yed300250
הכי מטוקבקות
    דורון זהבי. צילום: שאול גולן
    חדשות • 22.10.2018
    "קפטן ג'ורג'" יקבל 800 אלף שקל
    יותר מ־6 שנים לאחר שתבע את משרד הביטחון, מסתיימת הפרשה בפשרה: חוקר יחידה 504 דורון זהבי יקבל סכום שיוגדר "הפרשי שכר" • זהבי טען כי נאלץ לעזוב את הצבא בעקבות האשמות שווא שטפל עליו המחבל מוסטפה דיראני, שהחזיק בנווט רון ארד
    יורם ירקוני

    לפני שש שנים וחצי הגיש "קפטן ג'ורג'" - דורון זהבי, בכיר ביחידה 504 שחקר את המחבל מוסטפא דיראני - תביעת נזיקין בסך 5 מיליון שקלים כנגד משרד הביטחון. בתביעה טען זהבי כי הפכו אותו כביכול לשעיר לעזאזל בעקבות החקירה על העינויים וההשפלות המיניות שעבר דיראני. עתה התיק מסתיים בפשרה: המדינה תשלם לזהבי 800 אלף שקל בלבד, ועוד 159 אלף שקלים שכר טרחה לעורך דינו.

     

    זהבי (58) ופרקליטתו, עו"ד הילה בודיק, חתמו בהסכם על סעיף בו נאמר כי תשלום הכספים אינו מהווה הודאה כלשהי מטעם משרד הביטחון בטענות של זהבי, כי הוא נפגע מהחקירה נגדו בפרשת דיראני ונאלץ לעזוב את הצבא. עוד נאמר בהסכם הפשרה, כי זהבי מוותר על כל טענה או דרישה בקשר לאירועים המועלים בתביעתו. מטעם הפרקליטות חתם על הפשרה נציג פרקליטות מחוז תל־אביב אזרחי, עו"ד ניר גנצ'רסקי. בהסכם הפשרה מודגש, כי הסכום שיועבר לידיו הוא הפרשי שכר - כלומר, כספים שהיה מקבל אילו נשאר בצבא - ללא כל קשר לטענות שהעלה כנגד משרד הביטחון בפרשה. עם הגשת התביעה התראיין זהבי בכלי תקשורת רבים וטען כי יש ברשותו סודות מדינה וכי יחשוף אותם אם תביעתו לא תאושר. הסכם הפשרה המפתיע, בו למעשה זהבי מוותר כמעט על כל הטענות שלו נגד משרד הביטחון, אושר לפני מספר ימים בבית המשפט המחוזי בתל–אביב על ידי השופטת שלומית יעקובוביץ'.

     

    מוסטפה דירני. צילום: גרמי פלדמן
    מוסטפה דירני. צילום: גרמי פלדמן

     

    פרשת דיראני וקפטן ג'ורג' העסיקה את מערכת הביטחון שנים רבות וגרמה לה נזק תדמיתי רב. דיראני היה איש תנועת אמל, שנחטף מלבנון לישראל על ידי סיירת מטכ"ל ב–1994 כדי לנסות לקבל ממנו מידע על הנווט הנעדר רון ארד. דיראני החזיק בארד במשך תקופה מסוימת, לפני שהנווט השבוי נעלם. דיראני הוחזק בכלא בישראל שנים לאחר סיום חקירתו, ולאחר שכבר לא הייתה בו תועלת מודיעינית. ב–2004 הוא הוחזר ללבנון במסגרת עסקת שבויים להחזרת גופות שלושה חיילי צה"ל - עומר סואעד, בני אברהם ועדי אביטן ז"ל.

     

    במהלך שהייתו בכלא הגיש דיראני תביעת פיצויים כנגד משרד הביטחון, בה טען כי במהלך חקירתו עבר השפלות ועינויים קשים, כולל אונס באמצעות אלה. תביעתו של דיראני נדחתה לאחר שבית המשפט סירב לדון בה, בקובעו כי אין לדון בתביעה לפיצויים של אויב. אבל בעקבות החשדות החמורים שעלו מתלונתו של דיראני נפתחה חקירה פלילית בנושא. לאחר שנתיים של חקירה נקבע כי דיראני בדה את האשמות האונס, אך עם זאת נקבע שזהבי ביצע כנגדו עבירות של סחיטה ואיומים על רקע מיני. ב-2002 עזב זהבי את הצבא במה שהוגדר “החלטת מפקדיו”. זהבי הכחיש לאורך כל הדרך את החשדות נגדו וטען כי בכל מקרה כל מה שביצע היה באישור דרגים בכירים ביותר של מערכת הביטחון, וב–2012 הגיש את התביעה לפיצויים.

     

     


    פרסום ראשון: 22.10.18 , 23:48
    yed660100