ליצרנית נוטלה דרושים אוהבי שוקולד
חברת פררו תעסיק 60 טועמים חיצוניים שיבדקו את מוצריה • לא דרושה הכשרה מוקדמת
ג'וב מתוק: חברת פררו האיטלקית, יצרנית נוטלה, ממרח אגוזי הלוז הפופולרי בעולם, מחפשת 60 אוהבי שוקולד למשרת טועמים של מוצריה, כולל הממרח האהוב. המשרה, שנועדה עבור צעירים ומבוגרים כאחד, כוללת טעימת מצרכים כמו סוגים שונים של קקאו ואגוזי לוז שבהם נעשה שימוש בהרכבת הממרח. טועמי הנוטלה, המכונים רשמית "שופטים חושיים", יידרשו לעבוד פעמיים בשבוע במשך 4־5 שעות בסך הכל במטה החברה בעיר אלבה, במחוז פיימונטה באיטליה. היתרון: לא נדרשת כל הכשרה מוקדמת. החיסרון: שעות העבודה הלא־רבות יקשו על העובדים לעשות מזה קריירה ולקבל שכר שיספיק להם כדי לסגור את החודש. תפקיד הטועמים עצמו הוא לא חדש, אלא שעד היום החברה ביקשה מהעובדים שלה לבצע את המשימות ולא מעובדים חיצוניים, חסרי כל הכשרה. כעת פררו רוצה לשים דגש מיוחד על הטעימות בקרב אנשים לא־מקצועיים, כדי שייתנו את חוות הדעת שלהם. החברה מבהירה שהיא מעוניינת בצרכנים רגילים ולא באנשי מקצוע עם ניסיון או הכשרה בתזונה או במדעי הטעם. 60 הנבחרים יתחילו ב־30 בספטמבר קורס שיימשך שלושה חודשים כדי לחדד את חושי הטעם והריח, ושם ילמדו את עולם המונחים שמתאר טעמים וחושים. ממרח הנוטלה פותח לראשונה בחדר אחורי של מאפייה בעיר אלבה ב־1944. יותר מ־10 מיליון צנצנות של הממרח נמכרות מדי שנה, והחברה משתמשת לצורך ייצור הנוטלה בלא פחות מ־25% מיבול אגוזי הלוז העולמי.

