yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: שנדי דה לימה
    חדשות • 07.08.2018
    אין כניסה לילדים לא מחוסנים
    גני ילדים ברמת־השרון מצאו פתרון לתופעת ההימנעות מחיסונים: רק הורים שיציגו פנקס חיסונים יוכלו לרשום את ילדיהם לגן • החשש: ילדים שאינם מחוסנים ממחלות מידבקות כמו חצבת עשויים לפגוע בשאר הילדים • "בעבר חשבתי שמי שלא מחסן זאת בעיה שלו", סיפר מנהל הגנים, "אבל "הבנו שאנחנו רוצים גן מוגן"
    רותם אליזרע

    דרישת קבלה לא שגרתית לגן הילדים: פנקס חיסונים. בשנת הלימודים הקרובה שתיפתח בעוד פחות מחודש יחל פיילוט בגני "פשוט גן" ברמת־השרון שבמסגרתו תתאפשר הרשמה אך ורק לילדים שעברו חיסונים. המטרה: לעודד הורים לחסן את ילדיהם ולמנוע פגיעה בבריאות הציבור. גני ילדים נוספים כבר הביעו עניין ביוזמה, שצפויה להתרחב.

     

    ההורים שירצו לרשום את ילדיהם לגנים יצטרכו להציג פנקס חיסונים, או להתחייב כי בכוונתם לחסן את הילדים לפי תוכנית החיסונים המקובלת של משרד הבריאות במקרים שהילדים צעירים במיוחד וטרם הגיעו לגילים הדרושים לחלק מהחיסונים. "לאורך השנים הורים פנו אליי ואמרו לי שיש כאלו שלא מתחסנים, אבל סברתי שאי־אפשר לדרוש או להכריח הורים לחסן את ילדיהם", מסביר איתי ברשדסקי, הבעלים של גני "פשוט גן" שמוביל את המיזם. "התפיסה שלי נבעה מבורות. חשבתי שמי שלא מחסן את הילד שלו זו בעיה שלו, לא בעיה של אף אחד אחר".

     

    קראו עוד: חולת חצבת במחנה הקיץ היוקרתי | אליזרע

     

    קראו עוד: לקראת החורף: כוננות חיסונים | רותם אליזרע

     

    לאחר שלאחרונה התעוררה סערה סביב התנגדויות של הורים ממקומות שונים בארץ לחיסונים, פנה ברשדסקי לד"ר ליאור אונגר, מתמחה בנוירוכירורגיה בבית־החולים שיבא ופעיל בולט למען הגברת המודעות לחשיבות החיסונים. השניים החליטו להוביל תוכנית בשם "הגן המחוסן" שתקדם גנים לילדים מחוסנים בלבד. "הקמנו קבוצת ווטסאפ עם כמה הורים של ילדי גן שהם גם רופאים בהכשרתם, ואחרי תקופה של סיעור מוחין גיבשנו מדיניות שאומרת שאנחנו רוצים שיהיה גן מוגן. רק ילד שמחוסן - יוכל ללמוד אצלנו בשנת הלימודים הבאה", מספר ברשדסקי. להערכת ד"ר אונגר, גנים נוספים יצטרפו לפרויקט.

     

    "מבדיקה ראשונית שעשינו ראינו שהורים שלא חיסנו את הילדים שלהם בגלל סרבנות או דחיינות הזדרזו ללכת לטיפות חלב ולחסן, כי אחרת לא יהיה להם מקום לשנת הלימודים הבאה", אמר, "יש היענות אדירה לרעיון הזה". אונגר הסביר שמטרת מיזם "הגן המחוסן" היא הגנה על בריאות הילדים: "בגני הילדים יש גם מדוכאי חיסון שנמצאים בסכנה מוגברת. למשל יש בגן אמא של ילד שבמצב רפואי הגורם לדיכוי חיסוני, והיא שמחה לדעת שעכשיו יש לילד שלה רובד הגנה מפני מחלות וזיהומים. מניסיוני, האירוניה מראה שהדבר שהכי מפחיד הורים לילדים לא מחוסנים זה ילדים לא מחוסנים אחרים. אני מניח שלא יהיה מצב שבו יוקמו גנים לילדים לא מחוסנים בלבד". בחודשים האחרונים ד"ר אונגר מנהל מלחמה ברשת החברתית נגד מתנגדי החיסונים, והוא מזהיר מהתנהלות המסתמכת על עצות של גורמים לא מוסמכים שמביאה לפגיעות ולתחלואה כתוצאה מהיעדר חיסונים.

     

    ברשדסקי משוכנע כי הפיכת הגן לגן למחוסנים בלבד לא תפגע ברישום, אלא להפך. "גן מחוסן יוצר יתרון בהשוואה לגנים אחרים", אמר. לדבריו, מאז ההכרזה על פתיחת הרישום לגן המחוסן פנו אליו גנים נוספים ששמעו על הרעיון וביקשו גם הם להצטרף ליוזמה. "אנחנו זוכים לתגובות אוהדות של הורים, והרישום לשנה הבאה כמעט הסתיים. היו הורים שסיפרו לחברים שלהם שילדיהם בגנים אחרים ועכשיו גם שם רוצים לאמץ את הרעיון, וזה פשוט מתחיל לתפוס".

     

    גני ילדים נוספים שיאמצו את העקרונות של המיזם יקבלו תו תקן של "הגן המחוסן" שיעיד שבגן לומדים רק ילדים מחוסנים שאינם מסכנים את בריאות הציבור. "אנחנו לא רואים בזה סלקציה", הבהיר ד"ר אונגר, "גן אמור להיות מקום בטוח, ולפני שאנחנו רושמים את הילדים שלנו אנחנו בודקים כמעט כל דבר - מי הגננות, עד כמה בטוחים המתקנים, איזה מזון מגישים לילדים ומה רמת ההיגיינה. אז נראה לי הגיוני שגם נחליט אם לשלוח את הילדים לגן שהוא מחוסן ובטוח עבורם מבחינה בריאותית".

     


    פרסום ראשון: 07.08.18 , 23:39
    yed660100