yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: אלכס קולומויסקי
    חדשות • 19.07.2018
    חשד: האמא הזריקה אינסולין לילדים כדי לקבל כסף מהביטוח הלאומי
    עד לאן יכול אדם להידרדר בעבור בצע כסף • אם לעשרה מירושלים פעלה, על־פי החשד, בשיטתיות מפחידה: היא הלעיטה את ילדיה במאכלים עתירי סוכר, השיגה אישורים המוכיחים לכאורה שהם חולים בסוכרת - וגרפה קצבאות בסך של עד כמיליון שקל • אולם בכך לא הסתיימה ההתעללות: כדי לא לעורר שאלות היא הזריקה אינסולין לילדיה "החולים" • התוצאה הנוראה: אחד מהם, בן שנה וחצי, מאושפז בעקבות כך זה כחודש במצב קשה • האם עצורה במשטרה, האב במעצר בית • פרקליטם: תלונת שווא בגלל סכסוך משפחתי
    ישי פורת

    תינוק בן שנה וחצי שוכב בבית־החולים וקנה נעוץ בגרונו כדי שיוכל לנשום. מצבו קשה ונראה כי יסבול מנזק מוחי. בבית־המעצר המשטרתי, מרחק של כמה קילומטרים משם, יושבת אמו בחשד שהיא האחראית למצבו הנורא.

     

     

    צילום: אלי מנדלבאום

    צילום: אלי מנדלבאום

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    הפרשה הקשה הותרה אתמול לפרסום, ופרטיה חושפים את מעללי האם בת ה־30: לפני כמה שבועות היא הגיעה לבית־החולים שערי צדק בירושלים עם בנה, כבן שנה וחצי, כשהוא סובל מפרכוסים קשים. בדיקה העלתה שהוא סובל גם מדימום מוחי. מצבו הוגדר קשה. הרופאים העניקו לו טיפול מיידי ובכך הצילו את חייו.

     

    באחד הימים הבחינה לפתע אחת האחיות באם עומדת ליד מיטת בנה כשבידה מזרק אינסולין. האחות שאלה אותה לפשר הדבר, האמא לא ענתה וטמנה במהירות את המזרק בתיק שלה.

     

    התנהגות האם הדליקה נורות אדומות אצל הצוות הרפואי. אלה התגברו כאשר במהלך האשפוז הבחינו הרופאים כי בכל פעם שהאם שהתה לצד מיטת בנה, צנחה רמת הסוכר בדמו באופן דרמטי.

     

    הרופאים עשו שקלול של התמונה: התסמינים שמהם סובל הילד, מזרק האינסולין בידי האם וצניחות הסוכר - והבינו שמשהו נורא קורה פה. הם דיווחו על החששות שלהם למשטרת ירושלים. יחידת הפשעים במרחב ציון פתחה בחקירה סמויה והתיק זכה לשם "מתוק כשמר לי".

     

    התמונה שנגלתה לעיני החוקרים הייתה בלתי נתפסת. מהחקירה עלה כי האמא פעלה במשך כמה שנים בשיטתיות מעוררת פלצות והשיגה באמצעות כך, בדרכי מרמה, קצבה לחמישה מעשרת ילדיה כאילו הם חולי סוכרת.

     

    וכך היא פעלה, על־פי החשד, עם כל אחד מהילדים: היא האכילה את הילד בכמות אדירה של מאכלים עתירי סוכר, ולאחר מכן מדדה את רמת הסוכר בגופו באמצעות מכשיר שהחזיקה בבית. כשהרמה עלתה לגבהים דהרה עם הילד לבית־החולים. הילד נבדק, ומטבע הדברים התגלתה בדמו כמות גבוהה מאוד של סוכר. האם קיבלה מבית־החולים את מסמכי הבדיקות וניגשה איתם לביטוח הלאומי. בהסתמך על המסמכים הוכר הילד כחולה סוכרת, והאם קיבלה בעבורו קצבה. במשטרה חושדים כי הסכום שקיבלה האם לאורך השנים בדרכי מרמה, עבור חמישה מילדיה, מסתכם ב־800 אלף עד מיליון שקלים.

     

    אבל בכך לא הסתיימה ההתעללות הנוראה: מהחקירה עולה כי לאורך השנים הזריקה האם לכל אחד מילדיה "החולים" אינסולין. מדוע? ככל הנראה משום שהיה לה ברור שאם לא יהיו רישומים כי רכשה את התרופה, יתחילו להתעורר שאלות.

     

    לפני כשבועיים וחצי נעצרו לחקירה האם וגם האב (32). במשטרה אומרים שהאמא הודתה כי הזריקה אינסולין לבנה הפעוט. הוא עדיין מאושפז, מצבו קשה ויציב, ויש חשש כי יסבול מנזק מוחי לתקופה ארוכה ומנזקים בלתי הפיכים אחרים. הוא נושם בעזרת קנה שהוחדר לגרונו. בית־החולים הציב לידו השגחה צמודה מחשש לניסיון נוסף לפגוע בו.

     

    מהחקירה עולה עוד כי האמא הנחתה את בתה, ילדה בת 11, להזריק אינסולין לילדים החולים כביכול. וכאילו לא די בכך: ההורים חשודים כי היכו את ילדיהם.

     

    מעצרה של האם, החשודה המרכזית בפרשה, הוארך אתמול בשישה ימים. האב, החשוד בהתעללות ובמרמה, נשלח למעצר בית. ילדיהם הועברו בינתיים למשפחות אומנה. מקורביהם של בני הזוג אמרו אתמול: "הכל שקרים".

     

    סנגורה של האם, עו"ד רפאל מכתבי: "היא מכחישה מכל וכל את החשדות, התלונה הוגשה בשל סכסוך במשפחה". מהחקירה עולה כי מדובר במשפחה קשת יום. האמא איננה עובדת, האב הוא בעל עסק עצמאי. עוד התברר כי האמא שימשה בעבר כסייעת בטיפול בילד חולה סוכרת ומשם רכשה את הידע על המחלה ותסמיניה. פרט נוסף שעלה בחקירה והעלה שאלות: במשך כשנתיים האם לא רכשה אינסולין.

     

    דבר אחד ברור כעת מעל לכל ספק: הילדים אינם חולים בסוכרת, מעולם לא לקו במחלה וקיבלו את זריקות האינסולין המזיקות לשווא. מהחקירה עולה כי עבור הפעוט המאושפז, טרם קיבלה האם קצבה.

     

    מהביטוח הלאומי נמסר: "הביטוח הלאומי מעניק קצבאות לכל הזכאים ופועל למיצוי זכויות מרבי של ילדים עם מוגבלות. עם זאת, כמי שאמונים על כספי הציבור, אנו נדרשים לפעולות שונות למניעת מתן קצבאות למי שאינו זכאי להן. במקרה זה אנו מזדהים עם כאבם של הילדים, ומנכ"ל הביטוח הלאומי מאיר שפיגלר הינחה את צוות עובדי השיקום של סניף ירושלים ליצור קשר עם מחלקת הרווחה של העירייה כדי לסייע בכל מה שנחוץ לילדים בעת הזו. הביטוח הלאומי יעשה כל אשר יידרש על פי החוק".

     


    פרסום ראשון: 19.07.18 , 23:51
    yed660100