מחזירים את הילדודס לשגרה
נסענו, טיילנו, בילינו ובעיקר אכלנו בכיף בחיק המשפחה. ועכשיו הזמן להחזיר את כולם למסלול, לחזור לתבשילים משביעים ומנחמים ולארגן ארוחת ערב משפחתית בקלות ובזריזות
לפעמים נדמה לי שאני האמא היחידה בעולם שאוהבת את החופש הגדול. אני, שעדיין זוכרת את יולי־אוגוסט של ילדותי, מתרגשת בכל פעם מחדש. "יש! אני צועקת בשמחה אל הזאטוט, "אין שיעורי בית, אין חוגים, אין הסעות, אין ישיבות ועד!" והוא מביט בי בחיוך מופתע. "מה, אמא, את גם אוהבת חופשים? את לא כמו המבוגרים?" ואני מסבירה לו מה עושים, כמה כיף שסתם רובצים בבית, הולכים לבריכה, לים, צופים בטלוויזיה כמה שרוצים בלי רגשי אשם. אבל עכשיו, כשהחגים עוד רגע מאחורינו, מתחילה איזושהי התחלה של שגרה וחזרה לתלם, שגם לקראתם אני שמחה. שנה חדשה, הרגלים חדשים, והעיקר שיהיה טוב.
ומה אוכלים כשצריך להחזיר את כולם למסלול, אתם שואלים? איך חוזרים חזרה לתזונה בריאה, קלה, כזאת שתהיה טעימה לכל המשפחה? אז הנה לכם שלושה מתכונים נהדרים וקלים, כאלו שאתם והילדודס שלכם תתמכרו אליהם ותוכלו להכין ביחד.
גולש עם בטטה
הגולש המסורתי עם תפוחי האדמה אהוב ומוכר, אבל מאז שהתחלתי לעשות אותו עם בטטות מתקתקות כולנו מתענגים. הילדים שלי התאהבו בצבע הכתום, ורק שתדעו - כל יום שעובר על הגולש הזה במקרר, מיטיב עם טעמיו והופך אותו נפלא אפילו יותר. את הבטטות מוסיפים לקראת סוף הבישול, כך הן שומרות על צבען הכתום ועל מרקם בשרני.
מה צריך (ל־6 מנות):
• בשר גולש, צוואר או כתף חתוך לקוביות של 3 ס"מ
• 4 כפות שמן
• 2 בצלים גדולים, קצוצים
• 6 שיני שום, פרוסות
• 2 עלי דפנה
• מלח ופלפל לפי הטעם
• 1 כפית גדושה ראס אל־חנות (תבלין שאפשר להשיג בכל סופר), לא חובה
• 1 ליטר מים
• 3 בטטות גדולות, חתוכות לקוביות של 4 ס"מ
כך עושים:
1. מחממים 4 כפות שמן בסיר רחב, ממליחים את הבשר ומטגנים 3 דקות עד להשחמה.
2. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עוד כ־3 דקות עד להזהבה. מוסיפים עלי דפנה, ראס אל־חנות ואת המים. מקרצפים את תחתית הסיר עם כף עץ כדי להוציא את כל הטעמים שנשארו בתחתית. מביאים לרתיחה.
3. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה עד שהבשר רך לגמרי. מוסיפים את הבטטות. לא מערבבים - הבטטות מתבשלות מהאדים של התבשיל.
4. מכסים את הסיר ומבשלים רבע שעה עד שהבטטות מתרככות. מערבבים בעדינות ומגישים. הגולש יישמר שלושה ימים במקרר.
למנה: 774.5 קלוריות, 37.1 גרם חלבון, 57 גרם שומן, 29 גרם פחמימות, 0.3 גרם סיבים.
פסטה סגולה עם פסטו סלק
כשאופים את הסלקים, ככה עם הקליפה שלהם, הם הופכים מתוקים כל כך וצבעם מתחזק. את כל הסגול הנפלא הזה אנחנו טוחנים עם שמן זית, שום ומלח, וצובעים את הפסטה בצבע עז. הילדים מתים על הפסטה הזו ואין מבוגר שלא יוסיף לה קצת שמנת חמוצה וייקח עוד מנה. מאז שהכנסתי את הפסטה הזו לרפרטואר המשפחתי, יש לי במקרר סיר מלא, ובכל פעם מישהו מחמם לו צלחת ואוכל בהנאה.
מה צריך (ל־4 מנות):
• 1 חבילת פסטה (500 גרם), איזה שאתם אוהבים. אפשר גם מחיטה מלאה או ללא גלוטן
• 6 סלקים טריים
• 2 שיני שום טריות, קלופות
• 1/2 כוס שמן זית
• מלח
• לקישוט: מעט בצל ירוק, ואם רוצים - שמנת חמוצה
כך עושים:
1. מחממים תנור ל־200 מעלות. מכניסים את הסלקים שלמים עם הקליפה לשעה וחצי עד שהם רכים.
2. מצננים, קולפים ומכניסים למעבד מזון עם שאר המרכיבים. טוחנים כמה דקות עד לקבלת משחה אחידה בסמיכות של פסטו. אם אתם מרגישים שהיא זקוקה לעוד שמן זית הוסיפו. מתבלים במלח.
3. מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן ומערבבים עם מחית הסלק. מקשטים בבצל ירוק ובשמנת וטורפים בהנאה.
למנה: 771.5 קלוריות, 19 גרם חלבון, 26.7 גרם שומן, 113 גרם פחמימות, 7 גרם סיבים.
שניצל פופקורן
כולם אוהבים את "השרוף" של השניצל, את אותם חלקים קריספיים ושחומים בקצוות ובדיוק בגלל זה נוצר המתכון הזה. מתכון שכולו קצוות עסיסיים, שמתפוצצים בפה וילדים שצוהלים משמחה. מתכון מנצח!
מה צריך:
• 4 חזות עוף לא דפוקים
• חבילת פירורי לחם פנקו (להשיג בכל המרכולים)
• 2 ביצים
• 1 כף שטוחה חרדל דיז'ון
• 2 שיני שום, כתושות
• מיץ מלימון אחד
• מלח ופלפל
• אופציות נוספות לבחירתכם: כף של סויה, כוסברה קצוצה דק, כפית דבש ואפילו כמון, יתקבלו בשמחה בתוך בלילת הביצים
כך עושים:
1. את חזות העוף חותכים לקוביות קטנות בגודל של 2 ס"מ. מכינים תערובת מהביצים, השום, מיץ הלימון והחרדל, ומשרים את העוף בתערובת למשך 10 דקות לפחות.
2. בינתיים מכינים את הפנקו בקערה שטוחה ומתבלים במלח ופלפל.
3. מוסיפים את העוף לתערובת הפנקו, ושמים לב שכל הקוביות הקטנטנות מכוסות היטב מכל הצדדים בפירורים.
4. כשהם מוכנים, מכניסים אותם למחבת עם שמן עמוק בחום גבוה. השניצלים מוכנים ברגע שמגיעים להשחמה. יש לשים לב, כי הנתחים קטנים מאוד ולכן זמן הבישול מהיר ביותר.
5. מניחים על נייר סופג, ומגישים לזאטוטים בהתרגשות לשולחן. הפופקורן מתחסל בדקות, תוך כדי ריבים עם ההורים...
טיפ היסטרי: אפשר להכין הכל מראש ובכמות גדולה, להניח בכלי מפלסטיק ולהקפיא. כאשר נשמעת אזעקת שניצל, מוציאים אותם קפואים לגמרי ולהעביר אותם ישירות כמו שהם לשמן הרותח. התוצאה מדהימה ביותר. השניצלים יוצאים אפילו יותר קריספיים בגלל הבדלי הטמפרטורות שהם עוברים (כמובן גם נכון בהחלט לשניצלים בגודל רגיל).
ערכים תזונתיים למתכון (החישוב לפי 200 גרם חזה עוף לכל יחידה), 1611 קלוריות, 218.5 גרם חלבון, 23 גרם שומן, 128.4 גרם פחמימות ו־4 גרם סיבים.
על הבלוג "טיפול בבישול" של רותם ליברזון:
"הבלוג שלי 'טיפול בבישול' נכתב כצורך לחבר בין שתי אהבות גדולות - אנשים ואוכל. החיבור הזה יצר דיבור על מצבי חיים, והוסיף את המתכון הנכון לסיטואציה.
כאמא לשלושה יש בו את כל המאכלים שאני אוהבת, ומאמינה שגם אתם ומשפחתכם תיהנו מהם".
צילום, מתכונים והפקה: רותם ליברזון, בעלת הבלוג טיפול בבישול

