עמלות הבנקים: כמה זה עולה לנו

דוח בנק ישראל מגלה בין השאר איזה בנק גובה את העמלות הכי גבוהות, וכמה נשלם על קנייה באשראי בחו"ל

בנק יהב ממשיך להיות הבנק הזול ביותר בגביית עמלות על פעולות בנקאיות, עם עמלת פקיד של 4 שקלים. בנק מסד, בנק אוצר החייל ובנק מזרחי־טפחות גבו עמלות גבוהות יחסית, בעוד שבנק ירושלים, שלא גבה כלל עמלות במחצית הראשונה של השנה שחלפה, החל לגבות עמלה של 6.5 שקלים לחודש במחצית השנייה של 2017.

 

כך עולה מהדיווח החצי שנתי על מחירי השירותים הבנקאיים הנפוצים למשקי הבית בשנה האחרונה. הדוח הוגש אתמול לוועדת הכלכלה של הכנסת, וממנו עולה כי העמלה היקרה ביותר על תנועה אחת בחשבון נגבתה על ידי בנק מסד — 7.5 שקלים בפעולה מול פקיד. בנק מסד גבה 2.5 שקלים על פעולה ישירה באמצעות האינטרנט או ללא מגע עם פקיד, בפעולה בתיבת השירות.

 

 

בנק אוצר החייל גבה 6.9 שקלים על תעריף פקיד ו־2.5 שקלים על תעריף ישיר, בנק מזרחי־טפחות גבה 6.8 שקלים ו־1.76 שקל בהתאמה, בנק מרכנתיל גבה 6.4 ו־2 שקלים, בנק הפועלים היה היקר מבין הבנקים הגדולים בפעולה מול פקיד — 6.54 שקלים, ובתעריף ישיר — 1.35 ש' — היה הזול ביותר.

 

בנק איגוד גבה עמלת פקיד של 5.9 ו־2.9 שקלים על פעולה ישירה, הבנק הבינלאומי — 6.3 ו־1.8 שקלים, בנק דיסקונט — 5.9 ו־1.85 שקלים, ובנק לאומי 5.5 ו־1.65 שקלים.

 

מהדוח עולה עוד כי בשנים האחרונות חל מעבר לביצוע פעולות בנקאיות בערוצים הישירים, והלקוחות מבקרים פחות ופחות בבנקים. באמצעות הערוצים הישירים, ללא מגע עם פקיד, בוצעו 62% מפעולות הקנייה והמכירה של ני"ע, 79% מההעברות ומהתשלומים, 63% מהזמנת פנקסי שיקים ו־57% מהפקדות שיקים.

 

63% מלקוחות הבנקים הצטרפו למסלולים שבהם משלמים סכום חודשי אחיד על הפעולות בחשבון. מבדיקת הפעולות של הלקוחות מציע בנק ישראל לעוד 29% מהלקוחות להצטרף למסלולים, שבהם המחיר נע בין 1.9 ל־34.9 שקל, בהתאם להיקף הפעולות החודשיות והבנק שבו מנוהל החשבון.

 

בהשוואת תעריפי העמלות בגין עסקאות ומשיכות מט"ח בחו"ל באמצעות כרטיסי אשראי גבתה ויזה כאל 2.8% מסכום העסקה (הקנייה) על עסקאות ו־3.5% על משיכות, לאומי קארד גבתה 3% בשני המקרים, וישראכרט גבתה 2.35% על עסקאות ו־3.9% על משיכות במט"ח.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים