משחקי השפית
רגע לפני שהיא מתחרה הערב בגמר "משחקי השף" מספרת מינור בן־דוד איך ניצלו אותה במסעדות שבהן עבדה לאחר שעלתה מניו־זילנד, למה היא מכורה לסביח, ומדוע היא מעריצה את השף מושיק רוט: "כמה שהוא גדול, יש לו לב עוד יותר גדול"
לפני שנה וחצי מינור בן־דוד (24) פרשה מעסקי הקולינריה. אלא שאמה חן לא ויתרה ורשמה אותה לתוכנית "משחקי השף". זו הייתה תחושה אמהית נכונה. הערב תתמודד בן־דוד, עולה חדשה מניו־זילנד, מול אורן אסידו (25) ורועי הלוי (33) בגמר של "משחקי השף" ברשת 13 (ב־21:00).
"כשהגעתי לארץ מניו־זילנד עם בעלי השף לפני יותר משלוש שנים היה לי ברור שאני נשארת בבישול. התחלתי לעבוד במסעדות בתל־אביב", היא מספרת. "עברתי שלוש שנחשבות טובות, והיה לי קשה. לא דיברתי עברית ממש טוב והתייחסו אליי, וגם לבעלי דילן, לא הכי יפה".
מה זאת אומרת לא יפה?
"קצת ניצלו אותנו, שילמו לנו משכורות מאוד נמוכות כי לא ידענו יותר מדי טוב מה קורה פה. שפים צועקים היו, אבל את זה יש גם בניו־זילנד, זה פחות מפתיע אותי או מרתיע אותי. פשוט לא אהבתי את ההתייחסות הלא טובה לעולים חדשים שהגיעו למקום שהם לא ממש מבינים. במקום ללמד ולתת אופציה, העדיפו לעבוד עלינו. אחרי שנה וחצי אמרתי די ועברתי לעבוד בהיי־טק, שם כבר מאוד נהניתי. ההתייחסות הייתה לגמרי אחרת".
מה גרם לך לחזור לבישול?
"לא הפסקתי לבשל, פשוט הפסקתי לעבוד במסעדות. עדיין הכנתי ארוחות לחברים ולמשפחה, השקעתי, אני תמיד משקיעה, גם אם זו ארוחה קטנה לי ולדילן. אמא שלי תמיד האמינה בי וחושבת שאני השפית הכי טובה בעולם. היא רשמה אותי למשחקי השף והכניסה אותי לתחרות בלי שאני אדע. קיבלתי טלפון במפתיע ומשם הסיפור התחיל".
היא הצטרפה לנבחרת של השף מושיק רוט. "כמה שהוא גדול יש לו לב עוד יותר גדול. אני כל כך שמחה בשבילו על הבן השני שנולד לו ורואה כמה הוא מאושר. למדתי ממנו המון, לקחתי הרבה השראה ממה שהוא הראה לנו במהלך התוכנית. תמיד ניסיתי להכין אותה מנה שהוא היה מראה לנו, בפרשנות שלי, ואולי זה נתן לי את היכולת ללמוד מהר מנות חדשות. כשהייתה את המשימה של ארז קומרובסקי, למשל, יכולתי ליישם די מהר מה שהוא עשה. למדתי קולינריה במהלך חיי, אבל זה לא כמו ללמוד ישירות משף גדול".
מה דעתך על שני המתחרים בגמר?
"אורן עושה מלא רעש וצלצולים והוא נשמה טובה. רועי מהמם ובנאדם טוב ומרגש, תמיד אכפת לו מהסביבה. התחברתי אליו מאוד".
מי ינצח?
"מה זאת אומרת? ברור שאני".
מה יקרה ביום שאחרי התוכנית?
"יש לי כמה רעיונות. אני רוצה להעלות ערוץ ביוטיוב שבו אציג בישולים שאני מכינה בבית ואירוח אנשים. אני עובדת כבר כשפית פרטית, אירועים".
ולפתוח מסעדה?
"קצת מפחיד לפתוח בארץ מסעדה שלי, בעיקר כי אני עדיין לא מכירה כאן את הענף כמו שצריך. אם יהיה לי שותף, זה משהו שיכול לקרות בעתיד".
איך התגובות ברחוב?
"מדהימות. כל יום אני מקבלת עשרות הודעות בפייסבוק, וגם ברחוב ניגשים אליי, מדברים. לא מזמן נכנסתי לסופר, שלוש נשים מבוגרות באו וחיבקו אותי, סיפרו שהן מאוד אוהבות אותי בתוכנית. זה מאוד מרגש".
ולשאלה הבנלית: איזו מנה בפיתה את הכי אוהבת בארץ?
"סביח פרישמן בתל־אביב. זה נורא טעים. בכלל, אני נורא אוהבת סביח, הרבה יותר מפלאפל".

