yed300250
הכי מטוקבקות
    אקהרט. "ישראל היא מקום רוחני ואני מחכה בקוצר רוח לחוות את האנרגיה המיוחדת שלכם"
    7 ימים • 02.08.2018
    אני יודע איך לגרום לכם להיות לכם מאושרים
    הוא התגלה בתוכניתה של אופרה ווינפרי, שטענה כי שינה את חייה. מאז, אקהרט טולה הפך למגה–גורו שסוחף אחריו מיליוני מעריצים ברחבי העולם. עכשיו הוא בדרך לישראל עם מזוודה מלאה בסודות שלו לחיים טובים. ראיון רוחני
    שרית רוזנבלום

    20 דולר לחודש

    (ליתר דיוק 19.95 בלבד) – מתברר שזה כל מה שצריך כדי להיות מאושרים. תמורת הסכום הצנוע הזה שישולם, כנהוג, אחרי תקופת התנסות קצרה, שבה נוכל לדגום את הסחורה המובטחת חינם, מבטיח אקהרט טולה, המוגדר כאחד מגדולי המורים הרוחניים של העידן הנוכחי, ללוות אותנו באופן אישי לחיים טובים יותר.

     

    החברים במועדון האקסקלוסיבי של טולה, שבו שותפים על פי הפרסומים גם מיטב הכוכבים ההוליוודיים, מג'ים קארי עד גווינת' פלטרו, זוכים ללמוד בין השאר איך להיפטר מדאגות ומחשיבה כפייתית, כיצד האגו שלהם מכשיל אותם בהחלטות שהם מקבלים ואיך למצוא את המטרה שלהם בחיים. החברות במועדון כוללת גם שאלות ותשובות עם המנטור עצמו, גישה לארכיון ההרצאות האינטרנטי העשיר שלו ושיעורי מדיטציה ברשת עם שותפתו לחיים ולעסקים, קים אנג.

     

    ג'ים קארי, נחשב לחסיד שיטתו
    ג'ים קארי, נחשב לחסיד שיטתו

     

    טולה, שכוהנת הטלוויזיה האמריקאית אופרה ווינפרי כינתה אותו "נביא בן זמננו", יגיע בספטמבר הקרוב להופעה אחת ויחידה בישראל כדי ללמד את מעריציו הרבים בארץ איך להתחבר מחדש לגופם. כך שגם מי שלא מעוניין במינוי חודשי לאושר, יוכל למצוא אותו בעוד כמה שבועות בהיכל התרבות בתל־אביב.

     

    עם אופרה ווינפרי שפירסמה אותו
    עם אופרה ווינפרי שפירסמה אותו

     

    "כבר כמה שנים אני רוצה לבקר אצלכם", הוא אומר בראיון ראשון ובלעדי לתקשורת הישראלית. "אתם אומה מיוחדת ובעלת השפעה רבה על העולם. ישראל היא מקום רוחני ואני מחכה בקוצר רוח לחוות את האנרגיה המיוחדת שלכם. אני יודע שהרבה אנשים בישראל נמצאים בתהליך של התעוררות, ואני מקווה שהביקור שלי יעשה הבדל קטן בשדה האנרגטי שם".

     

     

    זהירות! אגו

     

    התורה של טולה מפתיעה בפשטותה, שלא לומר בפשטנותה. ולמרות זאת, חייבים לומר לזכותה שיש בה כמה נקודות מעניינות ומעוררות מחשבה.

     

    בגדול, טולה מציע לנו לכבות את הפטפוט הבלתי פוסק של הראש, להתעלם מכוחו ההרסני של האגו ולהתמקד בהווה. חלק מהמסרים שלו – למשל שהחיים כאן ועכשיו הם הדרך הנכונה ביותר לאושר ולהארה – בסיסיים, יש שיאמרו עד גיחוך, וחלקם מהווים שעטנז של דברים שיוחסו בעבר למנהיגים רוחניים גדולים ממנו, מבודהה וישו עד גנדי והדלאי לאמה, שאותם הוא מרבה לצטט. למרות זאת, טולה מיטיב לנסח במילים פשוטות את המכנה המשותף העכשווי שמטריד את כולנו — מצד אחד מרוץ קיומי בלתי פוסק ומצד אחר מעט מדי הנאה חסרת דאגות מהחיים — ולהסביר אילו שינויים מעשיים ולא מאוד מורכבים נדרשים מאיתנו כדי לחיות עם עצמנו ועם המציאות שסובבת אותנו בשלום. מטרה ראויה לכל הדעות.

     

    מהטמה גנדי. טולה מצטט את אמירתו: "אם אתה רוצה שינוי, תהיה השינוי"
    מהטמה גנדי. טולה מצטט את אמירתו: "אם אתה רוצה שינוי, תהיה השינוי"

     

    ספרו הראשון, "The Power of Now" – "כוחו של הרגע הזה" בעברית – שנמכר ביותר משלושה מיליון עותקים ותורגם ל־33 שפות, מלמד את הקוראים "להשאיר מאחור" את המוח החושב ולהתחבר לרובד הפנימי העמוק שלהם. הדרך לעשות זאת, על פי טולה: להתרחק ממחשבות מיותרות, מטרידות ומדאיגות על העבר והעתיד שלנו, ולחיות את הרגע הנוכחי במלוא עוצמתו. האושר, כך הוא טוען, אינו טמון בעבר או בעתיד, אלא במודעות מלאה ומוצהרת להווה.

     

    אקהרט עם הדלאי לאמה
    אקהרט עם הדלאי לאמה

     

     

    "עובדה פשוטה על החיים היא שהרגע הנוכחי הוא כל מה שיש לך", הוא מסביר. "רוב האנשים יכולים אולי להבין את זה ברמה האינטלקטואלית, אבל לא כך הם מנהלים את חייהם. רובנו תמיד חיים עבור רגע אחר, בדרך כלל כזה המתרחש בעתיד. אנשים מבוגרים מאוד חושבים הרבה על העבר, כי אין לפניהם הרבה עתיד, אבל צעירים מרבים לחשוב שרגע כלשהו בעתיד חשוב יותר מהרגע הנוכחי שלהם. כלומר, הם מפחיתים מערך ההווה עבור רגע עתידי כלשהו, שיכול לקרות בעוד יום, בעוד חודש או בעוד חמש דקות. ברוב המקרים, ברגע שהרגע הזה מגיע מיד הם עוברים לחשוב על הרגע הנחשק הבא".

     

    אבל במחשבות שלנו על העתיד יש גם דברים נעימים; למשל פנטזיות.

     

    "למחשבות על העתיד יש שני אספקטים: תקווה שמשהו יכול להשתפר, או פחד שהמצב עלול להחמיר. שניהם, גם הפחד וגם התקווה, לוקחים אותך מהיכולת להעריך את מה שנמצא כאן עכשיו".

     

    כאן מגיע טולה לשלב הבא, והמורכב יותר, במשנתו: השתקת המחשבות שלנו, שרובן, כך הוא טוען, שליליות ומיותרות. לא רק מחשבות על העבר והעתיד מייצרות לחץ מיותר, טוען טולה, אלא גם בחישה בלתי נגמרת בהווה, שמציפה רגשות שליליים, כעס ועצבנות. בעברית מדוברת זה נקרא "חפירה".

     

     

    אם זה כל כך פשוט, למה רוב האנשים לא חיים בהווה?

     

    "מפני שהם מזדהים לחלוטין עם הקול בראש שלהם. ומה זה הקול הזה? זרם מתמשך של מחשבות שעובר בראש שלנו כל היום, במהלך כל שעות הערות. לפעמים זה מונולוג. לפעמים זה דיאלוג. לפעמים אנשים גוערים בעצמם: 'היית צריך לעשות ככה או ככה. אנשים שמדברים לעצמם ברחוב נראים לנו משוגעים, אבל רובנו מדברים עם עצמנו בדיוק כמוהם. רוב האנשים כל כך מזדהים עם המחשבות האלה, שהם לא מבינים שהם לכודים במצב שבו אין להם את היכולת להיות ברגע הנוכחי".

     

    אז מה זה הקול הזה שיש לנו בראש?

     

    "זו בסך הכל מחשבה כפייתית, אבל עבור רבים היא מהווה מקור לחרדה. הקול הזה יוצר ספקות, פחדים וסבל, כך שמיליוני אנשים ברחבי העולם מעונים על ידי מחשבותיהם־שלהם. רוב בני האדם דואגים, אבל יש כאלה שדואגים כל כך הרבה, שזה מקלקל את ההנאה שלהם מהחיים. דאגה היא בסך הכל פעולה מוחית הרסנית וחסרת תועלת. אין לה מטרה והיא לא מובילה לשום מסקנה. אבל אנחנו כל כך מזדהים עם זרם המחשבות הזה, שאומר לנו שמשהו עלול להשתבש, עד שנדמה לנו שזו המציאות. השלב הראשון בהתעוררות הרוחנית הוא ההבנה שהמחשבות האלה, הקול הדואג הזה, הוא לא אתה. אתה הוא מי שמודע לקול זה".

     

    גווינית' פלטרו, נחשבת לחסידת שיטתו
    גווינית' פלטרו, נחשבת לחסידת שיטתו

     

     

    איך ההבחנה הזאת יכולה לעזור לי?

     

    "הפרדה בינינו לבין המחשבות שלנו משחררת אותנו מסטרס ומהשפעה רעה. לכולנו יש חרטות ורגשות אשם על העבר שלנו, וגם העתיד מעורר בנו הרבה פעמים חרדה ופחד. כל הדברים האלו מייצרים רגשות מאוד לא נעימים. אם אתה רוצה לשפר את חייך אתה חייב להיות בעל יכולת לצאת מזרם המחשבות הזה אל הרגע הנוכחי, שבו יש ממד של הכרה עמוקה יותר. אפשר לקרוא לזה דממה פנימית, שמשחררת אותנו מהרעש הזה, הפנימי והחיצוני, שכולנו חיים בו".

     

    תן דוגמה מהחיים.

     

    "נניח שאת מחכה בשדה התעופה. יש עיכוב בטיסה, הפקידים מתנהלים בחוסר יעילות ואת עומדת עשרים דקות בתור לצ'ק־אין, כדי למסור את המזוודה. אחרי כמה דקות סביר להניח שתתחילי להרגיש עצבנית ולא מרוצה. אולי כועסת. אין ספק שמדובר בסיטואציה שלילית ולא נעימה. אם ברגע הזה היית שואלת את עצמך מה גורם לך להרגיש ככה, התשובה המיידית הייתה: כי הפקידים לא יעילים, כי חברת התעופה מחורבנת, אין להם מושג מה הם עושים. אבל אם תבחני את זה יותר מקרוב, בלי להוסיף מטען של חשיבה שלילית לסיטואציה האובייקטיבית, תגלי שהמצב לא כזה גרוע. המחשבות הן אלה שאומרות לנו שמדובר במצב מחורבן, ואנחנו מאמינים להן".

     

     

    אז אתה טוען למעשה שאנחנו מגיבים לפסקול הפנימי, לדיאלוג שלנו עם עצמנו, וכלל לא לסיטואציה עצמה?

     

    "בדיוק. ואם את מבינה את זה תוכלי לחוות את אותה סיטואציה בלי מחשבות רעילות, שלא משרתות שום מטרה. בפעם הראשונה תסתכלי סביבך, תראי אנשים, תנשמי, ותגלי שאין משהו שלילי במיוחד בחוויה הזו כשלעצמה".

     

    אז מה כן נכון לעשות?

     

    "זה מאוד לא יעיל להתווכח עם הרגע הנוכחי כי הוא כבר קיים. בסיטואציות מסוימות כדאי וצריך לנקוט פעולה, אבל רוב הזמן פשוט אין מה לעשות. ומכיוון שכך, עדיף פשוט לחכות. אם נצליח להפריד בין הסיטואציה עצמה למה שהראש שלנו אומר עליה, נחווה את הרגע הזה אחרת לגמרי".

     

     

    עטיפת הספר
    עטיפת הספר

     

    למה לסבול סתם?

     

    הרעיון המרכזי, הבודהיסטי מאוד, שטולה מטיף לו בקנאות, הוא לחיות בלי סבל. לא מדובר, כמובן, בסבל שחווים קורבנות מלחמה או חולים במחלות קשות, אלא בסבל "סטנדרטי", יומיומי, שנגרם מתסכולים, מקשיים כאלה ואחרים ומאכזבות. "90 אחוז מהסבל שאנחנו חווים – אינו הכרחי", הוא קובע. "אם נחוש חופשיים יותר ולא ניתן לחוסר שביעות רצון להכביד עלינו, נדע לחוות את האושר באופן רגעי וליהנות יותר מהרגע הנוכחי. תחושת החופש שתתעורר בעקבות השינויים שאני מדבר עליהם תאפשר יותר יצירתיות, כי זו מגיעה מהממד העמוק ביותר של ההכרה".

     

    למה, לדעתך, אנחנו רואים את חצי הכוס הריקה?

     

    "זה קשור להתפתחות של המוח האנושי, שהולכת אלפי שנים לאחור. היכולת לחשוב הייתה צעד אבולוציוני מדהים שבאמצעותו השגנו דברים נפלאים, אבל שילמנו עליה מחיר כבד: לאורך הזמן, תחושת הזהות שלנו, של מי אנחנו, התחברה לגמרי עם זרם המחשבה. תחושת הזהות והעצמיות שלנו הולכת עם נרטיבים שנמצאים בראש שלנו, שמספרים לנו מי אנחנו. בתוך המחשבה הזו, איבדנו את עצמנו ואת היכולת להתמקד בהוויה".

     

    כתוצאה מהאובדן הזה, אומר טולה, הרבה אנשים חווים את חייהם כבעיה, כעול. כמשא. "אין חיים נטולי אתגרים", הוא אומר. "תמיד יש משהו שהשתבש: מערכות יחסים לא מספקות, יחסי משפחה מורכבים, מצבים בריאותיים כאלה ואחרים. השאלה אם צריך לתרגם את אתגרי החיים לחוסר אושר או שאפשר להתמודד איתם כשצריך, ופשוט לחיות, אם אין משהו מיוחד לעשות לגביהם. החיים המודרניים רק מחמירים את הבעיה. כולם רואים את החברים והשכנים שלהם מציגים מצגי שווא של אושר בפייסבוק ובאינסטגרם וחושבים, 'אני היחיד שלא מאושר'. הבעיה היא שאנשים מכורים לחשיבה שלילית. זה נהיה הרגל, ומחזק באופן משונה את תחושת הזהות שלהם. אבל ברגע שאתה לא מזדהה יותר עם הקול בראש, אתה צועד מעבר לאגו שלך. ואז מתחילה ההתעוררות הרוחנית".

     

    אני או עצמי?

     

    לא הרבה ידוע על עברו של הגורו הפופולרי, שחוגג השנה 70. הוא ממעט להתראיין וקשה למצוא עליו חומרים ברשת, למעט שיחותיו עם המעריצה השרופה ווינפרי ועם אלה שמוּעלים מטעמו. לתובנות המיוחדות שלו הגיע טולה, יליד גרמניה שלמד בלונדון ונקרא במקור אולריך ולא אקהרט, בעקבות מסע אישי מורכב. בהקדמה לספרו הראשון הוא מתאר כיצד בשנות העשרים לחייו, כסטודנט באוניברסיטת קיימברידג', סבל מדיכאון וחרדה מתמשכים וממחשבות אובדניות. בראיון שנתן בעבר אמר כי כמה פעמים היה קרוב להתאבדות.

     

    "עד גיל 29 הייתי רוב הזמן דיכאוני", הוא מספר לי. "הייתי נטל נורא על עצמי. לא ידעתי את זה אז. חשבתי שנסיבות חיי הן שמכבידות עליי, אבל למעשה זה הייתי אני".

     

    נקודת המפנה התרחשה לילה אחד, כשהיה קרוב יותר מתמיד אל המוות, בנסיבות שהוא נמנע מלפרט. את מה שהתחולל בלילה ההוא הוא מגדיר "שינוי פנימי מהותי". "משהו קרה בתוכי", הוא מתאר. "חשבתי שאני לא יכול לחיות עם עצמי יותר, ואז שאלתי את עצמי: 'רגע, אם אני לא יכול לחיות עם עצמי, האם יש שניים ממני'? האני והעצמי? זה היה מאוד מוזר. כך נוצרה אצלי ההפרדה בין שתי הזהויות האלה, זו שהייתה פרי דמיונו של הראש שלי, שהומצאה על בסיס תלונות ומחשבות שליליות, וזו שהכירה במצוקה שלי. בזמן ההוא עוד לא ירדתי לעומק העניין. לקח לי שנים להבין את זה".

     

    התקופה הבאה, מספר טולה, הוקדשה להבנת השינוי שהתרחש בו ולהעמקתו. הוא החל לעבוד בלונדון עם קבוצות קטנות כמנחה ויועץ רוחני. אבל מי שהפכה אותו לגורו עולמי ב־2002 הייתה, כאמור, אופרה ווינפרי, שהתוודעה לספרו הראשון דרך חברתה, השחקנית מג ריאן.

     

    "זה אחד הספרים המשפיעים ביותר שקראתי מעולם", בישרה ווינפרי לצופיה. "אני לוקחת אותו איתי לכל מקום שאליו אני הולכת, ומעלעלת בין דפיו שוב ושוב. כל מי שמבקש לחיות חיים טובים יותר חייב לקרוא אותו", אמרה – והשאר הוא היסטוריה.

     

    בספרו השני, "ארץ חדשה", הרחיב טולה את הרעיונות שלו מהפרט אל הכלל, וטען כי אותם כלים חיוניים לא רק לשיפור הסבל האישי והפרטי, אלא מהווים מפתח לסיים את הסבל והקונפליקטים הרבים ברחבי העולם.

     

    "אדם משפיע על הכלל לא פחות מאשר הכלל משפיע על הפרט", הוא אומר. "בסופו של יום, אנשים הם שיוצרים את העסקים, את המדינה, את החברה ואת הקהילה, וכל אלה מורכבים מאוסף של פרטים בעלי רגשות. גנדי אמר: 'אם אתה רוצה שינוי, תהיה השינוי'. ואני מוסיף: נוכחות מתחילה שינוי פנימי, שיביא בסופו של דבר גם לשינוי חיצוני".

     

    ההתעוררות הרוחנית שלה הוא קורא היא, לדבריו, השלב ההכרחי הבא באבולוציה האנושית. ההשפעות ההרסניות של האגו מועצמות על ידי הטכנולוגיה, אמר בעבר בראיון לווינפרי. מה שאנחנו מעוללים לעצמנו, לבני האנוש האחרים ולפלנטה, הופך יותר ויותר הרסני. אם לא נשתנה – ניכחד.

     

    "הקונפליקט של האגו יוצר עימותים לא רק בתוכנו, אלא גם בין קבוצות שונות של אנשים", הוא אומר. "אתם, בישראל, מכירים את זה היטב. העימות הזה יכול להיפתר רק ברמה האינדיבידואלית. רק מי שיכיר את הממד העמוק ביותר בעצמו יוכל להכיר בממד העמוק אצל השני, ולהבין שכולנו דומים. אנחנו יכולים להיות חלוקים ברמת האישיות, במחשבות שלנו. לא כולם מסכימים, כמובן, על הכל. אבל אם נוכל להסתכל מעבר לאישיות, נבין שהאחר לא שונה מאיתנו. כך נדע להרגיש רצון טוב, אמפתיה וחמלה, ובסופו של דבר גם אהבה. ואז לא נראה במי שתפיסותיו או דעותיו שונות משלנו אויב".

     

    אבל לכולנו, במיוחד בישראל, יש גם זהות קולקטיבית חזקה. יש לנו היסטוריה משותפת ולא קלה. קשה להתייחס לעצמנו כיחידים כשמדובר בקונפליקטים לאומיים.

     

    "האגו מחזק את הזהות שלו בהדגשת השונות של אחרים. גם אומות אחרות סבלו מלחמות רבות וקשיים לאורך ההיסטוריה, אבל הבחירה במה להתמקד, על מה לחשוב ועל מה להודות נמצאת בידינו. זהות אישית או קולקטיבית – הכל זה חלק מהסיפור שאנחנו מספרים לעצמנו. לא צריך לוותר על הזהות הזו, אבל אין סיבה לעסוק בה מאה אחוז מהזמן. כל גל הוא חלק מהאוקיינוס, אבל יש לו גם מאפיינים משלו".

     

    אירוע משנה חיים

     

    כיום מחלק טולה את זמנו בין קנדה וקליפורניה, מרצה בכל העולם ומחזיק ערוץ טלוויזיה משלו באינטרנט, ובו הוא משדר שיחות חודשיות, מתרגל מדיטציה בשידור חי ועונה על שאלות מעריצים. על פי פרסומים שונים, עסקי הרוח הבלתי גשמיים שלו הפכו אותו למולטי־מיליונר. ולמרות זאת, הוא מקפיד לשמור על חזות צנועה ומופיע תמיד באותה חליפה מהוהה, מכנסיים חומים וז'קט בז' שידע ימים טובים יותר. כשאני מתקשרת אליו, הוא עונה לנייד בעצמו.

     

    כל הכרטיסים לסמינרים שלו ברחבי העולם, מפריז עד דובאי ושיקגו, אוזלים שבועות לפני המועד שבו הוא אמור להופיע, ומעריציו מדברים על המפגש איתו כאירוע משנה חיים.

     

    "טולה מביא משהו שמאוד חסר לנו בארץ, וזה הנוכחות והמיקוד בזמן הזה", אומר דורון ליבשטיין, לשעבר דירקטור בכיר במייקרוסופט וכיום מנטור העוסק בהגשמה אישית, שהביא בשנים האחרונות לישראל שורה של מדריכים רוחניים עולמיים, ובהם דיפאק צ'ופרה וביירון קייטי ועכשיו מביא את טולה. ליבשטיין עצמו, כך הוא מעיד, חווה ירידת דופק דרמטית בעת שנכח לפני חודשיים בהרצאה של טולה בקנדה, ל־39 פעימות בדקה. "זו הייתה חוויה יוצאת דופן", הוא מספר.

     

    טולה, בכנות, אתה מצליח ליישם את כל מה שאתה מטיף לו?

     

    "אני לגמרי חופשי מחוסר אושר וכנראה חושב פחות מרוב האנשים. יש קטעים בחיי היומיום שלי שאני בכלל לא חושב בהם או חושב מעט מאוד. אני לא מתרגל יותר את הסטת המחשבות, כי זה הפך לחלק מהקיום הטבעי שלי. כמובן, אני חווה בחיי אתגרים שונים, אבל הם לא פוגמים באושר שלי. אני מתבונן בהם ופועל כשצריך. אם זה בלתי אפשרי – אני לא עושה כלום. פשוט נותן לרגע הנוכחי להיות כהווייתו".

     

    אתה מגיע לישראל בקרוב. אולי כדאי שתדע שאנחנו הישראלים חיים במצב תמידי של איום קיומי, רבים ממנהיגינו מושחתים, החום בלתי נסבל, ויש קושי אמיתי ויומיומי להתפרנס. אפשר בכלל למצוא שלווה בסביבה כזו?

     

    טולה לא מתרגש. "אני, לתומי", הוא עונה, "דווקא חושב שישראל היא סוג של גן עדן. אין בה סערות טרופיות או רעידות אדמה קטלניות, השמש זורחת כל השנה, וגם הכלכלה שלכם יציבה. המציאות היא בעיני המתבונן ואין דבר כזה, עובדות. גם קשיים הם עניין סובייקטיבי. יש לי תחושה שאני עומד לפגוש אצלכם הרבה יותר אנשים שמחים ממה שמראים בחדשות".

     

    רגע של שקט: מדיטציה נגד מחשבות שליליות

    הדרך הקלה והעוצמתית ביותר להימנע ממחשבות שליליות, מסביר טולה, היא בהסטת תשומת הלב מהראש לגוף. לצורך זה, הוא ממליץ על סוג של מדיטציה.

    "זה די קל: אפשר לעצום עיניים ולהרים יד אחת למעלה. כך, בעיניים סגורות, בלי לגעת בכלום, תשאל את עצמך: איך אני יודע שהיד שלי עדיין שם. הצעד הבא יהיה להחזיק את שתי הידיים. בהדרגה אפשר להרחיב את התרגיל הזה לשאר האיברים, מכפות הרגליים והלאה. תחושת החיות מתפשטת בכל הגוף. זה מאוד נעים, והכי חשוב – קשה לחשוב הרבה בזמן שאתה מתרכז בגוף.

    "אחרי שמבינים את הרעיון אפשר לתרגל את השיטה הזו בזמן שיושבים ומחכים למשהו, במקום לברוח לחשיבה חסרת תועלת. הרבה פעמים אני ממליץ לתרגל אותה בתחילת צינון או שפעת. זו פעולה מרפאת. היא מחזקת את מערכת החיסון ויכולה לעצור מחלה בשלבים המוקדמים שלה. אבל החשוב ביותר – היא משחררת אותך מהתחושה שאתה לכוד בתוך ראשך".

     

    sarit_r@netvision.net.il

     


    פרסום ראשון: 02.08.18 , 01:01
    yed660100