ארץ המגפה

ממשלת איטליה תומכת בגל האנטי־חיסונים: ההורים לא יידרשו לחסן את ילדיהם כתנאי להכנסתם למסגרות חינוכיות • בבריטניה הוזהרו האזרחים המבקרים באיטליה מחשש להידבקות בחצבת

רוח גבית מממשלת איטליה לתנועות האנטי־חיסונים במדינה: שרת הבריאות החדשה, ג'וליה גרילו ממפלגת "תנועת חמשת הכוכבים", הודיעה לפני שבוע כי מעתה לא תחול על הורים חובת ההוכחה למסגרות החינוכיות כי ילדיהם חוסנו.

 

תנועות הפועלות נגד חיסונים ברשתות החברתיות ובמרחב הציבורי באיטליה הן לא דבר חדש, והן כבר הצליחו להפוך את איטליה לאחת המדינות עם אחוזי החיסונים הנמוכים ביותר באירופה - וכתוצאה מכך, לאחת המדינות עם אחוזי התפרצות מחלת החצבת הגבוהים ביותר.

 

בשנים האחרונות עלו על גל האנטי־חיסונים המפלגות הפופוליסטיות במדינה, שתמכו בקריאות נגד חיסונים ואף קראו לחוקק חוקים בנושא. מייסד מפלגת "תנועת חמשת הכוכבים", הקומיקאי לשעבר בפה גרילו, אמר כי חיסונים הם גרועים יותר מהמחלות שהם נועדו למנוע, ולפני הבחירות האחרונות בחודש מארס אמר מנהיג המפלגה, לואיג'י די מאיו, כי ישקול בחיוב להפסיק לחייב הורים לחסן את ילדיהם, אמירה שעוררה חשש באיחוד האירופי.

 

כעת, לאחר שהמפלגה עלתה לשלטון יחד עם מפלגת הימין הקיצוני "הליגה" בראשות מתאו סלביני, ולאור דבריה של שרת הבריאות גרילו, נראה כי החשש עומד להתממש.

 

הממשלה החדשה כבר הספיקה לבטל את החוק שחוקקה הממשלה הקודמת, שחייב הורים לחסן את ילדיהם נגד עשר מחלות שונות, כתנאי לקבלתם לבתי־ספר ציבוריים. שרת הבריאות החדשה גרילו הבהירה כי היא לא אומרת שאין לחסן את הילדים, אבל אחת ממטרות המפלגה האנטי־ממסדית היא לוותר על כמה שיותר חוקים. מצב זה משרת את הפעילים נגד חיסונים במדינה שנחשבים לאגרסיביים מאוד, וכעת הממשלה לא עוצרת אותם.

 

החוק שבוטל הגיע בעקבות הצלחת קמפיין נרחב נגד חיסונים שהביא לתוצאות מדאיגות מאוד: כפי שפירסם השבוע עיתון "הגרדיאן", באיטליה נרשמו בשנה שעברה 4,885 מקרי חצבת - שנייה רק לרומניה. השנה נרשמו כבר 1,700 מקרים של המחלה, כשלהתפרצות יש גם השלכות מעבר לגבולות המדינה: בבריטניה דיווחו לפני כשבועיים שמספר מקרי החצבת בממלכה זינק פי חמישה בחודשים האחרונים, ומשרד הבריאות הוציא אזהרת חצבת חמורה.

 

איגוד הרופאים הבריטי ציין כי מרבית מקרי ההדבקה בחצבת במדינה מקורם באנשים שביקרו באיטליה, והזהירו את אזרחי הממלכה שמתכוונים לנפוש בה. במאמר ב"טיימס" אף האשימו בכירים בריטים באופן מפורש את הממשלה הימנית הקיצונית באיטליה באחריות להתפרצות החצבת.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים