעתה לא יאושרו אירועים בהפרדה מגדרית. היא ציינה כי בהסכמת הצדדים הוחלט שעל אף המחיצה יוכל כל אחד לעמוד בכיכר הערב היכן שיחפוץ: "הרחבה תהיה פתוחה לכל אחת ולכל אחד".

     

    לכיכר מתכוונות להגיע עשרות נשים כדי להשמיע את קולן. חלקן הצהירו כי יעמדו גם במקום שאותו מייעדת חב"ד לגברים בלבד. אחת הנשים שיגיעו לכיכר הערב היא ד"ר יופי תירוש, ראש בית־ספר למשפטים במכללה האקדמית ספיר, שתחלק לנוכחים מדבקות שעליהן כתוב "השיוויון הוא השבת של הדמוקרטיה".

     

    היא הוסיפה: "מארגני האירוע אמרו בבית־המשפט שאישה תוכל להיות איפה שהיא רוצה, אבל כשיש מחיצה זה מאוד קשה. גם מבחינת האווירה וגם מהחשש לאלימות. ראינו מה עוברות נשות הכותל ומה קורה לנשים שמסרבות לשבת בצד האחורי של האוטובוס". עוד אמרה: "חשוב להבין שאם האירוע הזה היה מתקיים לפני עשור לא הייתה קמה מחאה נגדו. לאחרונה יש יותר ויותר מסגרות מופרדות במרחב הציבורי כולל באקדמיה, בצבא ובשוק העבודה".

     

    yed660100