להגיש קר מאוד

איך מפיגים את החום? קופצים לפסטיבל מבשלות הבירה במיני־ישראל. כתב האלכוהול שלנו מסמן את הבקבוקים שכדאי לטעום

אפשר למות מחום, וזה בדיוק הזמן לפסטיבל הבירות המסורתי שעורכות המבשלות של מטה יהודה. הפסטיבל יתקיים במיני־ישראל וייקחו בו חלק המבשלות שריגים, פפו, שפירא, מוסקו, ללה, בירו ועוד מבשלות מהאזור, כולל מבשלת אורחת: תוג מבאר־שבע.

 

מבשלת שריגים, הוקמה על ידי אוהד אילון ועופר רונן, שאחרי כמעט 30 שנה בהייטק הפכו את התחביב של ייצור בירה בבית לעיסוקם העיקרי. כיום אפשר למצוא את הבירה בחנויות ברחבי הארץ וגם בברים ומסעדות, אבל אין טוב יותר מלהגיע לביר גארדן שלהם בכניסה למושב ולטעום את הבירות במקום לצד נשנושים וחברים.

 

בשריגים טעמתי מסדרת עמק האלה, בלונד אנגלי, מריר, מאוזן ופירותי שממנו אפשר להמשיך ללגום וללגום; דגמתי אירית אדמונית מתקתקה, בעלת גוף, קרמלית ודבשית, וגם טריפל בלגית חזקה שלמרות הסגנון יצרו לה איזון חמצמץ ומרענן. לא חמקה ממני "הבירה המכוערת" של רונן, שהיא מהליין הקשוח ומשלבת בין מרירות לבין ניחוחות פירותיים לכיוון הטרופי.

 

שווה לשים לב גם לסדרת SIX PACK שמוקדשת לגיבורי על. גם כאן היצרן הוא איש הייטק שהחליט לשלב בין אהבתו לבירה ואהבתו לגיבורי על ויצר סדרה בשיתוף עם מבשלת מוסקו.

 

אגב, ממגוון הבירות שמיוצרות במבשלת מוסקו אהבתי את הבירה המעושנת בעלת הגוף הקל־בינוני עם סיומת מעניינת ולא מכבידה.

 

הפסטיבל יתקיים מחר ומחרתיים במיני־ישראל, בין השעות 19:00־23:00. מחיר כניסה: 42 שקל כולל שובר ל־2 טעימות.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים