yed300250
הכי מטוקבקות
    Pocophone F1 של שיאומי
    ממון • 20.09.2018
    גם זו ספינת דגל
    Pocophone F1 של שיאומי | ציון: 9
    ישראל וולמן

    גם למי שכבר התרגל לקונספט הסיני של סמארטפונים טובים במחיר מצוין, הפוקופון F1 הוא הפתעה. מותג חדש מבית שיאומי, שמגיע עם מפרט וביצועים של מכשיר פרימיום, במחיר נמוך באמת, ומחולל באזז גדול. מזכיר מאוד את ה־OnePlus הראשון, שגם הופעתו הזרימה אדרנלין בעורקי התעשייה המנומנמת.

     

    את הפוקופון אי־אפשר לנפנף כגימיק – זה המכשיר הכי משתלם שבדקנו השנה, אף שאינו נעדר חסרונות.

     

    העיצוב נאה אך סטנדרטי: קצוות חלקים ומעוגלים, מארז דמוי מתכת (מפלסטיק), "מגרעת" בחזית המסך, ושתי מצלמות מאחור, במרכז. הצג גדול – 6.18 אינץ', ביחס הגובה־רוחב 18:9, ולמרות שנוצר בטכנולוגיית LCD ולא ב־AMOLED העל־טבעית, התצוגה נהדרת: שחור עמוק, ניגודיות מצוינת, גם תחת השמש הישראלית. הרזולוציה: 2,246 על 1,080.

     

    המהלך האמיץ ביותר בתכנון המכשיר הוא שילובו של המעבד המתקדם והיקר בשוק, סנפדראגון 845. מדובר בחיה רעה: הוא מהיר, עתיר ביצועים, עם יכולות בינה מלאכותית. מתוגבר בזיכרון RAM פנימי של 6 ג'יגה־בייט, יישומים תובעניים קטנים עליו. הפוקופון לא מתחמם משמעותית גם אחרי שעתיים רצופות במשחק תלת־ממדי: שיאומי שילבה בו צינורית פנימית לפינוי חום ומעין "חדר אדים" זעיר לקירור. בסמארטפוני היוקרה משלמים על כל הטוב הזה. מי משלם על כך במכשיר, שעולה בהודו 300 דולר?

     

    אין היום סמארטפון "ספינת דגל" ללא מצלמה כפולה או משולשת על גבו, לרוב לסיוע ביצירת אפקט עומק וזום. בפוקופון מדובר בשתיים, זו מתחת לזו: 12 ו־5 מגה־פיקסל, שתיהן מבית סוני. קורא טביעות האצבע המהיר צמוד אליהן.

     

    אבל הצילומים הם נושא כאוב בפוקופון. הצלחנו לייצר איתו תמונות דומות מדי לאלו שמנפיקים רוב המכשירים הבינוניים: בתנאי אור יום הן מעולות, חדות ומפורטות. בתנאי אור גרועים — הפקשוש טוטאלי: רעש, אובדן פרטים. בין השאר, גם בשל היעדר מייצב תמונה פיזי. מצד שני, מצלמת הסלפי (20 מגה־פיקסל) לא איכזבה – שיאומי שמה דגש מסורתי על הסלפי – וצילומי הווידיאו, גם ב־4K, מוצלחים מאוד.

     

    יתרון מרשים אחר הוא הסוללה — 4,000 מיליאמפר/ שעה. היא שרדה אצלנו הרבה יותר מיום, גם אחרי משחקי תלת־ממד, צפייה בסרטים, מסרים ושיחות ווטסאפ. צרפו את מערכת ההפעלה אוראו 8.1, רמקולי סטריאו חזקים (אך לא ממש איכותיים), יכולת זיהוי פנים (שמשחררת נעילה ביעילות אבל לא מומלצת לאבטחה), נפח אחסון שמתחיל ב־64 ג'יגה־בייט, וחריץ מיקרו־SD — ומי צריך יותר מזה.

     

    לפני הרכישה קחו בחשבון ארבע עובדות: הפוקופון לא כולל שבב NFC (מי צריך), אינו מוגן ממים ומאבק, לא תומך בתקני רוב רשתות הדור הרביעי בארה"ב – תיאלצו להסתפק שם בגלישה בדור שלישי – וגם לא מציג איכות HD בווידיאו משירותים כמו נטפליקס, סלקום TV ופרטנר TV. לא שעל המסך הקטן ההבדל ניכר – הוא יבלוט רק כשתנסו "לשדר" את התמונה למסך הטלוויזיה. במחיר הזה – 1,669 שקל – היינו מוכנים לוותר על הרבה יותר.

     

    עוד סמארטפונים במחיר דומה

     

    P20 Lite של וואווי

     

     גלקסי A7 (2017) של סמסונג

     

     מייזו 15 של מייזו (128 ג'יגה־בייט)

     


    פרסום ראשון: 20.09.18 , 16:39
    yed660100