ביס ענק

תן ביס, המתמחה בכרטיסי אוכל לעובדים ובמשלוחי און–ליין, נמכרה ל–Takeaway.com ההולנדית תמורת 157 מיליון דולר • מייסד תן ביס תמיר כרמל ימשיך לנהל את פעילותה, ובקרוב יגויסו עשרות עובדים

חברת ההסעדה תן ביס רשמה אקזיט מרשים ונמכרה לחברת משלוחי המזון ההולנדית Takeaway.com ב־157 מיליון דולר.

 

תן ביס מזוהה עם הכרטיס המקנה לעובד ארוחות צהריים במסעדות על חשבון המעביד, וגם עם אתר ואפליקציית המשלוחים לציבור.

 

תן ביס, הנחשבת לחברת טכנולוגיה בשל הפלטפורמות להזמנת אוכל שפיתחה, נוסדה בשנת 2000 על ידי תמיר כרמל (45). לפני שנתיים הוא צירף כשותפה לבעלות את קרן TA מבוסטון. גם אחרי הרכישה כרמל ימשיך להוביל את פעילותה של תן ביס בישראל.

 

כ־4,000 חברות בישראל מעניקות לעובדיהן באמצעות כרטיס מסוג תן ביס הטבה של ארוחות במסעדות - על חשבון המעסיק. ההערכה היא שמדובר בתעשייה שמגלגלת 4 מיליארד שקל בשנה ומשרתת כ־900 אלף עובדים, בעיקר בתעשיית ההיי־טק. בשנת 2017 סיפקה תן ביס 15 מיליון ארוחות לעובדים.

 

 
Takeaway.com
Takeaway.com

 

 

הולנד ועוד 10 מדינות

הרוכשת, חברת Takeaway ההולנדית, מפעילה רשת שירותי משלוחי אוכל ב־10 מדינות אירופה ובווייטנאם.

 

מדובר בשירות הכולל אתר ואפליקציה שצרכנים יכולים להזמין דרכו אוכל הביתה דרך 33 אלף מסעדות, ולשלם עליו באופן מקוון. החברה ההולנדית נסחרת בבורסת אמסטרדם לפי שווי של 2.54 מיליארד יורו.

 

בעקבות הרכישה תגייס תן ביס עשרות עובדים נוספים ותשדרג את מחלקת הפיתוח שלה למרכז חדשנות טכנולוגי בינלאומי עם התמחות בפתרונות מתקדמים לחברות וארגונים.

 

יורג גרביג, מנכ"ל החברה הרוכשת מסר: "תן ביס בנתה פלטפורמה דיגיטלית אטרקטיבית. העסקה תאפשר לנו להציע שירותים בתחום ה־B2B (לעסקים) בשווקים בהם אנו פועלים, כתוספת ליכולותינו ב־B2C (לצרכנים).

 

רונן שטיין, סמנכ"ל הכספים של תן ביס, אמר ל"ממון": "החברה ההולנדית מתכוונת למנף את פתרונות ההסעדה של תן ביס לעסקים בכל העולם, היות שכיום היא מתמחה ומובילה עולמית בהזמנות אוכל אונליין ממסעדות בלבד. את האקזיט המוצלח ניתן לייחס גם למובילות הטכנולוגית של תן ביס בתחומה".

 

תמיר כרמל מסר: "תן ביס נבנתה והתפתחה לחברה מדהימה בעלת הכרה מהציבור כמותג אהובים וחזק. החיבור עם ההולנדים יאפשר לנו להציע מגוון שירותים נוספים וחוויה משופרת ללקוחות שמזמינים אוכל אונליין בישראל".

 

מסעדנים: "העמלה מופרזת"

מול ההצלחה בהחדרת השירות והפיכתו לסמל סטטוס בקרב העובדים (ראו מסגרת), טוענים בעלי מסעדות כי העמלה שגובה תן ביס גבוהה מדי ומונעת רווחים. תן ביס מצידה טוענת כי היא מביאה תנועת קונים למסעדות.

 

באזורים מסוימים, בעיקר באזורי היי־טק, אין למסעדות ברירה אלא להמשיך לעבוד עם חברות כרטיסי האוכל, אחרת הן יאבדו סועדים.

 

אורי רז, בעלי 7 מסעדות: "הענף לא במצב קל. תן ביס וסיבוס, ששולטות על שוק כרטיסי האוכל, גובות עמלת סריקה לא מתקבלת על הדעת של 6%. חברת אשראי רגילה גובה על סליקה 0.8% עד 1.5%. אם העובד מזמין ממני משלוח דרכם, אני נדרש לעמלת סליקה גבוהה יותר, אז איזה רווח נשאר לי? מה עוד שבצהריים אני מציע ארוחות עסקיות שהרווח עליהן נמוך יותר. ואם לא די בזה, הן דורשות ממני לתת הטבה נוספת לעובד שמשתמש בכרטיס שלהם. זה לא משתלם".

 

ת.ז | תן ביס

שנת הקמה: 2000

פעילות: כרטיסי ארוחות, הזמנת מזון מקוונת

מטה: תל־אביב

מייסד ובעלים: תמיר כרמל

שותפה: קרן TA, בוסטון

מחזור שנתי: 140 מיליון שקל

עובדים: 150

 

ת.ז | Takeaway.com

שנת הקמה: 1999

פעילות: הזמנת מזון מקוונת

מטה: אמסטרדם

מדינות בהן פועלת: הולנד, לוקסמבורג, פורטוגל, שווייץ, וייטנאם, אוסטריה, פולין, גרמניה, בלגיה, בולגריה, רומניה

מייסד ובעלים: ג'יטסה גרואן

מחזור שנתי: 166 מיליון יורו

עובדים: מעל 1,100

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים