yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: אפי שריר
    חדשות • 26.07.2018
    "אמרנו לילדינו מעל קברם חבל שנלחמתם"
    אין מקום שמספר את הקשר העמוק שבין העדה הדרוזית למדינת ישראל יותר מבית־העלמין הצבאי בבית ג'אן • לשם הגיעו אתמול תשע משפחות שכולות שחשות שהקשר הזה נשבר עם אישור חוק הלאום - וקוראות לבטלו • "אעשה הכל כדי שנכדיי לא יתגייסו", אומרת סלמה, ששכלה שניים מבניה
    גואל בנו

    "את הכאב שלנו לא נוכל להעביר במילים, אבל את הכעס, כן", אומרים על חוק הלאום פרחה וסלמאן יוסף, הוריו של שוטר מג"ב מדחת יוסף שדימם למוות בקבר יוסף בזמן שהמתין לטיפול רפואי. "אנחנו כועסים על חוק הלאום וסולדים ממנו. מדחת נפל בקרב בהגנה על המולדת ועכשיו הלאום לא שייך לו?".

     

    מספר הורים שכולים מבית ג'אן, ובהם הוריו של מדחת ז"ל, זועמים וקוראים לממשלה לבטל מיד את חוק הלאום כדי למנוע את התפוררות האמון בין בני העדה לבין הממשלה. היישוב הדרוזי, המונה 11,000 תושבים, שכל 61 מטובי בניו שנפלו על הגנת המדינה, והתחושות שהחוק מעורר בקרב משפחותיהם קשות.

     קראו עוד:

    הצנחנים למען "רעינו הדרוזים" | יובל קרני

    בקואליציה שוקלים: "חוק יסוד הדרוזים" | יובל קרני

     

    "זה חוק גזעני, המהווה תמרור אזהרה למתגייסים הבאים מקרב בני העדה", אמרו פרחה וסלמאן שחיים בתחושות קשות מאז נפל מדחת בשנת 2000. "מדחת נפל לשווא. כשבננו נהרג, לרגע לא רצינו להאמין שהוא הופקר למותו בגלל היותו דרוזי, אבל הממשלה הוכיחה בחוק הזה בדיוק את ההנחה הזו. מדחת מת בגלל היותו מופלה".

     

    גם סלמה וכמאל זידאן ששכלו שניים מבניהם, פואד וסלאח ז"ל, הצטרפו למאבק. "אני מתביישת בחוק הלאום", אמרה סלמה ששכלה גם את אחיה סלאח, על שמו קראה לאחד מילדיה. "זו ממשלה גזענית שהוכיחה שהיא אינה נאמנה לנו. איפה הדמוקרטיה פה? אעשה הכל כדי שנכדיי לא יתגייסו". הזוג איבד את פואד ז"ל, לוחם במשמר הגבול שנהרג בבית־לחם בשנת 1987, שמונה חודשים בלבד אחרי שהתגייס לצבא. תשע שנים אחר כך, בשנת 1996, דפקו המבשרים שוב על דלת ביתם בבית ג'אן והודיעו להם כי גם סלאח, מפקד פלוגה בגולני, נהרג בלבנון.

     

    סלמה וכמאל זידאן בקברי בניהם | צילום: באדיבות המשפחה
    סלמה וכמאל זידאן בקברי בניהם | צילום: באדיבות המשפחה

     

     

    "זהו חוק מאכזב וגזעני, זרקו אותנו החוצה וזה עצוב. אנחנו מסתייגים מהחוק, מוקיעים אותו ומתביישים בו. אני מאמינה שרוב עם ישראל נגד החוק הזה ומי שנתן יד כדי לחוקק אותו הוא גזען ועבריין, ללא טיפת רגש. אלה יהודים בכלל?", אמרה בזעם האם השכולה. "זו ממשלת גזענים, שמפרידה ומפוררת את החברה הישראלית". סלמה סיפרה כי היא ובעלה ביקרו שלשום בבית הקברות שבבית ג'אן כדי להתייחד עם זכרו של פואד ז"ל, שאמור היה לחגוג השבוע את יום הולדתו. "אמרנו לילדים שלנו על הקבר: 'תראו מה קרה? חבל שנלחמתם והגנתם על אלה שחוקקו חוק כזה'".

     

    עכשיו מבטיחה האם השכולה להילחם על כך שנכדיה לא יתגייסו לצבא. היא מתכוונת להיאבק על כך שנכדה, בן 17 וחצי, לא יתייצב בלשכת הגיוס. "אעשה הכל כדי למנוע ממנו להתגייס. הממשלה הוכיחה שהיא לא נאמנה לנו. אני מנהלת 'בית חם' לאמהות שכולות ואקרא להן שלא ישלחו יותר את הנכדים והבנים לצבא. אני מתביישת, מתביישת בחוק", אמרה סלמה בעצב ובזעם עמוק.

     

    חבר הכנסת סאלח סעד, איש המחנה הציוני וממובילי המחאה נגד חוק הלאום אמר אתמול: "זה מאבק כואב היוצא מהלב. נבליט את חלקן של המשפחות השכולות הדרוזיות במחאה. אני מאמין ומקווה שתהיה לכך השפעה על ראש הממשלה לבטל את הפגיעה והאפליה נגד הדרוזים והמיעוטים בכלל".

     


    פרסום ראשון: 26.07.18 , 23:33
    yed660100