קטיף: להתאהב בליצ'י
• קטיף פרי הליצ'י הוא עונתי וסיומו צפוי בתחילת אוגוסט. לאחר מכן תצטרכו לחכות שנה שלמה כדי לקטוף את הפרי הוורוד והמתוק. בחווה החקלאית "להתאהב בטבע" של משפחת החקלאים סולימני, בסמוך לקיבוץ מצובה שבגליל המערבי, אתם מוזמנים להתנסות בקטיף עצמי של ליצ'י, וגם של פסיפלורה, גרגר פנמה (פרי הקרמל) וענבים. החווה, אתר מומלץ של מיזם "אוצרות הגליל", משתרעת על כ־100 דונם, שבהם נטועים כ־30 זני עצים, כמו עצי זית עתיקים, גפנים מניבות פרי, ליצ'י, פסיפלורה, עצי תות ועוד. שבילי החווה מסודרים וסלולים, ובשטחי הקטיף הוקמו אזורים מוצלים עם מקומות ישיבה וברזיות מים. בשבתות יש מפעילה לילדים (בועות סבון, איפור פנים ועוד), נסיעה ברכבת לתוך שטח הקטיף, פינת חי, ערסלים ועוד.
ביאליק סולימני, מבעלי החווה, אומר כי מזג האוויר הדרוש לגידול ליצ'י הוא טרופי, חם ולח, ולכן אזור הגליל המערבי הסמוך לים מתאים מאוד. את המבקרים הוא מקבל בסככת צל ענקית, שבה שולחנות פיקניק ופינת קפה ותה חופשית. ביאליק מסביר על פירות החווה ועל הליצ'י, מוצאו, סגולותיו הרפואיות ואופן גידולו. אפשר לאכול חופשי במהלך הקטיף, וגם לקבל סלסילה ולקטוף הביתה.
• חוות "להתאהב בטבע", על כביש 70, בין צומת כברי לשלומי, 050-5401129, כל השבוע 09:00־17:00, בימי חול ושישי – 30 שקל מעל גיל 4, שבת – 35 שקל, ק"ג ליצ'י שנקטף – 30 שקל, יש גישה לנכים

