yed300250
הכי מטוקבקות
    יגאל דוידוף וצוותו. "מוביל שלא מבין עניין מסתובב לכם בין הרגליים"
    ממון • 19.07.2018
    אוֹטוֹמוֹבִיל
    מוביל שהשאיר את הריהוט על המדרכה, מובילים שגנבו אבטיחים מהגינה, וגם בת שרבה עם האמא וחזרה לדירה הקודמת • עופר מתן שמע סיפורי אימה מלקוחות על מובילים - ולהפך • כך תשרדו את המפגש במינימום צלקות
    עופר מתן | צילומים: דנה קופל, תומריקו

    חוויית מעבר הדירה נתפסת בקרב רבים כסיוט בן כמה ימים, וכמעט לכל אחד יש סיפור בלהות על מובילים. שמעון מרמת־גן עדיין זוכר איך עבר בסוף התואר מירושלים לתל־אביב, קם ב־5 בבוקר לפגוש את המובילים בחזית דירתו החדשה, ננזף על כך שאין חניה כאילו הוא הבן של צ'יץ', צפה במוביל חונה על המדרכה ופורק את הציוד ברחוב, שילם, עלה להביא מים, וכששב, גילה שהמוביל ברח והשאיר על המדרכה ערימת ארגזים; הדר מחיפה תפסה מוביל שובר זכוכית של תמונה שקנתה בגלריה בניו־יורק, מסתיר אותה בנונשלאנט מאחורי תמונה אחרת, נזפה בו, ואחרי שהכחיש, ואז הודה, נאלצה להסתפק בהבטחה שיחזיר לה את הכסף אם היא תתקן על חשבונה; ואבירם ממושב גאולי תימן עדיין נדהם מהמובילים שלפני כמה שנים, כשסיימו לפרוק את חפציו, גנבו את כל האבטיחים שגדלו בגינה של השכן.

     

    "הדבר המרכזי שאני מתמודד איתו זה חוסר אמון של אנשים שנכוו מהמון חאפרים", מספר ויקטור חיון (44), בעלי "הובלות חן", עם ניסיון של 25 שנה בהעברת דירות 4 חדרים ויותר. "שמעתי המון סיפורים על מובילים שהבטיחו דברים ולא קיימו, או סגרו עם הלקוח מחיר וכשהגיעו לדירה העלו אותו, וזה יוצר אי אמון שמתווסף ללחץ שיש גם ככה במעמד מעבר דירה".

     

    הלחץ שויקטור מדבר עליו זימן לו עם השנים סיטואציות הזויות. "העברתי פעם דירה של זוג שבדיוק התגרש, ובית המשפט חילק ביניהם את כל הרכוש עד רמת הבדל", הוא משחזר. "האישה אמרה לי, 'תיזהר כי בעלי חתיכת מפלצת', אבל כשהגעתי לדירה ראיתי בחור נחמד ורגוע יושב על הספה. בשלב מסוים אשתו החזיקה ערימה של איזה 50 צלחות ואמרה לו, 'אתה רוצה אותן? כי אני לא רוצה' והוא אמר, 'וואלה מה שתחליטי', ואז היא פשוט ריסקה אותן לרסיסים על הרצפה ואמרה, 'אופס, נפל לי'. פעם אחרת העברתי דירה שבה גרו בת 25 ואמה. העמסנו הכל ואני נשארתי בדירה הישנה. אחרי חצי שעה המשאית חוזרת אליי עם חצי מהדברים בפנים, כולל הבת, שאומרת לי בפרצוף עצוב, 'רבנו ואמא שלי העיפה אותי מהבית'".

     

    הסיפור הכי מדהים שקרה לויקטור הוא דווקא משמח. לפני כעשור הוא נקרא לפנות דירה של זקנה שנפטרה בנתניה והורישה את חפציה לשכנים. היו שם רהיטים ישנים שלא שווים פרוטה. השולחן במטבח לא הצליח לעבור בדלת. השכן היורש אמר לויקטור לשבור אותו, ובין השברים הם מצאו 50 אלף דולר במזומן שהזקנה הדביקה לתחתית לפני 40 שנה.

     

    ויקטור חיון. "פינינו שולחן שאיזו זקנה הורישה לשכן, ולתחתית הודבקו 50 אלף דולר"
    ויקטור חיון. "פינינו שולחן שאיזו זקנה הורישה לשכן, ולתחתית הודבקו 50 אלף דולר"

     

    בשנים האחרונות מובילים רבים רשומים באפליקציות ואתרים שמרכזים חברות הובלה ומאפשרים ללקוחות לדרג את השירות שלהם, מה שהוריד משמעותית את כמות הפשלות והיחס הלא מקצועי. יגאל דוידוף (34) מחולון מתמחה בדירות של עד 3 חדרים בתל־אביב והאזור, ואומר שאת רוב לקוחותיו הוא משיג מאפליקציית "מדרג", בה צבר תשבחות. אחד מהם, גמלאי של חברת חשמל מראשל"צ, הזמין אותו השבוע שוב. "לאנשים חשוב שתתייחס לרהיטים שלהם בקפדנות, שתסגור קרטונים, תעטוף הכל ותגדיל ראש", הוא אומר. "עמידה בזמנים זה דבר חשוב, ואצלי זה קודש. אחד הדברים שגורמים למובילים לאחר זה שהם לוקחים במשך היום הובלות קטנות ומנסים לתקוע אותן בין ההובלות הגדולות. זאת חשיבה לטווח קצר. ככה בטוח תאחר, הלקוח ידרג אותך נמוך ובסוף אתה נפגע".

     

    דוידוף לא עובד עם מנוף, אלא עם הידיים, מעלית הבניין ושני פועלים. ויש לו תורה שלמה: הוא אומר ללקוח לארוז הכל בארגזים, ואת מה שלא נארז הוא מאגד בסלי פלסטיק ענקיים. הוא בונה קיר מכל הארגזים בבטן המשאית, ואחריו מעמיס רהיטים גדולים, אותם הוא עוטף בניילון נצמד, וגם קרטון שטוח ברהיט עם זכוכית. לדבריו, "מוביל שלא מבין עניין עשוי להוות מטרד ולהסתובב לכם בין הרגליים".

     

    דוידוף מתמחר את המעבר לפי כמות הרהיטים והארגזים שהלקוח מדווח עליה בשיחה מקדימה, ומשתדל שלא להעלות את המחיר גם אם גילה בהגיעו שיש קצת יותר דברים ממה שדווח. הוא מייעץ לדאוג לחניה למוביל ("קריטי אפילו"), וממליץ דווקא לארוז לבד או לשכור חברת אריזה, אבל לא לתת למובילים לארוז, אף שחברות הובלה רבות מציעות גם את השירות הזה.

     

    ווי קרביץ, מבעלי חברת האריזה "בלאגן", מספרת שהחברה מספקת שירותי אריזה ופריקה וש"בפריקה איכות השירות שלנו מתבטאת באמת. אנחנו אורזים את כל הבית, ממיינים וכותבים על כל ארגז בדיוק מה שיש בו, ואז מסדרים הכל לפי עקרונות ברורים: קודם כל המטבח, אז הבגדים והארונות, ומקפידים לא לערום דברים בערימות גבוהות מדי".

     

    אבל למה לשלם על אריזה ופריקה כשאפשר לקפוץ לסופר, להעמיס קרטונים, לארוז ולפרוק לבד ולדעת איפה התחתונים שלך מאופסנים?

     

    "הרבה משפחות נמרחות חודשים עם אריזת בית למעבר דירה, כי הן עושות קצת פה וקצת שם ובפועל חיים על ארגזים תקופה ארוכה. לעובדות שלי אריזה ופריקה לוקחות 5 שעות, והן גם יודעות לייעץ ללקוח מה כדאי לזרוק. לאנשים הרבה פעמים קשה לזרוק שטויות, ואנחנו פה כדי לומר להם, 'נראה לי שהציור של השקדייה של הילד מהגן יכול ללכת לפח'. אני תמיד ממליצה לשמור 3 תעודות, 4 שקדיות וזהו, וגם זה בקופסה בבוידעם".

     

    חיון עובד לפעמים עם מנוף שמוריד את הרהיטים לרחוב ישירות ממרפסת הבית, כפי שקרה השבוע כשעזר למשפחה לעבור דירה בתוך הוד־השרון. הוא מספר שהביקוש למנוף עולה ושאת העבודה מבצע איש מקצוע חיצוני שהוא מחבר בינו לבין הלקוח. "אני לא ממליץ לאנשים לעבוד עם חברת הובלות גדולה", הוא אומר, "כי אז מי שמגיע לראות את התכולה לפני ההעברה אינו נמצא בזמן ההעברה עצמה, אלא פועלים אחרים. עוד טיפים שיש לי לתת זה לקחת איתכם את התכשיטים, מפתחות, שלטים, סלולריים ומטענים וגם להכין מזוודה ליומיים, עד שתסיימו לפרוק הכל בבית החדש".

     

    ומה עם טיפ?

     

    "הסטנדרט זה 100 שקל לכל מוביל. בהשוואות המחיר שלכם קחו בחשבון את הטיפים, ובררו מראש כמה מובילים בדיוק יגיעו".

     


    פרסום ראשון: 19.07.18 , 18:01
    yed660100