שתף קטע נבחר
 

משפחה גרעינית

הם היו צעירים וצעירות בני 18, שנשלחו אחרי מלחמת ששת הימים לעבוד עם בני נוער בשכונות ירושלים המשוחררת • לימים יהפוך "גרעין עודד" שהקימו לאחד ממפעלי הציונות החשובים בארץ • אתמול נפגשו האבות והאמהות המייסדים לרגל חמישים שנה להקמתו

הם היו 13 חברים שקיבלו משימה חברתית, כמעט בלתי אפשרית, בירושלים שלאחר מלחמת ששת הימים: להגיע אל הבירה המשוחררת כדי לעבוד עם בני נוער, בהם עולים חדשים שלא ידעו עברית, ולהטמיע ערכי ציונות וחברה בעיר שבה פצעי המלחמה עדיין פעורים. לא היה להם שם ולא תוכנית עבודה מסודרת, אבל הייתה להם מוטיבציה בשמיים למשימת השליחות.

 

לימים תהפוך החבורה ל"גרעין עודד", אחד ממפעלי הציונות החשובים בארץ עד היום. הגרעין נקרא על שמו של בן קיבוץ ניר עם, עודד שוורץ ז"ל, שנהרג מהתפוצצות מוקש זמן קצר אחרי שאחיו עמוס נהרג במלחמת ששת הימים. אתמול סגרו חברי הגרעין המייסד מעגל כשהתכנסו בניר עם למפגש לציון חמישים שנה לגרעין, שבו נכחו גם בני כיתתו של עודד מקיבוצי המועצה האזורית שער הנגב.

 

 

 

אהוד גלעד, בן כיתתו של עודד, שהיה חבר בגרעין המייסד, סיפר שהציע את השם, וחברי הקבוצה עשו הצבעה ובחרו אותו ברוב קולות. אחרי שנבחר השם, הגרעין יצא לדרך והשתלב בשכונות של ירושלים. יהודה גלף, בן קיבוץ כפר בלום, חבר בגרעין המייסד, סיפר: "הגענו מיד אחרי ששת הימים. הציעו לנו להקים את הגרעין בעיר העתיקה אבל חלקנו קצת פחד, אז התמקמנו במקום אחר בעיר. התפרסנו בשכונות קטמון, במלחה, במעוז ציון ובקסטל ועוד, עבדנו עם בני נוער, ביקרנו משפחות, נפגשנו עם עולים. עשינו להם פעילויות ערכיות שונות, בעיקר בקרב עולים שאפילו לא ידעו עברית. זה מדהים, אבל שיטת הפעולה שלנו כל כך הושרשה שעד היום בני הנוער מקיימים אותה".

 

"בני הנוער יוצאים עדיין באותה תחושת שליחות כמו שלנו כשהיינו בגילם". חברי גרעין עודד אז | באדיבות אהוד גלעד

 

מדי שנה עשרות בני נוער שמסיימים כיתה י"ב דוחים בשנה את הגיוס לצה"ל ויוצאים לשנת שירות במסגרות שונות, ואחת מהם היא גרעין עודד. כ־30 גרעינים נפתחים מדי שנה בפריפריה, והצעירים עובדים עם הקהילות ומחנכים לערכים.

 

עודד שוורץ ז"ל | באדיבות אהוד גלעד

 

אהוד גלעד, שיזם את המפגש ההיסטורי, סיפר בהתרגשות: "נכון שאנחנו ייסדנו את הגרעין, אבל מה שמרגש לראות הוא שמאז ועד היום קמים מדי שנה עוד ועוד גרעיני עודד, ובני הנוער יוצאים עדיין באותה תחושת שליחות כמו שאנחנו היינו כשהיינו בגילם. ישנם עשרות גרעיני עודד ברחבי הארץ, מדן ועד אילת, והם עושים עבודת קודש. במסגרת המפגש של הגרעין המייסד נפגשנו עם בני גרעין של היום ומצאנו דמיון כמעט מושלם בינם לבינינו".

 

פורסם לראשונה 13.10.18, 23:47

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים