פרופיטרול'ס

מנה צרפתית קלאסית ואהובה מאוד של פחזניות עדינות וקלילות, ממולאות בגלידת וניל עם רוטב שוקולד חם ועשיר שיוצקים מעל לפני ההגשה. שילוב של בצק רך עם גלידה קרה ושוקולד חם שגולש מסביב. נראה מדהים ומעורר את כל החושים.

 

מה צריך (כ־30 פחזניות):

 

• 1 כוס + 2 כפות (250 מ"ל) מים

 

• 1/4 כפית מלח

 

• 100 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות

 

• 1 כוס (140 גרם) קמח

 

• 4 ביצים בטמפרטורת החדר

 

לרוטב השוקולד (ל־6 מנות):

 

• 200 גרם שוקולד מריר (70% שומן) קצוץ

 

• כ־1 ו־1/4 כוסות (320 מ"ל) שמנת מתוקה

 

• להגשה: גלידה וניל

 

הכלים: תבנית אפייה גדולה ושטוחה מרופדת בנייר אפייה

 

כך עושים:

 

1. בסיר כבד מחממים את המים עם המלח והחמאה על להבה בינונית ומערבבים מדי פעם עד שהחמאה נמסה. מביאים לרתיחה ומיד מסירים מהאש.

 

2. מוסיפים מיד את הקמח ומערבבים נמרצות בכף עץ עד שהתערובת חלקה ואחידה. מחזירים את הסיר ללהבה בינונית־נמוכה ומערבבים את הבצק ברציפות כדקה (כדי לייבש אותו) עד שהוא נפרד מהדפנות ומהתחתית של הסיר. מסירים מהאש, מעבירים לקערה גדולה ומצננים כחצי דקה.

 

3. בעזרת כף עץ או מערבל חשמלי ידני מוסיפים לבצק 3 מהביצים בזו אחר זו, ומערבבים היטב לאחר כל הוספה רק עד שכל ביצה נבלעת והתערובת אחידה (בהתחלה התערובת מתפרקת ואחר כך שוב מתאחדת). 4. טורפים את הביצה הרביעית במזלג ומוסיפים בהדרגה לבצק, מעט בכל פעם, לפי הצורך, רק עד לקבלת בצק רך ומבריק שנוטף באיטיות מן הכף (לא חייבים להשתמש בכל הביצה: חשוב שהבצק לא יהיה נוזלי מדי או כבד מדי).

 

5. ממלאים שקית זילוף עם פייה בקוטר 1 ס"מ ומזלפים את הבצק על התבניות בתלוליות בקוטר של כ־4 ס"מ ובגובה 3 ס"מ עם מרווח של 4 ס"מ ביניהם (אפשר גם בעזרת כפית). אם נוצר "שפיץ" בראש הפחזניות שוטחים אותו באצבע טבולה במים.

 

טיפ חשוב! משאירים לייבוש בתבניות בטמפרטורת החדר כ־30 דקות לפני האפייה לקבלת פחזניות תפוחות ואווריריות יותר.

 

6. אופים כ־25 דקות עד שהן פריכות, תפוחות וזהובות. מצננים בתבנית על רשת. כשהפחזניות צוננות לגמרי, חוצים אותם לשניים בסכין משוננת.

 

7. רוטב שוקולד: בסיר בינוני שמים את השוקולד והשמנת ומחממים תוך ערבוב רצוף על להבה נמוכה עד שהשוקולד נמס והתערובת אחידה וחלקה.

 

8. הרכבה: סמוך להגשה, מחממים את רוטב השוקולד על אש נמוכה. ממלאים כל פחזנית בכדור גלידה, ומסדרים 3־2 פחזניות על צלחת הגשה אישית. יוצקים עליהן את הרוטב החם ומגישים מיד.

 

ronnievenezia@hotmail.com

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים