סלט קינואה אדומה עם בטטה צלויה
מה צריך? ל־4 מנות
• כוס קינואה אדומה
• בטטה בינונית
• 1/2 בצל סגול
• 2 גבעולי סלרי
• חופן אגוזי פקאן
• חופן עלי כוסברה
• חופן עלי נענע
• 1/4 כוס שמן זית
• מיץ מ־1/2 לימון
• כף סילאן
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הקינואה לפי ההוראות שעל האריזה.
2. חותכים את הבטטה לקוביות, מערבבים עם מעט שמן זית, מלח ופלפל, מעבירים לתבנית ואופים עד להזהבה והתרככות. חותכים את הבצל והסלרי לקוביות קטנות, וקוצצים את עשבי התיבול.
3. מעבירים את כל המרכיבים לקערה גדולה, מערבבים ומתבלים.
(באדיבות פסקל פרץ ויצרנית המזון "מיה")
ערכים תזונתיים למנה באדיבות הדיאטנית ד"ר רלי אבל, שירותי בריאות כללית: 453 קלוריות,4.5 גרם חלבון, 24.9 גרם שומן, 46.5 גרם פחמימות ו־4 גרם סיבים.
מומלצים