yed300250
הכי מטוקבקות
    "אם הייתי רוצה לעשות תקרית בבית ראש הממשלה, הייתי פותח חולצה ועל גופי העירום הייתי כותב: אני בעד פונדקאות להומואים. זאת תקרית". השפים דוד (מימין) ויוסף
    24 שעות • 08.08.2018
    ביבי הוא כמו פוטין וטראמפ, חרפה שהוא גר בבית שבור
    לא רק שגב משה: גם צמד השפים דוד ויוסף שפוליטיקאים, אוליגרכים וסלבס מתחככים אצלם על הבר, הוזמנו לבשל במעון ראש הממשלה. עכשיו הם יוצאים להגנת הלקוחות שלהם: "שרה נתניהו הייתה מרוצה מאוד מהארוחה שלנו ומצידי שתשתה רק שמפניה, מה אתה רוצה שהיא תשתה? קאווה? מושיק גלאמין צדק, המצב של הבית מזעזע, ביבי צריך לחיות בארמון, מדובר בפאקינג ראש הממשלה". וגם: איך הועזקו על ידי אייל גולן להציל את הבת מצווה של הבת שלו
    אמיר קמינר

    כשראש הממשלה בנימין נתניהו ורעייתו שרה אירגנו לאחרונה את ארוחת הערב החגיגית במשכנם הפרטי לכבוד ויקטור אורבן, ראש הממשלה השנוי במחלוקת של הונגריה, הם החליטו להזמין את השפים דודו אלמקיאס ויוסי שיטרית (לא להתבלבל עם יוסי שטרית מ"משחקי השף") ממסעדת "דוד ויוסף" התל־אביבית, להיות אחראים על התפריט ולהתקין את המטעמים.

     

    "כבר עשינו בעבר כמה ארוחות במשרד ראש הממשלה", מספר שיטרית. "אבל זאת הייתה הפעם הראשונה שהוזמנו לבית בבלפור. התרגשנו מאוד מהמעמד — לא משנה מי עומד בראשות הממשלה: ביבי, הרצוג, ציפי לבני. זה בית ראש הממשלה, אז זה מרגש, ולא חשוב מה דעותיו ומעשיו של האיש. את כל אלה, שמתי בצד. בתור אזרח, אני מכבד את ראש ממשלת ישראל".

     

    שיטרית ואלמקיאס רקחו ארוחה של חמש מנות, ובהן בלינצ'ס עם כבד אווז — "פרשנות שלנו למאכל הונגרי", מיידע אלמקיאס. "וגם דג מוסר".

     

    ושיטרית מתפרץ לפתע וזועק בלהט פטריוטי: "בוא נדבר על הדברים המעניינים באמת — ראש הממשלה שלנו גר בבית שהוא שבור".

     

    "הבאנו שמפניה ורודה". השפים דוד ויוסף עם בני הזוג נתניהו
    "הבאנו שמפניה ורודה". השפים דוד ויוסף עם בני הזוג נתניהו

     

     

    אז אתה מצטרף למושיק גלאמין וניקול ראידמן, שהזדעזעו בעבר מתנאי המשכן של נתניהו?

     

    "כאזרח אני מזועזע מהמצב ומתבייש. זאת בושה וחרפה שראש ממשלה שלנו, ולא משנה מי הוא, גר ככה. הוא צריך לחיות בארמון, וצריך להיות לו מטוס פרטי הכי מפואר ומסוק שאיתו הוא יכול להסתובב בארץ, וצריך שיהיה לו מטבח מפואר עם הצוות הכי טוב. זאת תעודת עניות למדינת ישראל שהוא חי ככה. מדובר בפאקינג ראש הממשלה. ביבי הוא כמו פוטין וטראמפ. הם אותו דבר. הם לומדים ממנו".

     

    אלמקיאס: "עכשיו רק התפרסם דירוג האשראי העולמי, ומדינת ישראל דורגה במקום מכובד מאוד, אז צריך לעשות לו כבוד".

     

    ושרה הייתה מבסוטית מהארוחה?

     

    שיטרית: "כן. היא מאוד הודתה לנו. התפריט הותאם גם לבקשותיה. הבאנו שמפניה ורודה לגברת ראש הממשלה, בגלל שמגיע לה. מצידי שהיא תשתה רק שמפניה. מה היא צריכה לשתות? קאווה?".

     

    אגב, מה חשבתם על הקולגה, השף שגב משה, שחולל לא מזמן תקרית דיפלומטית אחרי שהגיש קינוח בתוך נעל לראש ממשלת יפן?

     

    אלמקיאס: "זאת לא הייתה תקרית דיפלומטית. התקשורת עשתה מזה תקרית. זה עשה לו רק טוב".

     

    שיטרית: "הוא עשה זאת בתמימות. הוא לא ידע את הרגישות. הוא לא תיכנן תקרית. אם רוצים תקרית, תשאל אותי איך עושים זאת — אני הייתי פותח חולצה באמצע בית ראש הממשלה, ועל גופי העירום הייתי כותב: 'אני בעד הפונדקאות להומואים'. זאת תקרית".

     

    הארוחה בבית ראש ממשלתנו נערכה יום אחרי ההצבעה המקוממת על חוק הפונדקאות, "שכל המדינה הייתה נגד ביבי", אומר שיטרית. "שנינו לא הסכמנו עם החוק והתנגדנו לאפליית ההומואים. צריך להיות שוויון אבסולוטי במדינה. אחרי ההצבעה מיד פירסמנו פוסט תמיכה בפייסבוק בעד ההומואים. מה עוד אני יכול לעשות? מה אני מחוקק?".

     

    אלמקיאס: "יוסי ואני אמנם סטרייטים, שנינו נשואים ויש לכל אחד מאיתנו שני ילדים, אבל ב'דוד ויוסף', 70 אחוז מהעובדים הם הומואים. יש לנו כימיה איתם. הם אנשי שירות נהדרים. יותר אדיבים מאשר הסטרייטים".

     

    שיטרית: "שיחררנו את הצוות שלנו כדי שיוכל ללכת להפגנה הגדולה נגד חוק הפונדקאות. גם כשיש מצעד בשבוע הגאווה אנחנו נותנים להם חופש, שייהנו".

     

    אלמקיאס: אנחנו חיים במדינת תל־אביב, ויש לנו גם הרבה לקוחות מהקהילה. מדינת ישראל 2018 צריכה להיות ליברלית ומשוחררת, ולא צריכים להיות מקובעים לפי הדת".

     

    עומר אדם אוכל את כל התפריט

     

    לא רק הזוג המלכותי מבלפור נהנה ממטעמי הצמד־חמד. גם ציפי לבני ואבי גבאי מהמחנה הציוני נמנים עם באי מסעדת "דוד ויוסף", השוכנת ברחוב מונטיפיורי, במרכז תל־אביב. צמרת הזמר הים־התיכוני אוהבת לשבת על הבר וליהנות מהאוכל הטעים והמוקפד, מסלט הכרובית ועד פילה הבקר שהם מכינים. "עדן בן זקן אכלה פה אתמול. הושבנו אותה על הבר כדי שאף אחד לא יציק לה. היא ישבה עם חברה והן נישנשו מנות ראשונות. כשעומר אדם בא, הוא אוכל את כל התפריט", צוחק שיטרית. "אנחנו עושים אוכל שמח ואווירה משוחררת ולא מדליפים ידיעות למדורי הרכילות. אנחנו מכבדים את הפרטיות של הלקוחות, ואלה נאמנים לנו".

     

    גם אצולת הכסף שמחה להיראות ולהתחכך ב"דוד ויוסף", כולל הרצל ומירי חבס והמיליארדר טדי שגיא. שלא לדבר על אוליגרכים רוסים ותיירים עשירים מצרפת. "ברמת המחירים שלנו כיום, כל אחד יכול להיכנס", מתעקש אלמקיאס. "אני חושב שאנחנו מאוד סטנדרטים במחירים".

     

    למבקרים היו השגות על הקהל שלכם, ואפילו נטען שאתם עושים אוכל לנובורישים.

     

    אלמקיאס: "בארץ רוב המבקרים מקורבים לצלחת, כולם מכירים אחד את השני, וכותבים בהתאם.

     

    שיטרית: "בעלי מסעדות שמלקקים להם את התחת, מככבים אחר כך בכותרות".

     

    אלמקיאס: "רוב המבקרים שכתבו עלינו התעסקו יותר באיזה מכוניות פאר חנו אצלנו על המדרכה מאשר באוכל שלנו".

     

    שיטרית: "עומדות אצלנו מכוניות שכל אחת מהן שווה יותר מחצי מיליון שקל, אז מה הבעיה בזה? באים אלינו אנשים עם כסף שיודעים ליהנות. אבל לא רק הם יכולים לבלות אצלנו - זוג יכול לגמור ערב ב'דוד ויוסף' גם ב־400 שקל. אתה יושב במסעדה בחוף הים ומשלם 700 שקל. אפילו היפסטרים אוכלים אצלנו. באנו מקטן וצמחנו משום דבר, ויש אנשים שכואב להם לראות אותנו מצליחים".

     

    שיטרית (35), שגדל בחיפה, ואלמקיאס (37), שבא מעכו, גדלו על אוכל מרוקאי ("הבאנו מהמטבח הזה את הטאץ'"), וב"דוד ויוסף" הם מגישים מטבוחה הורסת, חומוס שווה וסיגרים ממולאים חלומיים. איך מסתדרים אחד עם השני כל כך הרבה זמן?

     

    "אין אגו", הם עונים במקהלה. "למה שיהיה אגו? אנחנו עושים הכל ביחד".

     

    ובכל זאת, איך חלוקת העבודה?

     

    "דודו מנהל את העסק. הוא האיש והמספרים. יודע עד רמת הקיסם, מה המחירים. אני שר החוץ", מספר שיטרית. "במטבח, דודו מופקד על הפס החם, ואני על הקר. אצלנו במטבח אין מעמדות ולא זורקים סירים וצלחות. אנחנו לא צועקים ולא מקללים את העובדים".

     

    "מאוד התבגרנו עם השנים", משלים אלמקיאס. "אני חושב שאנחנו ממוקמים בין שלוש המסעדות הטובות בתל־אביב".

     

    שיטרית: "אנחנו בין שלוש המסעדות עם האוכל הכי טוב בישראל, לא רק בתל־אביב".

     

    אז מי השתיים האחרות?

     

    "אתה תגיד".

     

    אחרי לחץ מתון, הם מסכימים להגיד שהם מעריכים את אבי קונפורטי, שרון כהן, חיים כהן, יובל בן נריה, אביב משה ושגב משה. "אנחנו לא צריכים לריב עם אף אחד, אנחנו בטוחים במקום שלנו ומפרגנים לכולם".

     

    המתכון להצלחה: נשים חזקות

     

    עכשיו, אחרי עשור בזירה המקומית, הם פתחו שתי מסעדות ברוסיה — האחת במוסקבה, והשנייה בסנט פטרסבורג, והם חיים על הקו. "זאת הייתה משימה מאתגרת. בכל מקום ברוסיה תמצא עכשיו סושי ומוקפצים, גם במסעדה צרפתית. אז רצינו לצאת מהטרנד האסיאתי, ואנחנו עושים לרוסים אוכל ישראלי מגניב".

     

    בתכנון גם מסעדה כשרה בנתניה ומעורבות בעסקאות נדל"ן: "במסעדה אנחנו מכירים הרבה אנשי עסקים, ופיתחנו רשת קשרים. אנחנו אפילו שותפים בחברה המנפיקה קנאביס רפואי", מספר שיטרית. "המוצרים מיוצרים באותם תנאים כמו תרופות, ויימכרו בקרוב באירופה. אני אוהב לעשן גראס, לא תוך כדי עבודה כמובן. לפעמים זה מרגיע אותי. זאת התרופה הבאה של האנושות".

     

    ואיך אתם מצליחים ללהטט בין הקריירה האינטנסיבית לאבהות?

     

    "יש לנו נשים תומכות וחזקות. זה מתכון להצלחה".

     

    ובעודנו מדברים על התוכניות לעתיד, השניים נאלצים לקטוע את פגישתנו לטובת ההכנות לבת־מצווה של אלין, הבת של אייל גולן ואילנית לוי, שתתרחש הערב. "האירוע היה צריך להיות בכלל במקום אחר, אבל אייל לא היה מרוצה והעביר אותו למלון תל־אביבי", מגלה שיטרית. "אייל חבר שלנו, ובשבת היינו בהופעה שלו. אז הוא הזעיק אותנו ברגע האחרון. תוך כמה ימים הרמנו את הארוחה. יודעים שאנחנו שני משוגעים, ואין דבר שיכול להפחיד אותנו, ולכן פונים אלינו".

     

    מה חשבתם על פרשת אייל גולן?

     

    שיטרית: "איזו פרשה?"

     

    אלמקיאס: "הוא לא עשה כלום".

     

    ומה הוא אוהב לאכול אצלכם?

     

    "שווארמה של שוק טלה על הפלנצ'ה, ומגישים אותה בפיתה. לקוחות מכורים לשווארמה שלנו. תיירים צרפתים מגיעים בגללה, משדה התעופה".

     


    פרסום ראשון: 08.08.18 , 19:49
    yed660100