עפולה: איטלקית כשרה
• מסעדה איטלקית חדשה בעפולה היא אירוע משמח, שכן לא כל יום נפתחת מסעדה חדשה בבירת עמק יזרעאל. בטח לא כזו שממוקמת בפאתי העיר, ומתאימה מאוד לגיחה לנוסעים בדרך לצפון, ואף כשרה. למקום אחראי השף ליאור בר, שנסע עד מילאנו כדי ללמוד על תורת הפיצות האיטלקיות מפיציולו נודע בשם רינו גליאנו. בעקבות אותה התמחות פתח בר בעפולה את המסעדה שלו, וקרא לה, במחווה, רינו מילאנו.
את פני הבאים מקדם קיר ענק של חומרי גלם מארץ המגף, ואת התפאורה משלימות פינות עבודה שבהן מכינים לעיני הלקוחות את כל מה שנאכל במסעדה. בעמדת הפיצות, האיש אשר על הבצק לוקח כדורים לבנבנים ומותח אותם מיד ליד, מוסיף רוטב עגבניות ומקנח בפתיתי מוצרלה. מכאן עוברת הפיצה היישר אל תנור לבנים ובתוכו משטח לוהט מסתובב. גם הוא הגיע לכאן היישר מאיטליה. בין הפיצות המקוריות תמצאו פיצה פרסקה (52 שקל) עם רוטב עגבניות, רוקט, עגבניות שרי, קרעי מוצרלה פרסקה ומעל לכל רוטב בלסמי מצומצם.
בחדר הפסטות, בצק שיהפוך בקרוב לטורטליני מוכנס שוב ושוב אל מכשיר רידוד. תכף הוא ייפרס על משטח מקומח, ויקבל באהבה שלל מילויים. אנחנו טעמנו טורטליני במילוי פסטו ערמונים עם זוקיני, אפונה ועשבי תיבול (30 שקל), ומכיוון שאין דבר כזה יותר מדי בצק, גם פסטה אל לימונה – עם רוטב שמנת וחמאה בטעם לימוני עדין עם תרד ומרווה (48 שקל). יש גם מנות ראשונות מקוריות ומבוצעות היטב כמו פולנטה עם כמהין, ראגו פטריות ביין אדום, בצל ירוק ופרמזן (37 שקל) וכמובן שלל קינוחים בהשראת ארץ המגף.
• רינו מילאנו, שדרות רובע יזרעאל 24, עפולה, כשר, א'־ה' 9:00־23:30, ו' 9:00־14:30, מוצ"ש 20:15־24:00, 1-700-505-504

