למניעת מוות בעריסה: מוניטור שימדוד את הדופק לתינוק
חדש: מערכת מבוססת מצלמה תוכל למדוד את דופק הלב של תינוקות כדי למנוע מוות בעריסה. את המערכת פיתח דב פיין, הורה טרי וסטודנט לתואר שני במינהל עסקים במכללה למינהל. הסטארט־אפ קיבל מענק של 250 אלף שקל מרשות החדשנות, והנסיין הראשון היה בנו של פיין, בן שלושה חודשים.
פיין חיפש עזרים טכנולוגיים לניטור הדופק של בנו. לאחר שבדק מוצרים גילה שהם נותנים התראות שווא, להערכתו, ומפריעים לילדים. בעקבות זאת, כדבריו, יצר אור שיתוף פעולה עם חברת PulseOr, שפיתחה טכנולוגיה למדידת דופק ללא מגע ישיר.
המיזם פותח במרכז היזמות Novus של המסלול האקדמי, המכללה למינהל, וזכה במקום הראשון בתחרות שערך מרכז היזמות של המכללה בקרב עשרות מיזמים בשלבי פיתוח שונים.
מערכת PulseOr מאפשרת למדוד דופק לתינוק ללא מגע. המערכת כוללת מצלמה המתחברת מעל מיטת התינוק ודוגמת בזמן אמת את קצב פעימות הלב שלו, גם בעודו ישן, הודות לפיתוח מתוחכם של מהנדסי החברה. אם מאותרת הפרעה בקצב פעימות הלב כשהתינוק בעריסה, מתקבלת התראה מיידית בטלפון הנייד של ההורה, המאפשרת התערבות מהירה לבדיקת התינוק ואף להצלת חיים.
המפתחים מציינים כי באמצעות שימוש בטכנולוגיה ייחודית מאפשרת PulseOr קיצור משמעותי של עשרות שניות בזמן שליחת ההתראה להורה, מה שמאפשר טיפול מהיר ומציל חיים. הם ציינו כי ייעול המערכת מונע התראות שווא בלתי פוסקות המוכרות להורים ממוצרים קיימים, ולעיתים מובילה להתעלמות מהתראה שעלולה להיות אמיתית.
"מוות בעריסה היא אחת הבעיות המטרידות ביותר את ציבור ההורים. כל אחד מהפיתוחים הנמצאים בשוק נותן רק מענה חלקי. אנחנו עובדים קשה כדי שהמוצר יתחיל להיות משווק כבר בשנה הבאה", אמר פיין.
פרופ' דפנה קריב, סגנית הנשיא ומנהלת מרכז היזמות Novus במכללה למינהל: "מלבד המוצר החדשני, מציל החיים, הצוות ניחן בנחישות וביכולת מהירה להיחלץ מקשיים".

