העיניים שלנו בחלל

רואים רחוק, רואים קרוב: לצד חשיפת תיעוד השיגור של "אופק 1" ב־1988, פורסמו אתמול גם צילומים מ"אופק 11" שמתעדים את ארמונו של הנשיא אסד

לפני 30 שנה משרד הביטחון והתעשייה האווירית שיגרו לחלל את לוויין התצפית הראשון של מדינת ישראל ‑ "אופק 1" ‑ לוויין ניסוי טכנולוגי שנועד להוכיח את יכולותיה העצמאיות של מדינת ישראל בחלל.

 

תחת מעטה חשאיות, מדינת ישראל פיתחה יכולות יוצאות דופן בתחום הלווייניות על מנת לשמר את יתרונה היחסי באזור ואת יכולותיה המודיעיניות.

 

צילום: דוברות משרד הביטחון

צילום: דוברות משרד הביטחון

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

אתמול, 30 שנה לאחר אותו שיגור היסטורי, נחשפו לראשונה סרטון השיגור של הלוויין "אופק 1" ותמונות מהלוויין "אופק 11" ששוגר לפני כשנתיים. מאז ועד היום עשרות לוויינים תוצרת התעשייה הישראלית חגים בחלל סביב כדור־הארץ, ומשמשים את תוכנית החלל של ישראל.

 

בצילומים, שפורסמו אתמול מלוויין "אופק 11", ניתן להבחין בארמון העם בסוריה, שדה־התעופה הבינלאומי בדמשק וצילום מחנה צבאי סורי.

 

שיגור "אופק 1", 19 בספטמבר 1988
שיגור "אופק 1", 19 בספטמבר 1988

 

אמנון הררי, ראש מנהלת תוכנית החלל אתגר במשרד הביטחון, אמר כי "תוך תקופה קצרה בנינו תעשיית חלל על טהרת ה'כחול לבן' עם יכולות והישגים מפוארים, יכולות שאז וגם היום, שמורות למדינות בודדות ברחבי העולם. ב־30 שנים שיגרנו לחלל 24 לוויינים. איכות התמונות שמייצרים הלוויינים השונים הן מדהימות. התמונות מספקות מידע מודיעיני יקר ערך ומוכיחות כי השמיים הם לא הגבול".

 

בועז לוי, סמנכ"ל התעשייה האווירית ומנהל חטיבת טילים וחלל, הוסיף כי "הכורח של מיקומנו הגיאוגרפי הוביל אותנו לפיתוח לוויינים קטנים וקלי משקל המספקים תמונות באיכות מדהימה לטובת ביטחון ישראל. יחד עם התרומה הביטחונית, תוכנית החלל מובילה לתרומה כלכלית ומהווה קטר וזרז טכנולוגי ראשון במעלה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים