שתף קטע נבחר

קציצות כוסמת

מה צריך? ל־4 מנות

 

• 300 גרם כוסמת ירוקה מושרית לילה, שטופה ומסוננת

 

• 700 גרם כוסמת ירוקה מבושלת

 

• 700 גרם בצל לבן 

 

• 50 מ"ל שמן זית + 1 כף שמן זית

 

• 1 כף צ'ילי גרוס

 

• 3 כפות שמרי בירה (פתיתים)

 

• 100 מ"ל רוטב סויה

 

מה עושים?

 

1. טוחנים את הבצל במעבד מזון למרקם חלק. מחממים בסיר את השמן ומוסיפים את הבצל. 

 

2. מטגנים עד שכל הנוזלים מתאדים והבצל מקורמל ושחום, מורידים מהאש ומצננים. בינתיים טוחנים במעבד מזון את הכוסמת המושרית, והכוסמת המבושלת עם כף שמן זית, רוטב סויה, שמרי בירה וצ'ילי גרוס למרקם חלק כמו ממרח.

 

3. מאחדים את כל החומרים למסה אחידה, ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות, להתייצבות. 

 

4. מכינים קציצות בגודל של כדור פינג־פונג ומשטחים אותן. אפשר לטגן בשמן קנולה כשתי דקות מכל צד או לאפות בתנור שחומם מראש ל־140 מעלות, לכחצי שעה.

 

(באדיבות מסעדת משק ברזילי, תל־אביב)

 

ערכים תזונתיים למנה (באדיבות ד"ר רלי אבל, דיאטנית בכירה בשירותי בריאות כללית): 516 קלוריות, 15.8 גרם חלבון, 14.1 גרם שומן, 80.5 גרם פחמימות ו־2.3 גרם סיבים.

פורסם לראשונה 05.07.18, 20:10

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים