"נערות הפיתוי" של חמאס
צילומים של צעירות יפות, אפליקציית היכרויות מזויפת ואפילו יישומון של צפייה במונדיאל • כך ניסה חמאס לחדור לסמרטפונים של מאות חיילים ולהשיג מידע מסווג • בצה"ל מעריכים: בשל ערנות החיילים לא נגרם נזק ביטחוני
לא רק עפיפונים, רקטות, בלונים והפגנות על הגדר: צה"ל חשף אתמול כי חמאס מפעיל גם "שיטות פיתוי טכנולוגיות" בניסיון להשתלט על סמרטפונים של חיילים וחיילות ולשאוב מהם מידע.
מבדיקת מחלקת ביטחון מידע באגף המודיעין עולה כי חמאס בנה שתי אפליקציות היכרויות מזויפות, המכילות פוגען (מעין תוכנת ריגול) והצליח להפיץ אותן בחנות האפליקציות הרשמית של גוגל.
במקביל קיבלו מאות חיילים פניות מחמאס לדף הפייסבוק. מדובר בהודעה עם פרופיל מזויף, אך היא נראתה תמימה לכאורה: תמונה של צעירה יפה עם שם ישראלי, שכתבה שהיא מעוניינת בקשר והציעה לחייל להיכנס לאחת משתי האפליקציות ולהמשיך דרכן את הקשר כדי להעמיק את ההיכרות. אלא שבשל העברית המשובשת וסימנים מחשידים אחרים עוררו ההודעות האלה חשד בקרב מאות חיילים, ומרביתם דיווחו על כך בפני מפקדיהם או בפני רשויות הצבא.
אחד החיילים סיפר: "מישהי שלחה לי הודעה בפייסבוק וביקשה ממני להוריד את האפליקציה. כשלחצתי על הקישור הופיעה המילה error ואז התחלתי לחשוד ודיווחתי".
התברר כי חמאס פנה גם לחיילות, ולא רק לחיילים, תוך שימוש בתמונות של חיילי צה"ל, שנלקחו מדפי הפייסבוק המקוריים שלהם. גם במקרה זה היו החיילות ערניות. "החייל" שפנה אליהן כתב אמנם בעברית, אך משהו בסגנון נראה להן חשוד, שכן זה לא היה ממש סלנג הדיבור, שבו משתמשים הצעירים הישראלים. החיילות דיווחו על המקרים.
נוסף לכך ניסה חמאס ליצור קשר עם מאות חיילים וחיילות דרך הסמרטפונים שלהם בווטסאפ, באמצעות שליחת פיתויים רומנטיים ומיניים. וכאילו לא די בכך: באחרונה הפיץ הארגון אפליקציית ריגול נוספת בשם "גולדן קאפ", בשפה העברית, המציעה שידורים חיים מהמונדיאל ברוסיה.
כאמור, כל האפליקציות הללו הכילו פוגעני ריגול: ברגע שהחייל מוריד את האפליקציה יכל חמאס להשתלט מרחוק על הסמרטפון שלו ולצלם בסיסים ומתקנים מסווגים, מבלי שהחייל מודע לכך. נוסף לכך מאפשר הפוגען להקליט שיחות ולהאזין להן; לשאוב מהמכשיר שמות ומספרי טלפון של אנשי קשר וכן תמונות וסרטי וידאו וגם לעיין בהודעות. סכנה נוספת: אפשר לצלם דרך הטלפון את החייל או החיילת במצבים אינטימיים ולנסות אחר כך לסחוט אותם. כמו כן, ניתן היה לאתר את הקודים לחשבונות הבנק שלהם.
בצה"ל מדגישים כי מספר החיילים שהתפתו והורידו את האפליקציות הינו מזערי ביותר, ולפיכך מעריכים כי לא נגרם נזק ביטחוני. לבקשת הצבא, הסיר גוגל את האפליקציות הבעייתיות, אבל בצה"ל מתריעים מפני ניסיונות נוספים של חמאס.
בעקבות כך פתח צה"ל במבצע, שמטרתו להגביר את מודעות החיילים לסכנה. במסגרתו נשלחות הודעות עם תמונות של צעירות נאות לדפי הפייסבוק של חיילים. אלה שפותחים את ההודעה נתקלים בכתובת: "אזהרה חריפה של מחלקת ביטחון מידע מניסיונות מעשיים של חמאס לשטות בחיילי צה"ל ולאסוף מהם מודיעין מבלי שיידעו זאת".
קצין בכיר בצה"ל קורא לחיילים, שהורידו את האפליקציות וניהלו שיחות חשודות, לפנות ולדווח על כך. בצבא אומרים כי המכשיר שלהם יטופל ומבטיחים שהחיילים הללו לא ייענשו.

