yed300250
הכי מטוקבקות
    שאטרסטוק
    ממון • 11.07.2018
    גולשים באוויר: כמה יעלה לכם WIFI במטוס?
    אל על הציגה בגאווה את האינטרנט האלחוטי במטוסיה, אך גם בחברות תעופה אחרות - לרוב לא תצטרכו להיפרד מהנייד • כמה נשלם כדי לשלוח הודעת "הכל בסדר" לאמא וכמה תעלה לנו חבילת גלישה לכל הטיסה
    מאת דני שדה

    מכורים לסמארטפון ומתמלאים זעה קרה מהמחשבה על להיפרד ממנו במשך הטיסה, שלפעמים מגיעה גם ליותר מ־10 שעות? למזלנו, אנחנו כבר בעידן שבו לא צריך לעשות זאת. אל על שמחה לבשר אתמול על הפעלת שירותי אינטרנט אלחוטי בחלק ממטוסיה, אך מדובר בשירות שקיים כבר תקופה ארוכה בחברות תעופה אחרות.

     

     

    |
    |

     

    חשוב לציין שלא קל לדעת מראש אם תהנו מגלישה בזמן הטיסה או לא. זה לא תלוי רק בחברת התעופה, אלא גם בדגמי המטוסים שלה, חלקם תומכים וחלקם לא, ולעתים גם במטוסים בעלי תמיכה - השירות כלל לא הותקן.

    קראו עוד: עידן הדיגיטל? לא אצל כולן | דני שדה 

     

    במרבית החברות השירות בתשלום, לפי שיטות תמחור כמו נפח גלישה, זמן גלישה או אופי הגלישה (הודעות בלבד, גלישה סטנדרטית או גלישה בלתי מוגבלת, כולל סטרימינג). אנשי או נשות עסקים שמבלים ימים רבים באוויר? יש חברות, בעיקר בצפון אמריקה, שמציעות גם חבילות גלישה יומיות, חודשיות או שנתיות. אז כמה תעלה ההתמכרות שלנו לאינטרנט?

     

    תשלום לפי אופי גלישה

    מה זה אומר אופי? הודעות (אפליקציות כמו ווטסאפ, טלגרם וכו'), גלישה מוגבלת (גישה לכל האתרים והאפליקציות, עם הגבלות סטרימינג) וגלישה מלאה, שכוללת סטרימינג.

     

    • "אוסטריאן" מציעה את השירות שלה רק בטיסות לטווח קצר ובינוני. העלות: 3 יורו להודעות, מ־7 יורו לגלישה ומ־12 יורו לסטרימינג. אלו המחירים גם בחברת האם "לופטהנזה". במטוסים רחבי הגוף שלה, שלא מגיעים לישראל אך אפשר לטוס בטיסות ההמשך מגרמניה, משלמים לפי שעה (9 יורו לשעה, 14 יורו ל־4 שעות או 17 יורו לכל הטיסה).

     

    • אל על, שרק עכשיו השיקה את השירות, מציעה חבילת בסיס להודעות ודוא"ל בכ־3.4 יורו (בחינם עד סוף אוקטובר), חבילת גלישה מוגבלת ב־8.5 יורו וגלישה חופשית ב־17 יורו. (המחיר במקור בדולר אמריקאי).

     

    תשלום לפי נפח גלישה

    • "סוויס" מציעה את השירות במטוסי בואינג 300ER־777 ואיירבוס 300־A330 שמגיעים לישראל. חבילה של 20 מגה תעלה כ־7.7 יורו, 50 מגה ב־16.3 יורו ו־120 מגה ב־33.5 יורו (המחיר במקור בפרנק שווייצרי).

     

    • "אייר אירופה" מציעה 30 מגה ב־7 יורו, 60 מגה ב־13 יורו ו־100 מגה ב־20 יורו.

     

    • "אייר פראנס" מציעה 20 מגה ב־5 יורו, 50 מגה ב־10 יורו ו־200 מגה ב־30 יורו. החברה מפעילה את שירותי הגלישה במטוסים רחבי גוף מסוג בואינג 77, בואינג 787 ואחירבוס 330 - שלא פוקדים את ישראל באופן סדיר.

     

    • "אירופלוט" מציעה 10 מגה ב־5 דולר, 30 מגה ב־15 דולר, 100 מגה ב־40 דולר ו־150 מגה ב־50 דולר. השירות בחלק ממטוסי בואינג 777 ואיירבוס 330 בצי שלה.

     

    תשלום לפי זמן גלישה

    • "בריטיש איירווייס" מציעה שעת גלישה בכ־9 יורו, 4 שעות בכ־20 יורו וגלישה לאורך כל הטיסה בכ־27 יורו (המחיר במקור בפאונד). השירות פעיל במטוסי איירבוס 380, שלצערנו לא פוקדים את ישראל, ובחלק ממטוסי בואינג 777 שבאים לישראל.

     

    • "טורקיש איירליינס" מציעה WIFI בחינם לנוסעי מחלקת העסקים. היתר ישלמו כ־8.5 יורו לשעה או 12.8 יורו ל־24 שעות גלישה (המחיר במקור בדולר אמריקאי). השירות מוצע בחלק ממטוסי בואינג 777 ובחלק ממטוסי איירבוס 330.

     

    • "יונייטד איירליינס" מציעה שעת גלישה בכ־4.25 יורו, גלישה יומית בכ־12 יורו וגלישה חודשית בכ־35 יורו (המחיר במקור בדולר אמריקאי).

     

    • "דלתא איירליינס" מציעה גלישה שכוללת העברת הודעות טקסט בחינם. בשביל גלישה מורחבת תצטרכו לרכוש חבילת גלישה אלחוטית ל־24 שעות בכ־24 יורו, ותוכלו לעשות בה שימוש גם בטיסות ההמשך של החברה.

     

    בין החברות שלא מפעילות שירות אינטרנט אלחוטי בטיסות שלה לארץ נמצאות בריסל איירליינס ואליטליה, שמטוסיה בעלי השירות לא טסים בקו לישראל, וכן אייר קנדה - אצלה השירות זמין רק לטיסות בצפון אמריקה.

     

    ואפשר גם דרך בזק

    אם אתם מנויי אינטרנט של בזק, ייתכן ששמעתם על השירות BEZEQ FREE WIFI - שחבריו "נותנים" חלק מרוחב הפס שלהם לטובת מנויים אחרים, ובתמורה יכולים לגלוש באלפי נקודות ברחבי העולם, בחינם. מתברר שהשירות הזה מחובר גם לכמה חברות תעופה כמו דלתא איירליינס, אמריקן איירליינס, לופטהנזה, סוויס, ג'פאן איירליינס, אייר פראנס, וירג'ין אטלנטיק, סינגפור איירליינס ואחרות.

     

    yed660100