כשר אבל מסריח
הנבחרת המארחת הייתה ההפתעה של המונדיאל כשהגיעה עד רבע הגמר, ושחקניה בלטו בכושרם הגופני • עכשיו מתברר שניתן לזקוף חלק מההצלחה לשיטה "מיוחדת": שאיפת גז אמוניה, שמסייע בזרימת החמצן בדם
על שערוריות הסימום בספורט הרוסי שמענו לא מעט בשנים האחרונות. שלא במפתיע, גם במהלך המונדיאל הנוכחי עלו שאלות לגבי "ניקיונה" של הנבחרת המארחת, שהצליחה בטורניר הרבה מעל המצופה ושחקניה הפגינו כושר גופני יוצא דופן.
לפני הטורניר קיוו כולם שהרוסים יצליחו לסיים את הטורניר באופן מכובד ולא יגרמו עוגמת נפש לקהל הביתי. זאת בעקבות יכולת די דלה שהציגו בשנים החולפות. מחוץ למדינה היו מעטים שצפו כי הם יעברו את הבית המוקדם. אבל רוסיה הגיעה עד רבע הגמר, וגם שם הפסידה רק בבעיטות עונשין מ־11 מטרים.
בדרך היא שיחקה שני משחקים של 120 דקות, שבמהלכם נראה היה שהכוח של הרוסים פשוט לא נגמר, מה שכמובן עורר חשד. אם לא די בכך, אחד הנתונים המדהימים לגבי הנבחרת המארחת הוא שכל חמשת השחקנים שהובילו את הטורניר עד רבע הגמר במרחק הריצה המצטבר הם רוסים. עכשיו מתברר שייתכן כי אכן היה שימוש של הרוסים בחומרים "מיוחדים". סימן שאלה אחד העלתה תמונתו של חלוץ הנבחרת, ארטיום דזיובה, שבה רואים סימני דקירה בווריד זרועו השמאלית, מה שעשוי להעיד על בדיקת דם - אך גם על הזרקה. בתגובה לשאלה שהועברה בנושא לנבחרת רוסיה מהעיתון הגרמני "זידדוייטשה צייטונג" ענה רופא הנבחרת, אדוארד בזוגלוב, כי "על מנת לפקח על כשירות השחקנים בוחנים הרופאים פרמטרים שונים בבדיקת דם נימי וורידי. אלו הן בדיקות שגרתיות". אולם מומחים מטילים ספק בצורך לאסוף דם ורידי כאשר דם נימי, שנלקח באופן פשוט הרבה יותר מהאצבע, אמור להספיק בהחלט.
העיתון גילה שהרוסים מצאו עוד דרך לשפר ביצועים: שאיפת גז אמוניה, שידוע כממריץ נשימה ומשפר את זרימת החמצן בדם. בתשובה לשאלה האם יכול להיות ששחקנים שנכנסו כמחליפים נראו שואפים מתוך חתיכת בד, ענה דובר הנבחרת בציניות: "מדובר בצמר גפן טבול באמוניה. זה דבר נהוג. מעבר לכך משתמשים חברי הנבחרת גם בשמפו ושותים מים". אמוניה, חשוב לציין, אכן אינו מוגדר כחומר שאסור לשימוש על ידי ספורטאים.

