yed300250
הכי מטוקבקות
    יוסי ורשבסקי, מנכ"ל ערוץ עשר | צילום: אוראל כהן
    ממון • 15.10.2018
    בעלי רשת התייאשו: "המיזוג עם ערוץ 10 מבוטל"
    בעלי המניות הודיעו: "חברה לא יכולה להתנהל לאורך זמן בחוסר ודאות" • גורם בשוק הפרסום: הם לא רצו להתמזג באמת, אלא להביא לסגירת ערוץ 10 • בערוץ 10, שוב, ינסו לחפש משקיע
    רז שכניק

    המפץ הגדול בשוק הטלוויזיה נכנס אתמול לתפנית. בעלי רשת הודיעו על ביטול המיזוג המתוכנן עם ערוץ 10 - נוכח מה שכינו "הסחבת ברשות השנייה" סביב אישור ההליך. "זו לא התרעת שווא", טענו מקורבים לבעלי המניות, "ירדנו מהעסקה".

     

    הדרמה החלה ב־13 ביוני, כשרשת וערוץ 10 הגישו בקשת מיזוג לרשות ההגבלים, על רקע הפסדי־עתק מאז פיצול ערוץ 2 (ראו מסגרת). ההליך החל להתקדם, אך בספטמבר הודיעה הרשות השנייה בראשות יוליה שמאלוב־ברקוביץ' כי לא תאשר את ההליך. למרות לחץ על הרשות והפגנות עובדי ערוץ 10, האישור התעכב, ואתמול הודיעו ברשת על ביטול העסקה.

     

    "בעלי המניות נאלצו לקבל את ההחלטה כיוון שחברה לא יכולה להתנהל לאורך זמן באי ודאות, כל שכן ערוץ המחויב לתכנן הפקות עתידיות", נכתב. "לאור העיכובים והסחבת ברשות, והחלטתה על שימוע שיימשך חודשים רבים, ובלי שנשמעה התייחסות חיובית לגבי נכונות המהלך להסדרת הענף, המשמעות היא אחת - טרפוד המיזוג. בימים הקרובים יתכנס הדירקטוריון כדי לבטל פורמלית את החלטת המיזוג, וינחה את החברה להציג את תוכנית הפעילות ואת לוח השידורים לשנים הקרובות".

     

    "הבנו מיוליה שהיא לא מתכוונת לאשר", אמרו אתמול מקורבים לבעלי רשת. "התכוונו להיות בלוח משותף עם ערוץ 10 כבר בנובמבר. עסק לא יכול לעבוד בצורה כזו, של שיתוק".

     

    אודי אנג'ל, מבעלי השליטה ברשת | צילום: אביגיל עוזי
    אודי אנג'ל, מבעלי השליטה ברשת | צילום: אביגיל עוזי

     

     

    "כיפה אדומה לבלווטניק"

     

    בשוק הפרסום האשימו אתמול כי רשת לא באמת רצתה את המיזוג, אלא רק להביא לסגירת ערוץ 10. "זו כיפה אדומה לבלווטניק מצד רשת", הסביר אתמול בכיר בענף, "הרי הוא כבר אמר לממונה שערוץ 10 ייסגר ללא המיזוג, סוג של התחייבות. זה מה שברשת רוצים, להישאר לבד עם קשת בשוק, להרוויח מחדש את הקרדיט מהמפרסמים, להמשיך להחזיק בחדשות 2 עם קשת. עובדה, עובדי ערוץ 10 התרוצצו כדי להביא את הרשות השנייה לאשר את המיזוג, ועובדי רשת לא עשו כלום. זה כל הסיפור".

     

    מבעלי רשת נמסר: "מדובר בקשקוש חסר טעם. בעלי המניות השקיעו מאמץ, אמצעים ומשאבים כדי לקדם את המיזוג, שהוא הפתרון הנכון להסדרת שוק הטלוויזיה. לצערנו, אי־החלטת הרשות השנייה הובילה לטרפוד המיזוג".

     

    בשוק הטלוויזיה האשימו אתמול כי מאחורי העיכוב עומד ראש הממשלה נתניהו, שחשש מהתחזקות חברת החדשות של ערוץ 10, הנחשבת למבקרת של השלטון. "הידיים ידי יו"ר הרשות השנייה", אמרו, "אבל נתניהו קיבל את ההחלטה ופעל באמצעות יוליה, הנחשבת מקורבת שלו". מלשכת רה"מ נמסר בתגובה: "לנתניהו אין קשר ולא היה קשר לתהליך המיזוג. הוא לא שוחח עם בעלי המניות במישרין או בעקיפין, וגם לא נעשתה כל פנייה מטעמם". הרשות השנייה: "מדובר בהאשמות חסרות שחר שאינן ראויות לתגובה. הרשות דוחה כל האשמה כלפיה בגלל עסקה שלא יצאה לפועל עוד בטרם החלטת המועצה".

     

    וערוץ 10? הוא לא ייסגר כל כך מהר. בערוץ כבר שרדו כמה משברים לאורך השנים, וגם כעת ינסו לגייס משקיע חיצוני - בהקשר זה הוזכר אלי עזור, אך לא ברור אם רגולטורית יוכל לעשות זאת. בינתיים, הערוץ הגיע להבנות עם הטאלנטים המרכזיים על הישארותם.

     

    *

     

    הפיצול שלא הותיר סיכוי לרווח | רז שכניק

     

    ב־13 ביוני הודיעו רשת וערוץ 10 כי הגיעו להבנות והגישו בקשת מיזוג לרשות ההגבלים. הסיבה: הפסדים מצטברים של עשרות מיליוני שקלים מאז פיצול ערוץ 2 בנובמבר 2017.

     

    אחרי 24 שנה נפרדו קשת ורשת מערוץ 2 ומאפיק 22, והחלו לשדר כל אחת 7 ימים בשבוע: קשת לקחה את אפיק 12, רשת את 13, וערוץ 10 עבר לאפיק 14. חברת החדשות של ערוץ 2 המשיכה לשדר לקשת ולרשת את המהדורות ותוכניות אקטואליה. מהר מאוד התברר שאין מקום בשוק ל־3 ערוצים מסחריים. ההוצאות גדלו, ההפסדים נערמו, ובעלי המניות הבינו שיצטרכו להביא כסף מהבית, כי אין שום סיכוי לרווחים בעתיד הנראה לעין.

     

    עוד לפני הפיצול, במאי 2017, ביקשו רשת וערוץ 10 מרשות ההגבלים לבחון מיזוג ביניהן. השיחות נמשכו אחרי הפיצול, עד שסוכם על עסקה בה תהיה רשת בעלת השליטה בערוץ החדש, עם 60% מהמניות. רשת נשלטת בידי אודי אנג'ל ומשפחת עופר (51%), והשותפים האחרים בחברה הם אנדמול ההולנדית (33%) ושטראוס (16%). בערוץ 10 שולטת קבוצת RGE, של לן בלווטניק, אביב גלעדי ואודי רקנאטי (51%), לצד יוסי מימן (39.2%) וארנון מילצ'ן (9.8%). בפועל ניהלו את הערוץ אנשי RGE בלבד. אבי צבי, כיום מנכ"ל רשת, תוכנן להיות מנכ"ל הערוץ הממוזג, ויוסי רוזן – היו"ר.

     

    המיזוג המשיך להתקדם באוגוסט, עת התקבל אישור הממונה על ההגבלים מיכל הלפרין – אחרי שבעלי המניות בערוץ 10 אמרו שהערוץ לא ימשיך להתקיים ללא האיחוד. כפי שנחשף ב"ידיעות אחרונות", קשת ורשת אף סיכמו על מכירת חלקה של רשת ב"חדשות 2" לקשת, לפי שווי חברה של כ־280 מיליון שקל.

     

    אלא שב־21 בספטמבר שלחה הרשות השנייה, בראשות היו"ר יוליה שמאלוב־ברקוביץ', מכתב לבעלי ערוץ 10 שמסביר כי המיזוג אינו חוקי. במכתב נטען שלפי המנגנון הקבוע בחוק הרשות השנייה לביטול רישיון, "יש לפרסם הודעה לציבור המאפשרת בקשות לעשות שימוש באפיק שהתפנה. הזוכה בתהליך יהיה חייב לרכוש את חברת החדשות של בעל הרישיון הקודם, אלא אם פטרה אותו מכך הרשות".

     

    בהמשך קבעה הרשות כי "המיזוג לא עומד בדרישה לעודד תחרות בשידורים, לשקוד על פלורליזם בשוק הדעות ולשמור על שוק איתן של הפקות מקומיות". על הרשות למנוע "חיבור של קבע בין צומתי השליטה החולשים על זרימתו של מידע חדשותי לציבור הרחב", נכתב.

     

    עובדי ערוץ 10 החלו בהפגנות ואסיפות מחאה, אך האישור עדיין התעכב. אתמול הודיעו בעלי המניות של רשת כי הם עוצרים את ההליכים, ומבטלים את העסקה.

     

    *

     

    ערוץ 10

    אחזקות: RGE (לן בלווטניק, אביב גלעדי ואודי רקנאטי) 51%, יוסי מימן 39.2%, ארנון מילצ'ן 9.8%

    מספר עובדים: 150 בערוץ, 350 בחברת חדשות

    10 טאלנטים בולטים: ליאור שליין, אמנון לוי, צבי יחזקאלי, רביב דרוקר, גיא זהר, תמר איש שלום, אושרת קוטלר

     

    רשת

    אחזקות: אודי אנג'ל ומשפחת עופר 51%, אנדמול 33%, מיכאל שטראוס 16%

    מספר עובדים: 230

    טאלנטים בולטים: אברי גלעד והילה קורח, אסף גרניט, צופית גרנט, צביקה הדר, שלום אסייג, גיא זוארץ, גיא לרר

     

     

     


    פרסום ראשון: 15.10.18 , 20:37
    yed660100