חמישי 13 בדצמבר 2018
בפייסבוקבטוויטרבאינסטגרם
נגישות
ידיעות אחרונות
הכי מטוקבקות
    צילום: שאטרסטוק
    ממון • 15.10.2018
    30% מהארוחות בחברות הממשלתיות נזרקות
    תלם יהב

    אפשר להציל אלפי טונות של מזון בשווי עשרות מיליוני שקלים. כך עולה מנתוני ארגון "לקט ישראל" שמתפרסמים כאן לראשונה.

     

    לרגל יום המזון העולמי, שמצוין היום, ארגון לקט ישראל בדק באמצעות חברת BDO את בזבוז המזון בחברות ממשלתיות. מהנתונים עולה שהחברות הממשלתיות מספקות בחדרי האוכל שלהן כ־15 מיליון ארוחות חמות בשנה, שמהוות 27 אלף טונות מזון, ל־56 אלף איש. לפי הבדיקה, 29% מהמזון נזרק. מדובר ביותר מ־7,800 טונות של אוכל בשנה, בשווי 81 מיליון שקל. בלקט ישראל טוענים כי מכמות המזון שנזרק אפשר להציל 2,700 טונות מדי שנה.

     

    לפי הדוח, יש חברות ממשלתיות שאכן פועלות לצמצום בזבוז המזון, ובמסגרת זו הן מעבירות עודפי ארוחות מחדרי האוכל ללקט ישראל. בין החברות הללו נמצאות חברת חשמל, אלביט, משרד החוץ, בסיסי צה"ל, שב"ס, רפאל ושב"כ.

     

    גידי כרוך, מנכ"ל לקט ישראל: "העלות של הצלת כל ארוחה חמה מחברות ממשלתיות וארגונים מוסדיים, והעברתן לעמותות המסייעות לנזקקים, נמוכה משמעותית מעלות האספקה של ארוחה זהה שנרכשת מכספי הרווחה. המודל של איסוף ארוחות חמות עודפות ומזינות מחברות וארגונים עשוי למנוע בזבוז מזון ולצמצם את חוסר הביטחון התזונתי בישראל בשיטה מקיימת. השנה הציל לקט ישראל באמצעות פעילות זו ברחבי הארץ, כ־2.5 מיליון ארוחות חמות מגופים מוסדיים שונים והעביר אותן לנזקקים".

     

    *

     

    כמה אוכל נזרק בחדרי האוכל?

    7,800 טון מזון = 4.3 מיליון ארוחות בשווי 81 מיליון שקל

     


    פרסום ראשון: 15.10.18 , 20:19