נקודת רתיחה
הסרט של יוצר 'שבאבניקים' על הולדת ש"ס, הסדרה החדשה של אסי כהן, הקאמבק של אינטרפול, הצ'אנס האחרון של טום קרוז ופסטיבל האינדי הבינלאומי האמיתי הראשון בישראל - אלו הסרטים, הסדרות, האלבומים וההופעות שיעשו את הקיץ שלכם למעט יותר נסבל
סרטים
הבלתי רשמיים (26 ביולי)
תעשיית הקולנוע המקומית שרויה בתחושת באסה כללית בשלב הנוכחי של עידן המירי־רגב ותשמח מאוד ללהיט בסדר גודל של 'ישמח חתני' או 'מכתוב'.
הסרט שיפתח את פסטיבל הקולנוע בירושלים ינסה להחזיר עטרה ליושנה, עם אלירן מלכה, יוצר הלהיט 'שבאבניקים', על ההגה, בסרטו העלילתי הראשון, כשגם כאן האפיל הדתי והמזרחי נראה כמו קלף מנצח. הסרט אמנם עוסק בלידתה של תנועת ש"ס בבחירות המונציפליות בירושלים 1983, אבל הוא שנון וממזרי כמו קומדיית פשע עם תצוגות משחק נהדרות של שולי רנד, יעקב כהן ויואב לוי.
סיפור אחר (במהלך ספטמבר)
עוד דוגמה לכך שחרדים הם טעם העונה בקולנוע הישראלי מגיחה בסרטו החדש של אבי נשר, כהרגלו עם אצבע ערנית על הדופק. הוא שב לשתף פעולה עם ג'וי ריגר, אחרי התפקיד הנהדר שלה ב'חטאים' (אלא שהיא לא תהיה מועמדת לפרס אופיר על תפקידה זה, בגלל הריב הקטנוני של נשר עם האקדמיה). ריגר מגלמת חוזרת בתשובה שעומדת להינשא למוזיקאי בסטטוס דומה (נתן גושן בתפקיד קולנועי ראשון מסקרן), ומתסכלת עמוקות את משפחתה החילונית המודאגת ובעיקר את הוריה, שיגלמו מיה דגן ויובל סגל. צפו ללהיט.
אנטמן והצרעה (5 ביולי)
'הנוקמים' האחרון הותיר את חובבי מארוול שבורי לב, לאחר שמחצית מהגיבורים נעלמו לבלי שוב. ולכן יותר משאכפת להם מעלילות איש הנמלה החביב (פול ראד), הם ינהרו החל מסוף השבוע הזה לסרט שאולי יגלה טפח מהגורל הצפוי לגיבורים המעניינים באמת של הסאגה. אה, ויהיה גם סיפור המשך על הצרעה (אוונג'לין לילי, 'אבודים') שחוברת לאנטמן וגם היא גדלה וקטנה בהתאם לשיגיונות של אביה, הממציא האנק פים (מייקל דאגלס).
גורד שחקים (12 ביולי)
בישראל זה קצת עבר מתחת לרדאר, אבל המרוויחן הכי גדול בהוליווד כיום הוא 'דה רוק'. ולמה לא? דוויין ג'ונסון, מתאבק עם קיבורת וחיוך של מיליון דולר ויומרות משחק צנועות בהרבה, הוא פשוט מכונת להיטים בלתי נגמרת, בין 'ג'ומאנג'י' לסדרת סרטי 'מהיר ועצבני', לסדרה ב־HBO, לתמונות שלו עם זוג פודלים ששורפות את אינסטגרם. אז הפעם הוא ימשיך לקפוץ מבניינים, בסרט שהעלילה שלו נראית כמו ריפ־אוף מושלם ל'מת לחיות' - טרוריסטים משתלטים על בניין, איש אבטחה שרירי צריך להוריד אותם מהבניין אחד־אחד. יהיה כיף.
מאמא מיה 2 (19 ביולי)
אמלק: יורו־טראש, הסרט. החלק הקודם - שמבוסס על הלהיט הבימתי מהווסט־אנד שעושה שימוש נקרופילי בשירי אבבא - היה הצלחה עולמית, גם בישראל, לצערם של מבקרים שעיקמו את האף וסתמו את האוזניים. עזרה לו לא מעט מריל סטריפ, במוד שטותניקי מהרגיל. הפעם סטריפ הבריזה אבל לכל שאר הצוות (קולין פירת', פירס ברוסנן, אמנדה סייפריד) לא היה כבוד עצמי להגיד לא, ואליהם נוספו לילי ג'יימס מ'אחוזת דאונטון' כסטריפ בצעירותה (קלוש, קלוש מאוד), ושר כסבתא שקופצת לבקר. נשמע מענג ותכלס לאבבא יש מספיק להיטים לעוד חמישה סרטים כאלה.
משימה בלתי אפשרית 6 (26 ביולי)
אנחנו חיים בעולם מוזר, שבו טום קרוז עדיין חושב שהוא כוכב ענק. ולמרות שכמעט כל הפרויקטים שלו נכשלים בשנים האחרונות בקצב שלא היה מבייש את ג'וני דפ, דווקא סרטי 'משימה' מצליחים לשמור על הכנסות יפות למרות שהגענו לשלב שכבר קשה להבדיל ביניהם. כאן - תיראו מופתעים - קרוז נוטש בפעם המי יודע כמה את הסוכנות שבגדה בו ובמקביל פועל לצוד רעים שמנסים להשמיד את העולם איכשהו. ביים כריס מקווארי (התסריטאי של 'החשוד המיידי') שעשה עבודה לא רעה גם בחלק הקודם.
שחור על לבן (במהלך אוגוסט)
פעם אם הלכת ל"ג'וינט של ספייק לי" - כמו שהוא עצמו מכנה את הסרטים שלו - ידעת שאתה הולך לראות יצירה בתזונה. מאז הוא קצת התברבר והידרדר, עד הקאמבק בפסטיבל קאן האחרון, שבו הבמאי השחור החשוב באמריקה, עדיין, חזר עם סרט שכולם מנסים לתאר אבל מחרחרים מרוב התלהבות: סיפורם של שוטר שחור (ג'ון דיוויד וושינגטון, הבן של דנזל, לא פחות) ועמיתו היהודי (אדם דרייבר, הוא באמת בכל מקום), שהסתננו איכשהו לקו קלוקס קלן בסבנטיז. זה אמור להיות גם די מצחיק. הבונוס: טופר גרייס מ'מופע שנות ה־70', מגלם את מנהיג הקלן דיוויד דיוק, שהיום מוכר יותר כמי שמצייץ בעד טראמפ (ויאיר נתניהו). וכן, זה קשור לטראמפ.
אי הכלבים (9 באוגוסט)
הגיבור הנוכחי של האנשים שעדיין יוצאים מהקולנוע עם עיניים בורקות, האיש והשוטים הסימטריים, דוכס ההיפסטרים, האלמודובר של המילניאלס, ווס אנדרסון, חוזר לעשות סרט אנימציה למבוגרים, לראשונה מאז 'מר שועל המהולל'. העלילה מתרכזת בילד יפני חמוד בשם אטארי, אלא מה, שנוסע לאי שורץ כלבים לחפש אחר הכלב האבוד שלו, ונעזר בחבורת כלבים אבודים שחיים במזבלה ענקית. בקאסט החלומות של המדבבים תמצאו את סקרלט ג'והנסן, אדוארד נורטון, בריאן קרנסטון, הארווי קייטל, טילדה סווינטון, ג'ף גולדבלום וכמובן ביל מאריי - כי זה לא סרט של ווס אנדרסון בלעדיו.
טלוויזיה
נגד הזמן (במהלך יולי, ערוץ עשר)
דוקו־קומי בשלושה פרקים שבו אחת הקומיקאיות הכי מוכשרות על המסך, עינב גלילי, תצא למסע שעוסק בנושאים החשובים באמת: למה אנחנו כל כך מכורים לנעורים, מה עושים כשהגוף מתחיל להזדקן ואיך בכלל מתחילים להתמודד עם הדבר הזה שנקרא מוות. כדי לענות על שאלות במשקל כה כבד, גלילי תפגוש מביני עניין כמו ארווין יאלום, תתנסה בחוויות כמו תא לחץ וגם תארח לארוחת ערב את החברות והחברים מרגול, גורי אלפי, נלי תגר ואביעד קיסוס. הנה, רק מהתיאור הזה התגלה אחד הסודות לשמירה על חיוניות: להרים פרויקטים מעניינים בטלוויזיה.
אביב או אייל - מי ימצא את תגלית השנה (קשת 12, 8 ביולי)
הפורמט הזה נולד מעל דפים אלה. אביב גפן השתלח באייל גולן בראיון, למשל: "אמרתי (בצילומי 'דה וויס') שמה שמפריד בין אייל גולן למחמוד דרוויש זה ברית מילה ורני רהב". גולן ענה בפייסבוק: "המקבילה שלך מבחינתי היא חנין זועבי. שניכם עוכרי ישראל שונאי צה"ל והדבר שמבדיל ביניכם זה הרווח שיש לך בשיניים". וחוזר חלילה. גלגל החיים. בקשת הבינו את הפוטנציאל, שלפו את גפן מהמתחרים, והחזירו את גולן ללב הפריים טיים בצעד שנוי במחלוקת אחרי שקיבל הצעה להצטרף ל'דה ווייס'. מירי מסיקה לוהקה כבוררת בקרב בין שני טאלנטים, לכאורה שני קטבים במלחמת תרבות, אצולה אשכנזית ואליטה מזרחית חדשה, ולמעשה שני סיפורי הצלחה שדומים זה לזה יותר משהיו רוצים להודות.
תום יער עושה בגרות (yes, 28 ביולי)
אחרי שהפכה את שביל ישראל לקרקס, תום יער עוברת לטפל בסיוט אפילו יותר גדול מהליכה אינסופית: בית הספר התיכון. בסדרה החדשה היא תחזור לפנימיית הכפר הירוק, שם למדה בעצמה, במטרה לסיים באופן קצת יותר מוצלח מהפעם הקודמת. השילוב בין הכישרון הקומי המוכח של יער לממד האוטוביוגרפי של הסדרה נשמע כמו מתכון לפיצוץ קולני של אמוציות וצחוק מתגלגל. ובחודש האחרון של החופש הגדול, לא צריך יותר מזה.
שטוקהולם (כאן 11, 16 ביולי)
כשייגמרו תרועות המונדיאל, תאגיד השידור הציבורי יצטרך להזכיר לבעלי המניות שלו - אזרחי ישראל - מה קורה שם כשאין כדורגל. 'שטוקהולם', הפקה משותפת של כאן 11 וקשת, היא דוגמה אחת: דרמה המבוססת על ספרה של נעה ידלין, שגם כתבה את התסריט, ועניינה קבוצת חברים טובים שמנסה להסתיר את מותו של פרופ' לכלכלה, עד שתוכרז זכייתו בפרס נובל. הליהוק לא חסך בתותחים דוגמת תיקי דיין, ששון גבאי, דבל'ה גליקמן, ליאורה ריבלין וגידי גוב בתפקיד המנוח. ביחד יש לאנסמבל המשובח הזה משהו כמו 4,265 שנות ניסיון. השאלה היא גם כמה זה שווה ברייטינג.
היחידה 3 (HOT, במהלך הקיץ)
כוכבי ריאליטי לא מתים, הם רק מתגייסים. הפעם, ההיי לייט בתכנית הפופולארית של HOT הוא החזרה של שי חי לריאליטי. הכוכב השערורייתי של 'האח הגדול', שנעלם מהמסך אבל לא מהכותרות, יככב לצד טירון ריאליטי כמשה דץ, וגיבורים משופשפים יותר כמו ירון ברלד, מושיק עפיה, טילטיל, דורון מירן וסטלוס. העונה הקודמת סידרה לנו את קרב החתולות בין טהוניה ועדי שילון. שי חי צפוי לספק את הסחורה הפעם.
אתגר הנינג'ה (קשת 12, במהלך הקיץ)
אסי עזר כמאסטר ספלינטר, רותם סלע כאפריל אוניל, מיטב בוגרי הסיירות ומאמני הכושר של ישראל כוואנבי נינג'ות. בקיצור, הפורמט היפני שהפך להצלחה מפתיעה בארצות־הברית מגיע לישראל - מסלול מכשולים כמעט בלתי אפשרי שמותח את היכולת האנושית לקצה. עתידות: בגרסה הישראלית אפשר יהיה לצפות גם למלח ופלפל שהם הסיפורים המרגשים. הימור שלנו: תשכחו מ'ווייפאאוט' ששודר בערוץ עשר, אם יעשו את זה נכון, זה עוד עלול להפוך ללהיט של הקיץ.
איש חשוב מאוד 2 (HOT, במהלך הקיץ)
מה השתנה מאז העונה הראשונה: תומר קאפון נמשח למלך המסך ויהודה לוי האיש, הבשר, האדם, הדימוי, נלקח צעד אחורה. מה עוד השתנה: הבנו שבחיים האמיתיים לוי מתחתן עם דוגמניות חטובות בנות 23 ולא עם מלצריות שנראות כמוני וכמוך. כמו כן, בעונה הזאת הוא נוסע לחפש את ההצלחה באל־איי. האם הוא ימצא שם את האקסית מהחיים עצמם?
אף פעם לא מאוחר - עונת הנשים (רשת 13, במהלך יולי)
הגרסה הגברית החביבה עם בראבא ואיתן בן־אליהו הייתה ראויה ליותר באזז ממה שקיבלה בפועל. הפעם מגיע תור הבנות: רבקה מיכאלי, נורית גפן (אמא של אביב ושירה, ואשתו לשעבר של יהונתן), ציפי פינס וגם שרהל'ה שרון. הפעם, היעד האקזוטי לטיול של אחרי־אחרי־אחרי־אחרי צבא הוא תאילנד. אביב גפן וגיא פינס כבר בכוננות של סיפורי ילדות מהסוג המפדח.
Kidding
(yes, ספטמבר)
בפעם האחרונה שהבמאי מישל גונדרי היה בחזית התרבות הפופולרית, ג'ים קארי היה לידו. זה היה, כמובן, ב'שמש נצחית בראש צלול' המופתי. עכשיו, השניים חוזרים לשתף פעולה. איפה אם לא בטלוויזיה, המקום המתבקש ליוצרים יצירתיים שבורחים מנוסחאות. העלילה: מעין אב אמריקאי לאומי טוב לב שגידל דורות של ילדים בטלוויזיה, אבל חי בבועה הטלוויזיונית שיצר, נאלץ להתמודד עם הקריסה של המשפחה הגרעינית שלו. האם זה התפקיד שיוציא את ג'ים קארי מהזקן ואובססיית הציור שלו?
אוטונומיות (HOT, במהלך הקיץ)
מי שראה את הפרק הראשון שהוקרן לא מזמן בכנס של קשת בירושלים, טוען שמדובר ביצירת מופת. הרעיון: ארץ ישראל מחולקת למדינה חילונית שבירתה תל־אביב ואוטונומיה חרדית בירושלים. מאכער חרדי שמתמחה בהברחות פעוטות בין שתי המדינות (אסי כהן), מקבל הצעה לחטוף ילדה שמתנהל סביבה סכסוך משפטי, במה שיהפוך לדרמה שתאיים להבעיר את המדינה. היוצר הוא יהונתן אינדורסקי ('שטיסל') ובקאסט המגה־מבטיח תמצאו גם את רותם סלע, דאנה איבגי ושולי רנד, שזה בכלל שנת הקאמבק שלו. אגב: במקרה כזה של הפרדה, מה עושים עם אקס טריטוריה תל־אביבית בירושלים כמו מחניודה של אסף גרניט?
מייקל (yes, תחילת ספטמבר)
בשנים האחרונות מעבד התיאטרון הישראלי סרטים בניסיון למשוך לכיסאותיו ישבנים טריים (מ'קזבלן' ועד 'חולה אהבה בשיכון ג''). במקרה של 'מייקל', הכיוון הוא הפוך, מהבמה למסך, אבל הקטן. להיט פרינג' היסטרי כבר עשור, הקומדיה המשפחתית השחורה 'מייקל' של אבי דנגור שבה שני אחים חיים בבית עם דודה טוטה שמסרבת למות, יסמיניש התיכוניסטית, השכן שמתנחל וזכרו של מייקל שמת מזמן אבל לא באמת עזב. בונוס: אסי כהן בתפקיד מורה לנהיגה שמטריף את המשפחה.
מלכות (HOT, במהלך הקיץ)
כל הגברים במשפחת פשע נרצחים במכה. נשארות רק הנשים. ולא סתם נשים, ריטה, שרונה יהאן פרוז (אמא של ריטה), דאנה איבגי ואורלי זילברשץ. איך הן יתפקדו בעולם פשע רווי טסטוסטרון, כסף, עופרת, וסקסיזם? תחברו את זה לדוקו ריאליטי ש־HOT מצלמים עם אהובה אלפרון ותקבלו את הספינאוף שתמיד קיווינו מכרמלה סופרנו.
הרשת החברתית (רשת 13, במהלך הקיץ)
לאחר ירידת 'המערכת', רשת ממלאת את משבצת התחקירים החברתיים עם תוכנית חדשה בהובלת שלושה פעילים חברתיים שעשו לעצמם שם דרך פעילות עיתונאית ונוכחות בולטת ברשתות: אור-לי ברלב, ערן הילדסהיים ותומר אביטל. התוכנית הדוקו-אקטיביסטית תציף תלונות שהגיעו דרך הרשתות והשלושה יציקו למנכ"לים, בירוקרטים וטכנוקרטים במטרה להביא שינוי, ורצוי כזה שמצטלם היטב. מעניין לראות מה הכניסה הזו לטריטוריה של גיא לרר תעשה לניבים של 'הצנרת'.
אלבומים
Interpol – Marauder
(24 באוגוסט)
אינטרפול הייתה ונשארה להקה שמעריציה רואים בה משהו בין דת למשפחה, וכל היתר לא מבינים מה הסיפור. האחרונים מוזמנים לדלג לאייטם הבא, והכל בסדר. הראשונים כבר מגהצים את החליפות השחורות: פול בנקס ושות' חוזרים עם אלבום שישי, בהפקה של לא פחות מדייב פרידמן. הסינגל הראשון, The Rover, מרים ומענג. על עטיפת האלבום מככב אליוט ריצ'רדסון, התובע הכללי של ארצות־הברית שסירב לבקשת הנשיא ניקסון לפטר את החוקר המיוחד בפרשת ווטרגייט, במה שמכונה "טבח מוצאי שבת". למה? זה אינטרפול: אף אחד לא באמת יודע, אבל הניסיון להבין יהיה הבילוי הכי כיפי בעולם.
שולי רנד – רצוא ושוב (לקראת ראש השנה)
שולי רנד המציא את עצמו מחדש עם 'נקודה טובה', אלבום בכורה שטילטל והרעיד את אמות הסיפים של המוזיקה הישראלית. אלא שמאז חלפו שמונה שנים סוערות, שרנד נע בהן בין גילויי הערצה וזכייה בפרסים למשברים כלכליים ואישיים. 'רצוא ושוב' אמור להחזיר אותו לרגע ההוא, ב־2010, שבו הוא סחף אחריו המונים בזכות כריזמה אינסופית וכישרון נדיר לספר סיפור. 'צדיק', הסינגל הראשון, הזכיר שהניצוץ עוד שם. עכשיו המשימה של רנד היא להפוך אותו לאש ולא פחות חשוב - לדעת לשלוט בה.
ניקי מינאז' – Queen
(10 באוגוסט)
ניקי מינאז' היא מהסיפורים הגדולים והמרתקים של ההיפ־הופ והפופ האמריקאי. בגיל 35 היא אימפריה שיכולה להרשות לעצמה שתיקה של ארבע שנים, שנשברה ברעש גדול עם הסינגל המצוין Chun-Li. אחר כך הגיעו שיתוף הפעולה הכפול עם אריאנה גרנדה - שני דואטים שיתחלקו בין האלבומים של השתיים - וגם הופעה רותחת בפרסי ה־BET. בכולם מינאז' מראה חזרה לשורשי ההיפ־הופ האגרסיבי שממנו צמחה, לפני שחתכה למרכז. הרווח, כך נדמה, כולו שלנו.
פול מקרטני - Egypt Station
(7 בספטמבר)
אחרי שפירק לרסיסים את הרשתות בקרפול קריוקי, ונתן שמץ של מושג למה היה קורה אם הביטלס היו פעילים בעידן האינסטוש, מקרטני מתפנה למה שהוא יודע לעשות אפילו טוב עוד יותר, מוזיקה נטו. המעריצים מתרגשים. חמש שנים אחרי האלבום האחרון, New, ייצא Egypt Station, אלבום חדש, ה־17 בקריירת הסולו של מקרטני. שני סינגלים שכבר יצאו נשמעים נפלא, מקרטניים לגמרי, אבל עדכניים לעילא - ככה זה כשעובדים עם המפיקים בעלי טאץ' הזהב, גרג קורסטין וריאן טדר, ההיט מייקרים של אדל, ביונסה, טיילור סוויפט, סיה ואריאנה גרנדה.
הופעות
פסטיבל מטאור (8־6 בספטמבר, קיבוץ להבות הבשן)
ישראל אירחה אינספור אמנים ואמניות שעשו היסטוריה. אבל דווקא האירוע הזה, שגם השם הכי מפורסם בליין־אפ שלו יהיה זר לרוב הישראלים, הוא החשוב מכולם: סוף־סוף פסטיבל אמיתי, עם קולקציה פסיכית של מוזיקאים בינלאומיים לצד מיטב תוצרת הארץ. מהראפר הלוהט פושה־טי דרך גאון הג'אז קמאסי וושינגטון ועד מפיקים מבריקים כמו פליינג לוטוס ו־DJ Koze, מאריאל פינק ו־Mura Masa ועד Battles ואוף מונטריאול - מעולם לא התרכז כל כך הרבה כישרון עולמי רלוונטי ובועט בלוקיישן ישראלי אחד. וזה עוד לפני שהזכרנו את ברי סחרוף, הילה רוח, נגה ארז, אסף אמדורסקי ועוד ועוד. היינו כחולמים? יש לנו חודשיים לעבור בלי מלחמה, BDS ומירי רגב כדי לגלות.
אלניס מוריסט
(30 ביולי, לייב פארק ראשל"צ)
בתוך הנוף המדברי של שוק ההופעות הבינלאומי הקיץ, מגיעה אלאניס מוריסט הקנדית לביקור שלישי בארץ של מירי רגב, עובדה שמוכיחה שוב את הקשר ההדוק, הפועם והנצחי שבין הישראלים לניינטיז. נינט נבחרה לפתוח, ועל בסיס ההופעה הקודמת של מוריסט, שלא מהססת לשלוף את כל הלהיטים הגדולים שלה, זו אמורה להיות שוב חוויה נעימה מאוד. מה שבטוח: יהיה אירוני.
אליס אין צ'יינס (18־17 ביולי, קיסריה)
ארבע אמהות הגראנג' הניינטיזי היו נירוונה, פרל ג'ם, סאונדגארדן ואליס. נירוונה מתה, פרל ג'ם לא תגיע כל עוד הכיבוש על כנו, סאונדגארדן כבר היו ועכשיו אליס. נכון שהסולן ליין סטאלי נקטף מזמן בידי מליציות האוברדוז וגם הבסיסט המקורי מייק סטאר התנדף ב־2011, אבל בניגוד ללהקות שהשתילו סולן והפכו למוטציות קאברים, אליס הוציאה שני אלבומים עם וויליאם דובל בפרונט ומי שראה אותו בהופעה אומר ש־Them Bones, Down in a Hole, ו־Rooster עדיין שולחים בגוף צמרמורת של אש, קרח ופלאנל.
פסטיבל DGTL29 ( 29 בספטמבר, גני יהושע)
בשנה שעברה הצטרפה תל־אביב למועדון שמארח את הפסטיבל האלקטרוני שנולד בהולנד ומחזיק באדג' מוזיקלי ואג'נדה ירוקה. זה נגמר בסולד־אאוט של 12 אלף חוגגים מאושרים. השנה מקווים המארגנים ל־15 אלף שיזיעו, בקטע טוב, מול שלוש במות שמעליהן ירחשו שמות כמו רד אקסס, Motor City Drum Ensemble, Paco Osuna, Peggy Gou, Tom Trago ואחרים. הכינו את הסטיקלייטים ובקבוקי המים.
*
כתבו: עינב שיף, רביב גולן, רז שכניק, בנימין טוביאס, אנה בורד ורועי פודים

