אוכל: צ'רקסית מעולה בגליל
• נבחרת ישראל בכדורגל אמנם מתהדרת בקפטן בבן העדה הצ'רקסית, ביברס נאתכו, אבל רוב הציבור לא מתמצא בהיסטוריה של הקהילה המקסימה הזאת, וכמובן לא במטעמיה. גם החתום מטה, למרבה הבושה, לא נחשף עד כה לגורמה הצ'רקסי, שגובש בהרי קווקז ומסתמך על הגבינות המיוחדות שמייצרים בכפרים בגליל. אז טוב שנקלעתי למסעדה חדשה ושמה LA TAVOR, השוכנת בכפר תבור על כביש 65, שמנהיג איש העסקים יוסף צוסחה, והתפריט שלה, עליו חתום שף מוכשר מנצרת ושמו רמי סלאם, מציע לא מעט מאכלים צ'רקסיים.
וכך ישבנו מול התבור ונהנינו מיצירות כמו מתאזה, כיסונים במילוי גבינה צ'רקסית, בצל ירוק ברוטב יוגורט שום ונענע (52 שקל), סלטים נהדרים וטריים, שרובם עושים שימוש בגבינות המפורסמות (טווח המחירים נע בין 33 ל־58 שקל), ומדברי מאפה איכותיים כמו חלוז'.
בתפריט אפשר למצוא גם מאכלים מהמטבח הגלילי, מעריאס (שאי־אפשר בלעדיו לאור הטרנדיות העכשווית שלו) אל תבור, ועד תבשילים העושים שימוש בפריקי. אל תחמיצו את מנת הדגל (86 שקל) המרהיבה של סלאם, שגרמה לי כמעט להתעלף: קציצות קבב מעולות המוגשות עם פרוסות חציל נימוחות על מצע של פיתה.
LA TAVOR מציעה בכל שעות פעילותה ארוחת בוקר צ'רקסית (49 שקל או 89 שקל) עם חביתה לבחירה, סלט כרובית ועלים, כדורי לבנה, גבינות תוצרת בית, מאפה חלוז' במילוי גבינת עיזים וזיתים, ממרח זעתר ובזיליקום ושתייה קלה וחמה.
כדאי לציין שהמסעדה ידידותית לילדים, ובתפריט מוקדש להם אגף. ומי שלא מעוניין לצאת להרפתקאות קולינריות מוזמן להסתפק באגף האיטלקי, שכולל שלל פסטות ופיצות.
ואל תעזבו את המקום בלי להצטייד להמשך המסע בעוגות ובלחמים מיוחדים, תוצרת הקונדיטוריה המצוינת הפועלת בשטח המסעדה.
• LA TAVOR, לח"י 6, כפר תבור. ראשון־שבת, 07:00־22:00. טלפון: 04-6053330

