פלאפל ירוק ואפוי
מה צריך בקיץ? ארוחת פלאפל ירוק ואפוי בפיתה, עם סלטים ויוגורט
אני יודעת שזה נשמע כמו פרויקט רציני, להתחיל להכין פלאפל בבית, אבל האמת היא שיש כאן הרבה הקלות, שהופכות את המשימה להגיונית לגמרי. קודם כל, משטרת הפלאפל לא הייתה מאשרת את הפלאפל הזה, כי מכינים אותו מחומוס מבושל מראש (שלא לומר - קפוא או משומר) ולא מגרגירי חומוס טחונים. דבר שני: אופים אותו, ולא מטגנים. בקיצור, אלו קציצות מחית חומוס אפויות ומעולות, שמוגשות בפיתה עם כרוב סגול מתובל במיץ לימון, שמן ומלח, סלט עגבניות, פלפלים וכוסברה, ויוגורט. היוגורט הוא לא רק בגדר המלצה: הוא טעם משלים חיוני לטעם של קציצות הפלאפל והסלטים.
המצרכים להכנת 30 כדורים
400 גרם גרגירי חומוס משומרים, מסוננים
3 שיני שום, קלופות וקצוצות גס
2 גבעולי בצל ירוק
1/2 כוס גבעולי פטרוזיליה
1/2 כוס גבעולי כוסברה
1/4 כוס גבעולי נענע
2 כפיות כמון טחון
2 כפיות זרעי כוסברה טחונים
3 כפות שמן זית + מעט שמן זית לשימון התבנית
1 כף מיץ לימון
1 כפית אבקת אפייה
2 כפות מים בטמפרטורת החדר
מלח גס, פלפל שחור גרוס טרי
4 כפות זרעי שומשום
להגשה
פיתות, יוגורט מעולה, כרוב סגול קצוץ, מתובל במלח, מיץ לימון ושמן
סלט של עגבניות, בצל, פלפל חריף וכוסברה
ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה ומשמנים אותה בשכבת שמן זית (הכי קל לעשות את זה בעזרת מברשת סיליקון).
2. שמים במעבד המזון את גרגירי החומוס, מוסיפים את השום, הבצל הירוק, הפטרוזיליה, הכוסברה, השמיר, הנענע, הכמון, זרעוני הכוסברה, 3 כפות שמן הזית, מיץ הלימון, אבקת האפייה, המים, מלח ופלפל ומעבדים עד שמתקבלת עיסה במרקם גס.
3. שמים את זרעי השומשום בצלחת שטוחה. מרטיבים את הידיים ויוצרים מעיסת החומוס כדורים בגודל עגבניות שרי גדולות. מגלגלים את הכדורים בשומשום מכל הצדדים, כך שיכוסו היטב. מסדרים את הכדורים בתבנית ואופים בתנור החם 20 דקות, שבמהלכן הופכים את הכדורים בתבנית, כדי שיזהיבו גם מהצד השני.
4. מגישים חם, עם הפיתות, היוגורט והסלטים.

